IVF brabbelen

Uw vragen beantwoord door de geweldige James Nicopoullos

Als je onlangs de live Instagram Q&A met James Nicopoullos van The Lister Fertility Clinic hebt gemist, of je bent niet op Instagram, maak je geen zorgen, we hebben de vragen en antwoorden hier vermeld, en ze zijn echt fascinerend

Bedankt aan James voor zijn tijd en de ongelooflijke TTC-gemeenschap voor het doorsturen van vragen.

Vraag: Hallo, ik en mijn partner proberen al meer dan 4 jaar voor een baby, hij heeft 71% antilichamen. We hadden icsi in 2018, maar het werkte niet en we maakten geen overstap. Ik ben echt benieuwd om weer een nieuwe cyclus te gaan voor het geval hetzelfde gebeurt.

A: Het spijt me dat te horen. Eerlijk gezegd zijn antilichamen op zichzelf geen groot probleem en sommige onderzoeken suggereren dat icsi niet nodig is. De meesten van ons doen het, maar het injecteren van sperma in de eicel na het wassen lost dat probleem op!! Dus misschien is het gewoon pech. Als de embryo's vroeg stopten met groeien, was het misschien een probleem met de eieren - als je mooie embryo's krijgt op dag 3 en ze stoppen dan, dan is het vaak gerelateerd aan het sperma en zou ik een sperma-DNA-test overwegen. Ik hoop dat het helpt en laat je er niet van weerhouden het opnieuw te proberen!! 

Vraag: Hallo! Ik heb mijn vleesbomen 4 keer laten verwijderen (TCRF) en heb dus veel littekenweefsel. Kan dit de innesteling beïnvloeden? Ik heb in totaal 5 embryo's teruggeplaatst zonder positieve zwangerschapstesten. TTC sinds april 2014. Ook als mijn vleesbomen terugkeren, zou u dan aanraden om ze weer of niet te laten verwijderen voor mijn volgende transfer? 

A:4 keer was een moeilijke reis! Ik zou alleen weer verwijderen als er submukeus in de holte zit. Als de voering dikker wordt en meer dan 7 mm dik is en er geen tekenen van littekens of onregelmatigheden zijn, zou dit hopelijk geen effect moeten hebben. Ik zou ook een ERA-test overwegen om de ontvankelijkheid van de baarmoeder te beoordelen. 

Vraag: Hoi!! Ik heb PCOS en heb helaas een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad zonder onderliggende oorzaak en moest mijn ene buis verwijderen. Ik ben 35. Hoe groot is de kans dat ik op mijn 35e op natuurlijke wijze zwanger word en nu een succesvolle zwangerschap heb? 

A: Over het algemeen is er op 35-jarige leeftijd, ervan uitgaande dat de ovulatie en cycli regelmatig zijn, er ongeveer 70% kans op zwangerschap in een jaar, ongeveer 8-9% per maand. Het hebben van 1 buis halveert dit niet (en zorg ervoor dat je de andere buis goed laat controleren om er zeker van te zijn dat hij open is), dus misschien tot 40-50% in een jaar en 4-5% per maand….

Vraag: Hallo, we hebben eerder een lage bevruchting gehad (0 bij IVF & 6/15 eieren bij ICSI). We kregen te horen dat het een probleem was met het binden van sperma. Zou je iets aanbevelen om de bevruchting te bevorderen voor onze volgende poging? Of tests die we kunnen doen om de redenen te onderzoeken waarom we dit probleem hebben? Bedankt!

A: Goede vraag. Er zijn geen testen die echt iets veranderen. ICSI zal de slanke binding hebben overwonnen, dus dat is geen probleem meer. Sommige van degenen die niet bevruchten, zullen verband houden met de kwaliteit van de eieren en kunnen de volgende keer beter zijn. U kunt spermaselectietechnieken zoals IMSI overwegen, hoewel het bewijs van voordeel beperkt is. 

Vraag: Ik zit momenteel in mijn tweede ronde van IVF met icsi (mijn man heeft oligospermie met lage beweeglijkheid en variërende morfologie). Ik kreeg te horen dat ik een hoog AMH-niveau heb, dus ik heb beide rondes een kort protocol gedaan. Vorige ronde had ik 12 eieren, 6 bevrucht met slechts 1 op dag 5. Deze ronde kreeg ik maar 8 eieren ondanks dat ik 21 follikels had. Waarom zou dit zijn? Wat is de kans dat we een embryo van dag 5 hebben om terug te plaatsen?

A: Het is nog steeds goed met 8 eieren! Geef de hoop niet op!! Niet alle follikels geven eieren, vooral als het kleinere zijn. Als veel van de 21 van een goede grootte waren, moet u mogelijk een hogere dosis of een andere trigger-injectie overwegen om volwassen te worden. Hopelijk is het niet relevant en werkt dit! 

Vraag: Ik ben alleenstaand, 44 en wanhopig om moeder te worden. Wat moet ik in hemelsnaam eerst doen??!!

A: Kom bij ons of iemand langs om uw eicelreserve te laten controleren, dus een amh-bloedtest en scan en doorloop vervolgens de opties van Iui, ivf, eiceldonatie en relatieve slagingspercentages. U kunt dan een weloverwogen beslissing nemen. 

Vraag: Ik heb net een overplaatsing gehad en heb gevraagd om mijn progesteron te laten controleren. Het was 39 waarvan ze zeiden dat het prima was. Ik heb echter veel tegenstrijdige opvattingen gelezen over de niveaus hiervoor. Wat is volgens jou een gezond niveau?

A: Dit is een zeer actuele en controversiële vraag, zelfs binnen onze kliniek. Ten eerste kan ik geen exact antwoord geven, aangezien een "juist" niveau afhangt van de behandeling die u ondergaat (verse / natuurlijke fet / medicinale fet). Er is ook veel bewijs dat suggereert dat niveaus in de bloedbaan niet correleren met niveaus in de baarmoeder waar het ertoe doet en dat ze gedurende de dag kunnen fluctueren, daarom controleren de meeste klinieken niet. Als het een bevroren fietsmist is, suggereren studies een niveau van> 30-35 als ok.

Vraag: Hoi! Heeft u een leeftijdsgrens voor patiënten om ivf te krijgen in uw kliniek? 

A: Er is geen absolute grens, maar onze gegevens zijn erg nerds, dus we zullen u slagingspercentages voor uw leeftijd laten zien om te helpen beslissen of het goed of fout is om het met uw eigen eieren te proberen en we beslissen samen. Baby's gebeuren bijvoorbeeld als ze ouder zijn dan 45, maar het succes bij 46-47 is 1%.

Vraag: Hoe denkt u over lichaamsbeweging tijdens een FET-cyclus?

A: Dit is de eenvoudigste vraag van de nacht! Absoluut prima en geen reden om niet te doen wat je normale conditie toelaat. 

Vraag: Hallo, ik ben momenteel bezig ivf vanwege mijn lage AMH niveau ik heb een sterke dosis bemfola en menupure gehad ik heb mijn eierverzameling op vrijdag ik heb 5 follikels ik wilde weten is dat een goede hoeveelheid om te hebben?

A: Lastige vraag, want hoe meer hoe beter!! Maar als uw AMH laag is, zijn 5 follikels misschien een goed aantal voor u en heeft u er maar 1 nodig om de klus te klaren. Het gemiddelde aantal eieren voor een Amh van 1-3 is bijvoorbeeld ongeveer 4/5. Succes vrijdag!!

Vraag: Na 2 ronden van mislukte ivf (de tweede was icsi), wat een implementatie was maar mislukte in de buurt van de testdag voor beide ronden, wat kunt u mij voorstellen? Is er een analyse die een immuun-negatieve reactie op mijn embryo's overweegt? (ik en mijn man hebben de cariotyping-analyse gedaan en we zijn in orde)

A:Ten eerste, de meest waarschijnlijke oorzaak van een cyclus die niet werkt, is dat het embryo zelf niet genetisch in orde was en dat je lichaam het juiste deed... Maar als dit blijft gebeuren, vooral bij embryo's van goede kwaliteit, moeten we natuurlijk andere dingen uitsluiten. Dus hormonaal (schildklier- en progesteronspiegels), anatomische, fladderende, controle van sperma-DNA, mogelijk de endometriale ontvankelijkheid beoordelen met slimme nieuwe tests om ervoor te zorgen dat de voering klaar is wanneer het zou moeten zijn. Immuun zou het laatste zijn om te overwegen, aangezien er minder bewijs is op basis hiervan en steeds meer leeftijdsdeskundigen door de HFEA worden aanbevolen, maar kunnen bespreken. Ik zou je gegevens halen en we kunnen alles bekijken. J

Vraag: Wat bepaalt waarom iemand op lang of kort protocol ivf wordt gezet? Ik zit in week 2 van het lange protocol en een vriend van mij had kort. Gewoon nieuwsgierig!

A: Soms is het een voorkeur van de kliniek, maar het hangt meestal af van de leeftijd en de eierreserve. De algehele slagingspercentages zijn vergelijkbaar, maar kort geeft ons betere opties om het risico op hyperstimulatie te minimaliseren als dat risico bestaat. Succes!! 

Vraag: Ik heb tot nu toe twee zwangerschappen gehad (36 jaar oud.) 1) natuurlijke conceptie - gescheurde hoornvlies buitenbaarmoederlijke. 2) IVF ICSI in het buitenland – buitenbaarmoederlijk. Ook chirurgisch management en nu tubeless. De eerste FET is zojuist mislukt en ik geloof dat dit komt door het bekleden van 6 mm (trilaminair) ondanks het verhogen van progynova om PO- en PV-doses op te nemen. Terwijl ik wacht op hysteroscopie op nhs om dit te onderzoeken, ben ik bang en angstig dat ik littekenweefsel heb van mijn buitenbaarmoederlijke operatie - is dit waarschijnlijk of waarschijnlijker dat ik niet reageer op synthetisch oestrogeen? Ik heb ook Hx lichtperiodes. Ik dacht echt dat buitenbaarmoederlijke ziekten mijn 'probleem' waren en omdat ik geen buizen meer had, had ik nooit voeringproblemen verwacht. Ik vind dit allemaal zo moeilijk. 

A: Sorry om te horen over je moeilijke tijd! Dus als je geen operatie aan je baarmoeder hebt gehad voor een vermoedelijke miskraam pre-ectopische behandeling, dan is het hopelijk onwaarschijnlijk dat je littekens zult vinden bij hysteridvopy, maar het is het waard om te controleren. Ook als de voering dikker wordt bij verse ivf, is dat ook een goed teken.

Opties zijn het proberen van een natuurlijke cyclus, een andere cocktail van medicatie indien medicamenteus en indien nodig stimulatie zoals bij verse ivf om meer eieren te laten groeien om uw oestrogeen te verhogen, ze verdikken de voering. Overweeg ook aspirine en vitamine E-supplementen als een klein bewijs van voordeel.

Sleutel is wanhoop niet want iets zal werken !! 

Vraag: Ik heb meerdere mislukte ivf-rondes gehad in een andere kliniek. Ik denk erover om naar de lister te verhuizen. Ik heb al veel tests gehad, dus kan ik gewoon mijn aantekeningen naar je toe brengen of moet ik helemaal opnieuw beginnen?

A: Het spijt ons te horen over de cyclusstoringen. Het is heel belangrijk om een ​​kopie van uw aantekeningen mee te nemen, omdat dit ons kan helpen beslissen wat goed werkte en wat niet, om de volgende behandeling te plannen en we ervoor kunnen zorgen dat we geen tests herhalen die niet nodig zijn, zodat u dat niet doet ook geld verspillen. Hoop dat dat helpt 

Vraag: Welke manieren zou u aanbevelen om u het beste voor te bereiden op een IVF-cyclus? Volgend jaar, na een laparoscopie, ga ik mijn eerste ronde in en er is veel advies beschikbaar … het kan soms moeilijk zijn om er doorheen te navigeren!

A:Het is moeilijk omdat er veel is, maar eerlijk gezegd doen de meeste mensen niet veel verkeerd, ze moeten veranderen! Stop met roken als dat het geval is, houd de inname van alcohol matig (kan stoppen, maar bewijs van echt effect bij lage niveaus is er niet echt), neem foliumzuur, minimaliseer stress, niet omdat het de uitkomst zal beïnvloeden, maar omdat er maar zo veel dingen zijn die we aankunnen onmiddellijk de BMI verlagen tot <30 indien hoger. Als geen van deze dingen op u van toepassing is, bent u waarschijnlijk in orde!!

V: Ik vroeg me af of het mogelijk was om een ​​bekende donor in de kliniek te gebruiken? Garanderen ze een aantal eieren/embryo's? Bieden ze een pakket met meerdere fietsen aan? Wat is hun BMI-limiet? Gemiddelde wachttijd donor? Dus sorry voor alle vragen!

A: Dus...opties voor eiceldonatie zijn ons programma voor het delen van eicellen met een wachttijd van ongeveer 6 maanden, het meenemen van een bekende donor is natuurlijk een optie zonder wachten, kan bureau's zoals Altrui of Nurture gebruiken om een ​​donor te vinden om naar ons te brengen en hebben ook banden met buitenlandse klinieken waar we het werk doen om reizen te minimaliseren enz. Beslissen welke route te nemen hangt af van wat het belangrijkste is op het gebied van tijdschema/kosten/info die je kunt krijgen/anonimiteit enz. Veel om over na te denken en ik zou komen en neem ze allemaal door om te helpen beslissen. Sommige van onze overzeese partners doen meerdere cycli.

Vraag: Na meerdere verliezen ... inclusief buitenbaarmoederlijke ... gevolgd door een mislukte verse ivf-cyclus ... wat zijn de kansen op een fet-cyclus ... het is een 5AA-cyclus x

A: Het hangt ervan af hoe jong je bent!! Dat is een geweldig embryo en we weten dat bevroren cycli hetzelfde succes geven als vers, dus als het onder de 35 ongeveer 50% is en als het bijvoorbeeld 37/38 is, waarschijnlijk 30-35%. Succes!!

Vraag: Wat betreft het overstappen op donoreieren, zou er een eerste afspraak zijn waarin eerdere cycli/geschiedenis enz. werden besproken en misschien verder worden getest voordat de overstap naar donoreieren wordt gemaakt. Mijn AMH is heel erg laag (0.5 bij de laatste test in 2018) – zou u uw aanbevelingen doen om over te stappen op een donoreicel alleen op basis van dit resultaat of worden er andere factoren in aanmerking genomen?

A: Absoluut omdat we alles zouden moeten afwegen. 

Vraag: Hallo. Ik heb 4 mislukte cycli van icsi gehad. Ik heb een laag aantal eieren en het lijkt van slechte kwaliteit. We gaan nog 1 ronde doen en er is mij verteld dat het nemen van DHEA kan helpen. Denk je dat dit helpt? Ik heb er veel over gelezen, vooral om te vermijden. Ik wil nog niet naar donoreicellen en ben eerder op natuurlijke wijze zwanger geweest. Is het de moeite waard om deze te nemen? 

A: Goede vraag en niet veel goed bewijs om het op te baseren. Een paar onderzoeken hebben een voordeel gesuggereerd, maar allemaal vanuit één plek. Ook veel meer hebben geen voordeel getoond. Over het algemeen hebben sommige onderzoeken een voordeel aangetoond van vergelijkbare testosteronachtige supplementen die zo lastig zijn! Dus dit moet een persoonlijk telefoontje zijn, want dit is er een waar ik op wacht, maar als je laatste cyclus en je wilt niet het gevoel hebben dat je niet alles hebt geprobeerd .... zou dat je het antwoord kunnen geven !! Nog geen goed bewijs gezien van een schadelijk effect!

Vraag: Hallo, hoe lang na een miskraam kun je nog een cyclus doen? Bedankt

A: Het spijt me te horen over de miskraam. Ik zou wachten op je tweede cyclus na de miskraam en goed om te beginnen als je je emotioneel klaar voelt! Succes. 

Vraag: Als u meer dan twee keer faalt voor ivf, zou u dan PGS-testen aanbevelen?

EEN: Niet noodzakelijk. Het testen van het embryo verandert ze niet, dus als het normaal is, zou het meestal succesvol moeten zijn en als het abnormaal is, zal het ingebouwde kwaliteitscontrolemechanisme van het lichaam meestal voorkomen dat u zwanger wordt, maar soms kunt u zwanger worden en het risico lopen van een miskraam. Dus alleen testen, tenzij er veel embryo's zijn om uit te kiezen, zal het eindpunt van de kansen op een baby niet verbeteren. Dus moet de voordelen van de informatie die het geeft over de kwaliteit van het embryo en het voordeel van een afnemend aantal miskramen afwegen tegen het negatieve van een klein risico op beschadiging van het embryo en de kosten. Niet geschikt voor iedereen dus zeer individuele beslissing waar we bij kunnen helpen.

Vraag: Hallo, afgezien van foliumzuur. Welke vitamines moet ik nemen tijdens mijn cycli? Zijn er voordelen aan DHEA en koninginnengelei?

A: Eerlijk gezegd zijn er zoveel enge dingen die niet op bewijs zijn gebaseerd, dus krijg je vaak een lange lijst en wordt om advies gevraagd, maar heb je geen echt bewijs om een ​​mening op te baseren. Geen kwaad in koninginnengelei, maar geen bewijs van voordeel. Zie eerder antwoord voor dhea, maar zeker niet tenzij er een lage eierreserve is. Enig bewijs van het voordeel van co-enzym Q10 op de kwaliteit van eieren. 

Vraag: Genetische testen ???? De moeite waard op 26!???

Vraag: Eerlijk gezegd zou ik het niet doen op 26-jarige leeftijd, tenzij een geschiedenis van herhaalde miskramen, aangezien de kans op succes met een mooie blastocyst ongeveer 60% is, wat niet veel minder is dan een genetisch geteste en normale

En tenslotte……

Niet echt een vraag voor James... maar welgemeende DANK U... want na de hulp van hem/de Lister Clinic... zijn we nu (na een onderbreking van 11 jaar) 33 weken zwanger van ons tweede kind xx een kleine jongen xx woorden zullen nooit de vreugde uitdrukken ?

Houd onze live Q&A's op Instagram in de gaten

We houden ze regelmatig bij onze experts en ze geven je echt de kans om je vragen te stellen en ze worden meteen beantwoord. Als u in de tussentijd nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met de Lister Fertility Clinic direct.

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .