IVF brabbelen

Uit het hartzeer kwam iets moois, geschreven voor degenen die nooit zijn gekomen, door Stacey

Hier vertelt IVF-babbellezer Stacey Anne Morgan ons hoe ze haar angst in schrijven heeft omgezet en het illustreren van een rijmend prentenboek voor kinderen over IVF 

“Mijn naam is Stacey, ik ben 33 jaar oud. Ik ben 6 geweldige jaren getrouwd geweest met mijn ongelooflijke man. We wonen momenteel in Oman voor het werk van mijn man, en hebben samen een hondenbaby genaamd Kodie, die echt de schattigste is. Ik heb een super coole stiefzoon genaamd Liam in het VK. Ik heb het grootste deel van mijn volwassen leven op basisscholen en kinderdagverblijven gewerkt, en vind het heerlijk om in de buurt van kinderen te zijn - ze zijn zo leuk en brengen het grote kind in mij naar boven!

“Ik heb last van slechte menstruatie sinds ik op school zat en de combinatiepil hielp de pijn onder controle te houden, maar toen we besloten om voor een gezin te proberen, werd mijn pijn zo veel erger. 

“Vier jaar chronische menstruatiepijn, vier jaar verschillende medicijnen proberen en vier jaar frustratie van onverklaarde onvruchtbaarheid.

“Ik wist vanaf het begin wat er met me aan de hand was, maar ik probeerde alle medicijnen omdat ik hoopte dat het iets zou zijn dat gemakkelijk te verhelpen was met een pil. Het kostte me een storing in het kantoor van de dokter voordat iemand echt naar me luisterde. Er is een geschiedenis van endometriose in mijn familie en ik heb alle tekenen, waarom is het zo moeilijk om de diagnose te krijgen?

"Eindelijk had ik mijn eerste laparoscopie (een chirurgische diagnostische procedure die wordt gebruikt om de organen in de buik te onderzoeken). Ik zat vol met endometriose in mijn baarmoeder, rectum, eierstokken en eileiders. Na mijn laparoscopie hebben we nog een jaar gewacht omdat je kans om zwanger te worden na een laparoscopie groter is, maar nog steeds niets. Om zout aan de wond toe te voegen, hebben mijn man en ik geen recht op IVF op de NHS in het VK, aangezien mijn man een 13-jarige zoon heeft uit een eerdere relatie. Het is blijkbaar een postcodeloterij, het is gewoon zo brutaal, ik ben nog nooit moeder geweest! Waar is de eerlijkheid daarin? Hier moet iets veranderen.

“Gelukkig hadden we de kans om een ​​baan in het buitenland aan te nemen, dit was een geweldige kans voor ons om geld besparen voor IVF.

“Een paar maanden geleden begonnen we aan onze IVF-reis, ik heb 2 eieren laten verzamelen. Ik droomde en dacht constant aan onze embryo's, zullen ze overleven? Wat gebeurt er met hen? In welk stadium zijn ze nu?

"Dus heb ik die angst en zorgen gekanaliseerd door een verhaal voor hen te schrijven. Zo kwam mijn boek 'Ik wist dat ik je zou vinden' tot leven.

“Onze 2 embryo's werden Petrie (Petrischaaltje) en Ivy (IVF) en hun grote avontuur is de IVF-fase van ei tot baby. Geportretteerd op de fantasierijke manier, niet op de klinische manier. Het is een hartverwarmend feelgood verhaal geschikt voor alle kinderen maar vooral als je een wonder IVF baby hebt! 

“Ons echte levensverhaal is nog niet verlopen zoals ik had gepland in mijn boek! Een van onze prachtige blastocysten heeft de ontdooifase niet gehaald en de andere was helaas een chemische zwangerschap. Dat zou nu toch geen geweldig kinderboek zijn?

"Ik wacht op nog een laparoscopie voordat we opnieuw IVF doen.

“Ik droomde van een verhaal en maakte het waar, in een boek. Ik droom ervan moeder te worden, dus hopelijk wordt die droom ooit ook werkelijkheid. Alles dat je dromen verteert, is krachtig, toch?

Ik hoop dat mijn verhaal anderen zal aanmoedigen om de hoop niet op te geven.

“Uit het hartzeer kwam iets moois, geschreven voor degenen die nooit zijn gekomen. Verdwenen maar niet vergeten, nu zullen ze altijd bij me zijn.”

Om een ​​exemplaar van Stacey's boek te kopen, Klik hier

Voeg commentaar toe