IVF brabbelen

Twee ongelooflijke hulpmiddelen voor stress en verlichting om te gebruiken in onze reis naar het moederschap

Mijn naam is Monica Bivas, ik ben een Mindset & holistische vruchtbaarheidscoach. Ik ben geen beroemd persoon of influencer, ik ben een gewone vrouw, Latina en daar trots op

Ik ben een IVF-krijger en veteraan met een verhaal te vertellen en het doel om andere vrouwen en stellen te inspireren die moeite hebben om zwanger te worden. Mijn eigen verhaal kende veel ups en downs en tranen, maar nam me gelukkig mee naar de prachtige plek waar ik nu ben en inspireerde me om niet alleen coach te worden, maar ook auteur te worden. Ja! Ik heb het boek The IVF Planner geschreven en ik zal medio mei 2021 Gd Willing mijn kleurboek Ranting Doodles lanceren.

Mijn reis hielp me te ontdekken dat we tijdens onvruchtbaarheid onze toolkit voor (on) vruchtbaarheid moeten maken of vinden

Een van de dingen die mijn (on) vruchtbaarheidstoolkit had toen ik het maakte, waren kleurboeken en journaling. Het maakte mijn reis echt een beetje gemakkelijker en het hielp mezelf tijdens mijn worsteling om mezelf te ontdekken. Zoals ik altijd zeg, werd mijn pijn mijn doel, en daarom besloot ik dit artikel te schrijven over de voordelen van kunstzinnige therapie en het bijhouden van een dagboek.

Kunsttherapie en journaling zijn krachtige en ondersteunende hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt tijdens elk moment van stress in ons leven.

Als Mindset & Holistic Fertility Coach en vanuit mijn eigen strijd naar het moederschap, kwam ik erachter dat alles wat met creativiteit te maken had, buitengewoon nuttig was tijdens mijn reis.

TTC is stressvol. Of u het nu van nature probeert of een vruchtbaarheidsbehandeling krijgt, u zult ongetwijfeld last hebben van angst, stress en twijfel aan uzelf.

Dus, vanuit mijn eigen ervaring en moeilijkheden die ik had tijdens mijn vruchtbaarheidsreis (5 cycli van IVF om precies te zijn), realiseer ik me dat een van de vele hulpmiddelen die ik kon gebruiken om stress te verminderen en mijn geest bezig te houden met gemoedsrust en wat gemak een dagboek was. en kunsttherapie.

Kunsttherapie kan iets zijn van kleurplaten, breien, schilderen met olieverf, aardewerk of iets anders dat de creativiteit van onze hersenen wakker kan schudden. Voor mij was kleuren mijn favoriet, evenals een dagboek. (De IVF-planner heeft een journaalruimte en het 2WW-hoofdstuk heeft een mandala voor elke dag van deze cruciale en stressvolle tijd).

Deze twee tools zijn zeer effectief voor het verminderen van stress

Ze zijn ook een vorm van opmerkzaamheid en meditatie. Het stelt ons in staat om uit ons hoofd te komen van die angst en zorgen en in ons hart te kijken, te kijken in deze heilige ruimte die onze kern is.

Ze helpen ons op de een of andere manier de schoonheid van creativiteit te visualiseren en afgestemd op onze intuïtie en unieke kernessentie, het geeft ons de ruimte om ons te concentreren op het creëren en op zichzelf ons fysieke lichaam, onze geest, emoties en spirituele kant te verheffen. Creativiteit helpt om serotonine vrij te maken, ons gelukshormoon, en wat denk je? We denken allemaal dat serotonine in zijn grootste hoeveelheden in onze hersenen zit, maar dat is niet zo, 70% van onze serotonine komt vrij in onze darmen, dus stel je voor hoeveel we onze voortplantingsorganen kunnen helpen (die zich in onze buik bevinden, waar de darmen zich bevinden). ) als we gelukkig zijn, komt de serotonine daar vrij, en standaard zal ik zeggen dat onze baarmoeder en eierstokken en het heilige voortplantingsgedeelte ook gelukkig zullen zijn, klaar om te ontvangen en klaar om zwanger te worden).

Het is een mooie en leuke manier om rust en gemak te brengen, vooral als we angstig en twijfelachtig zijn, wat heel gebruikelijk is tijdens een vruchtbaarheidsreis.

Kunsttherapie & Journaling houden ons in het huidige moment. Het leert ons om ons ervan bewust te zijn dat we de feitelijke situatie niet kunnen beheersen, maar wat we wel kunnen beheersen is de manier waarop we reageren.

Probeer even te stoppen. Als je je gestrest voelt, geef dan 15 of 20 minuten de tijd om alle gedachten die je hebt, ongeacht of ze negatief zijn of niet. Als je het gevoel hebt dat je wilt huilen, schreeuwen, tieren, luchten, doe dat dan, de beste manier om positiviteit en creativiteit in ons leven te brengen, is door je bewust te zijn van wat we voelen als we een heel moeilijk pad bewandelen, want als we dat doen het, we erkennen dat we kwetsbaar zijn.

Dus, geef jezelf een knuffel, voed jezelf, kijk om je heen, en maak dat kleine kind wakker dat we allemaal nog van binnen hebben en creëer !!!

Zoals altijd met liefde en licht,

Monica Bivas

Ga nu naar de Babble Vruchtbaarheidswinkel om The IVF Planner van Monica Bivas te kopen

 

 

 

 

 

 

Voeg commentaar toe

TTC-GEMEENSCHAP

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!Koop hier je ananaspin

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID