IVF brabbelen

Stephanie Macri vertelt ons over haar vruchtbaarheidsreis

Het diepe verlangen om een ​​baby te krijgen en niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden, nam ooit mijn hele leven over
De impact van onvruchtbaarheid is zo krachtig. Het heeft de mogelijkheid om je in een donker gat te gooien en je te vervreemden van je familie en vrienden. Voor mij voelde ik me een mislukkeling en volkomen machteloos, alsof ik de controle over mijn leven volledig was kwijtgeraakt.

Als ik achterover leun en erover nadenk, heeft mijn worsteling met onvruchtbaarheid fundamenteel veranderd wie ik ben als persoon. Het deed me echt beseffen wat het betekende om te worstelen.

Ik ben opgegroeid met een motto: als je een doel hebt, werk dan hard en je kunt alles bereiken. Met onvruchtbaarheid is dat sentiment niet langer van toepassing

Hoe hard ik ook mijn best deed, ik had uiteindelijk niet de kracht om mijn doelen te verwezenlijken. En voor mij was dat ongelooflijk moeilijk te verteren. Er waren zoveel donkere dagen, weken en zelfs maanden dat ik nooit had gedacht dat het mogelijk zou zijn om te komen waar ik nu ben. Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnen herstellen van de pijn van onvruchtbaarheid. Maar hier ben ik.

Mijn man en ik staan ​​voor mannelijke factor onvruchtbaarheid met hoge DFI. IVF die al met Countr werken ICSI was onze enige optie op een 'kans' om biologische kinderen te krijgen. Vince en ik begonnen samen aan de IVF-reis, maar toch alleen. We had niemand in ons leven die het ware verdriet begreep dat gepaard gaat met onvruchtbaarheid.

Deze reis heeft echt zijn tol geëist, emotioneel, fysiek en mentaal. Ik heb veel momenten van emotionele instorting, depressie, verdriet en wrok meegemaakt. Ik werd een lelijk persoon die ik niet eens herkende. Ik trok me terug van degenen van wie ik het meest hield, vooral mijn man.

Bij onze eerste IVF-poging, we had twee embryo's die het tot dag-5 haalden blastocysten. We nam een ​​kans en overgedragen ze allebei, en we verwekte onze zoon Mason in 2013. Toen Mason één was, besloten Vince en ik we wilde hem een ​​broer of zus geven. Twee mislukte IVF-cycli later, we voelde zich verslagen en volkomen uitgeput.

Mensen zouden zeggen: 'Het is een zegen dat je Mason hebt', en hoewel dat waar is, kan niemand echt de angst begrijpen van het bezwijken voor het idee dat ik nooit nog een 'eerste' zal meemaken en dat mijn zoon zal opgroeien zonder broer of zus. Het is moeilijk om de emoties achter dat besef zelfs maar onder woorden te brengen.

Maar vandaag, na jaren van hard werken, heb ik ontzag voor mijn familie

Ik kijk in de ogen van mijn zoon en concentreer me erop om hem in me op te nemen - genietend van elke minuut, inclusief de driftbuien, de geestige uitbarstingen en elke buikgiechel. De meeste dagen is de omvang van de dankbaarheid die ik voel te groot om volledig onder woorden te brengen.

Toen Mason eenmaal oud genoeg was om vragen te stellen, begonnen mijn man en ik na te denken over hoe vaak onze reis was en hoe weinig middelen er zijn om ouders te helpen erachter te komen hoe en zelfs of ze die reis met hun kinderen konden delen. Veel stellen ervaren moeilijkheden bij het proberen zwanger te worden en worden getroffen door onvruchtbaarheid. Niet elke zwangerschapsreis is snel en gemakkelijk.

Als stel kun je jaren doorbrengen met stress en hartzeer, terwijl je probeert zwanger te worden voordat je je kleine bundeltje vreugde in de wereld verwelkomt. Alternatieve vormen van conceptie komen steeds vaker voor en maken het voor ouders lastig om hun kinderen uit te leggen hoe ze op deze wereld zijn gekomen.

Ons boek

Dus, we besloot een verhaal te schrijven ― in eenvoudige, luchtige taal en beeldtaal die geschikt zijn voor jonge kinderen ― dat zo dicht mogelijk bij de waarheid blijft, in plaats van terug te vallen op ooievaars of andere conceptiemythen. Het heet Auston Het magische ei en we Ik hoop dat het gezinnen helpt te communiceren over een soms gevoelig onderwerp, en dat kinderen zoals Mason niet alleen begrijpen hoe vaak deze reis is geworden, maar nog belangrijker, hoe speciaal ze zijn.

Mijn worsteling met onvruchtbaarheid heeft mij ongetwijfeld veranderd

Het heeft me geleerd om opmerkzaam te zijn, de simpele dingen in het leven die me plezier geven te waarderen en dankbaar te zijn voor de mensen om me heen. Uiteindelijk heeft het me ook enorm geholpen om verdriet te begrijpen. Hierdoor kan ik iets terugdoen voor anderen, door een uitlaatklep voor iemand te zijn, wat soms betekent dat ik met hen in een donker hol zit, maar ook een sprankje hoop is dat de strijd niet levenslang zal duren.

Ik herinner me misschien niet alles hcG bèta-nummer, elke follikeltelling, of medisch protocol, maar ik herinner me de extreme pijn en het isolement die het worstelen om zwanger te worden op mijn ziel had. Door dit perspectief ben ik kwetsbaar voor anderen, wat naar mijn mening een uniek en prachtig geschenk is. Ik ben dankbaar dat ik het heb gevonden en dat ik iets terug kan geven met ons kinderboek.

Ik ben zo gepassioneerd in het pleiten voor onvruchtbaarheid en het helpen van vrouwen die zich geïsoleerd, hulpeloos, alleen en verslagen voelen, de hoop en veerkracht vinden om door te gaan. We hebben de macht om het van binnen te overwinnen, en wanneer we overwin het, we zijn nog steeds waardig en zullen gedijen - met of zonder baby.

Ons boek kan rechtstreeks op onze website worden gekocht op www.austonthemagicalegg.com, die voor aankoop naar een paar detailhandelaren linkt. Als alternatief kunt u rechtstreeks aankopen doen via een gewone winkel, zoals: Amazon of Barnes & Noble of Chapters / Indigo.
Grote liefde, Stephanie
Wilt u uw verhaal delen? Stuur ons een bericht op mystory@ivfbabble.com

Voeg commentaar toe