IVF brabbelen

Ananasspelden, het doorbreken van de stilte en het vinden van dat tastbare comfort

Nu onze ananasspelden eindelijk weer op voorraad zijn, wilden we met onze nieuwe lezers het verhaal achter het initiatief delen en wat we onderweg hebben ontdekt ...

Het begon allemaal toen we op zoek gingen naar iets tastbaars waardoor mensen zich op hun gemak voelen tijdens hun TTC-reizen. Tot onze grote schrik stuitten we op nogal vreemde t-shirts en merchandise.

Nu ben ik er allemaal voor om mijn IVF-reis te delen en anderen aan te moedigen om over hen te vertellen, licht te brengen in wat nog steeds een gevoelig onderwerp is en het taboe rond onvruchtbaarheid te helpen doorbreken, maar ik moet zeggen, ik ben niet zeker over de toenemende stijging van, durf ik het te zeggen, licht onaantastbare onvruchtbaarheid merchandise.

Ik weet dat smaak subjectief is en je bent het misschien helemaal niet eens met mijn afkeer van deze producten, maar ik heb eerlijk gezegd moeite om aan iemand te denken die ik ken die IVF heeft meegemaakt die een t-shirt zou dragen dat hun liefde voor hun spermadonor verklaarde, laat alleen buiten in de open lucht waar mensen hun kleding kunnen lezen.

Ik weet dat ik zonder IVF mijn geweldige dochters niet zou hebben, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand hun liefde voor de emotioneel zuigende vruchtbaarheidsbehandeling zou verklaren door middel van statement merchandise.

Ik heb zojuist een website doorzocht boordevol T-shirts, hoodies, baby groeit en slabbetjes, met slogans zoals 'gewoon weer een IVF-cyclusdag'.

De website heeft IVF geschenkontwerpen beschikbaar duizenden producten, met slogans waaronder:

'Een andere vrouw draagt ​​onze baby'

'Mijn arts heeft me kunstmatig geïnsemineerd en ik kreeg alleen een waardeloze medische rekening'

'Stop met me je kinderen aan te bieden, op een dag neem ik ze misschien wel'

Ik ben sprakeloos…

Is deze lijn van merchandise bedoeld om een ​​element van plezier en jovialiteit te brengen in wat gezegd moet worden dat een van de ergste tijden van mijn leven was? Als dat zo is, heb ik moeite om te zien hoe? Toen mijn IVF faalde, wilde ik rennen, me verstoppen, me opkrullen en me losmaken van de wereld. Toen ik had gehuild tot mijn traanbuisjes droog waren, zocht ik afleiding in de vorm van vrienden, lekker eten, vakanties, muziek en boeken. Ik heb niet één keer gedacht, ik weet het, ik zal dat 'IVF Fail'-T-shirt omdoen en gaan wandelen. Wie doet dat? Door je favoriete trui aan te trekken of jezelf in een gezellige sjaal te wikkelen, voel je je veel comfortabeler en veiliger.

Gaat het dragen van een van deze statement tops misschien over controle nemen? Is het een manier om een ​​gesprek te beginnen, om licht te brengen op een onderwerp waarover nog gefluisterd wordt?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op een statement-tee, maar ik ben gewoon zo in de war over hoe deze helpen - ligt het aan mij? Misschien helpen ze sommigen, als ze je helpen, laat het ons dan weten en zeg dat ik mijn mond moet houden.

Draag uw label - met trots

Maar aan de andere kant van de schaal zijn er een aantal echt goede statement t-shirtbedrijven die er zijn, toen ik dit onderzoek tegenkwam, een die Wear Your Label heette.

Het bedrijf is opgericht door Kayley Reed en Kyle MacNevin die beiden vrijwilligerswerk deden voor een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, terwijl ze moedig hun eigen problemen vochten. Kayley worstelde met een eetstoornis en depressie, en Kyle leefde met gegeneraliseerde angststoornis en ADHD. Hoewel ze zich veilig genoeg voelden om elkaar in vertrouwen te nemen, werden beide getroffen door het besef dat het op een gezonde en open manier bespreken van geestelijke gezondheid met andere mensen ongelooflijk zeldzaam was.

"Gefrustreerd door het stigma en de statistieken dachten we dat er een betere manier moest zijn om dit probleem aan het licht te brengen", zegt Kayley. "En het idee voor Wear Your Label was geboren."

Het stigma uit de geestelijke gezondheid halen

Het paar ging op zoek naar een reeks kleding die geestesziekten zou kunnen destigmatiseren door de manier waarop mensen denken over woorden als 'angstig' en 'depressief' te veranderen, waardoor gesprekken van negatief in positief worden omgezet.

Draag uw labelontwerp dingen tweevoudig; om een ​​verklaring voor de wereld te zijn, een bewustmakingsstuk en een gespreksaanzet die een onzichtbare kwestie aan het licht brengt en een persoonlijke herinnering aan de drager is dat ze hun worstelingen kunnen overwinnen, dat ze niet alleen zijn, en dat het oké is, niet oké.

"De kleding is stijlvol en cool, met positieve bijnamen als 'Angstig maar moedig', 'Zelfzorg is niet egoïstisch', 'Het is oké om niet oké te zijn'," zegt Kayley.

Nu zijn deze T-shirts misschien ontworpen om bewustzijn te creëren voor de geestelijke gezondheid, maar ik denk dat deze slogans me de lift zouden hebben gegeven die ik nodig had toen ik door mijn IVF ging.

Toen ik door IVF ging, wilde ik weten dat ik niet alleen was. Ik staarde naar andere vrouwen op de buis en vroeg me af of een van hen worstelde zoals ik was. Ik was wanhopig om te weten of iemand anders hetzelfde meemaakte.

Ik kan je nu echter vertellen dat ik niet denk dat ik iemand met een T-shirt zou hebben benaderd met 'De natuur zei nee, de wetenschap zei ja'. Ik denk dat we stigma's kunnen doorbreken, van houding kunnen veranderen en mensen aan het praten kunnen krijgen door tactvoller te zijn. Ik denk dat we kunnen helpen om mensen gerust te stellen met het gevoel dat ze niet alleen staan ​​in hun streven naar ouderschap zonder dat ze een 'IVF rocks' hoodie dragen.

Ik wilde iets subtiels in uiterlijk maar geladen met positieve energie. Dus het ivf-babbelteam creëerde de ananaspin.

Waarom vraag je een ananas? Welnu, het is het erkende symbool van liefde, energie, goede vibes en positiviteit binnen de TTC-gemeenschap geworden.

Deze schattige kleine krachtpin gaat over het bestrijden van de eenzaamheid die gepaard gaat met onvruchtbaarheid.

Het gaat erom diegenen die worstelen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen beseffen dat ze niet alleen zijn. De pin is voor iedereen die is getroffen door onvruchtbaarheid en voor degenen die hen hebben ondersteund. Ik draag er een, net als mijn man, mijn ouders, mijn broers en zussen en mijn vrienden. Ze hebben me allemaal ondersteund en met een speld zullen ze je ondersteunen.
Stel je voor dat je in een verpakte buis stapt, rondkijkt en een rij met vrouwen en mannen ziet, waarvan velen de pin dragen, allemaal weten wat je doormaakt - of dat je iemand kent die dat is. Niemand hoeft te praten, maar alleen om te zien dat je niet alleen bent, om gewoon naar een andere persoon te glimlachen die 'begrijpt', zou dat niet geruststellend zijn.

Onze mooie kleine ananasspelden zijn eindelijk terug en beschikbaar op Amazon. Een percentage van de winst van deze campagne gaat naar Fertility Network en ons nieuw gelanceerde goede doel Babble Giving.

Nieuw IVF gebrabbel merchandise alert

En we zijn verheugd te kunnen zeggen dat we in onze mislukte poging om een ​​shirt te vinden waarmee we ons in de moeilijke tijden getroost zouden voelen, onze eigen hebben ontworpen. We wilden een shirt dat ons zou opladen met een goede vibes, een T-shirt dat de TTC-gemeenschap zou aantrekken en waar het door zou worden opgetild. Dus het 'throwing on good vibes'-t-shirt wordt volgende maand gelanceerd en, je zult het met plezier horen, bevat geen afbeelding van een mislukte zwangerschapstest.

Enorme liefde zoals altijd

Sara x

 

Voeg commentaar toe

TTC-GEMEENSCHAP

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!Koop hier je ananaspin

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID