IVF brabbelen

Uw vraag en antwoord met dr. Jon Aizpurua, oprichter van IVF Spanje

Vorige week heeft Dr. Jon Aizpurua, oprichter van IVF Spanje beantwoordde je vragen in een Instagram Q&A van een uur. We wilden enkele van de vragen naar voren halen, omdat u er misschien ook iets mee kunt doen. We hebben ook aan het einde van elke vraag enkele gerelateerde artikelen toegevoegd, zodat je wat dieper kunt graven.

Vraag: Er werd mij verteld dat mijn embryo 'van topkwaliteit' was, maar ik kreeg een miskraam. Ik ben er kapot van. Waarom leidt een embryo van 'topkwaliteit' niet tot een succesvolle zwangerschap? Mijn voering was perfect, alles leek perfect, dus waarom? !!! Ik ben 37

A: Waarschijnlijk omdat het een genetisch abnormaal embryo was. En dit is de controverse, aangezien abnormale embryo's er morfologisch perfect uit kunnen zien. Daarom raden we aan PGS uit te voeren voor vrouwen ouder dan 35 jaar. Zelfs normale embryo's met de beste morfologie en verder testen op immunologisch implantaat in meer dan 75-80% van de gevallen maar nooit 100%. Zonder PGS en aanvullende tests bij vrouwen van 37 jaar bedraagt ​​de implantatie ongeveer 30%.

De kosten voor maximaal 8 embryo's bedragen ongeveer 3000 euro. Als je dit vergelijkt met het aantal cycli dat nodig is om levensvatbare embryo's te verkrijgen, medicatie voor die cycli, tussentijds ingevroren embryotransfers en geïnvesteerde tijd, frustratie… dit is over het algemeen duurder, naar mijn mening.

V: Ik wil gewoon weten hoe ik de kwaliteit van mijn eieren kan verbeteren. Zijn er supplementen die echt werken? Ik moet weten dat ik geen kostbare tijd verspil

A: Ja, er zijn inderdaad enkele supplementen, hoewel er geen magische formule is. Het is echter niet eenvoudig te meten in hoeverre die supplementen helpen. We kunnen praten over DHEA-, vitamine D- en antiprolactinesupplementen, maar ze moeten allemaal worden voorgeschreven nadat ze zijn beoordeeld door een vruchtbaarheidsexpert.

Vraag: Mijn embryo's moesten worden ingevroren omdat het coronavirus betekende dat mijn cyclus in de wacht moest worden gezet. Betekent het hebben van een ingevroren embryo dat ik mijn kansen op succes heb verlaagd? Wat gebeurt er als het niet goed ontdooit? Is dit een geldige zorg? 

A: Het zou een terechte zorg zijn als we niet op de hoogte waren van de bestaande protocollen met betrekking tot de verglazingstechniek (snel invriezen in tegenstelling tot zo langzame invriesprotocollen die bij de vorige werden gebruikt) met verbazingwekkende overlevingspercentages na ontdooien. Verder onderzoek heeft aangetoond dat het endometrium beter voorbereid is op implantatie als het niet wordt beïnvloed door de stimulatie tijdens de IVF-cyclus. Sommige van de beste klinieken, zoals onze kliniek, volgen de 'freeze all'-strategie en voeren embryotransfers uit met ingevroren embryo's in daaropvolgende natuurlijke of HRT-cycli in tegenstelling tot gestimuleerde cycli, zonder schade en zelfs met betere resultaten.

Vraag: Als we IVF in het buitenland zouden onderzoeken met donoreieren, hoe lang zouden we dan in het land moeten doorbrengen voor onze behandeling? Mijn man en ik zijn allebei leraren, dus we zouden geen vrije tijd kunnen opnemen tenzij het in onze vakantie was.

A: Normaal gesproken hoeft u maar twee keer te vliegen: één reis voor het eerste bezoek (1 dag) en een tweede keer voor Embryo Transfer (1-2 dagen).

Vraag: Hallo, ik en mijn partner proberen nu bijna 5 jaar voor een baby. We hadden ICSI in 2018, maar helaas werkte het niet en hebben we geen overdracht gedaan. We hebben sperma-antilichamen en ik heb polycysteuze eierstokken. We hebben gewoon het gevoel dat het ons nooit zal overkomen. Ik gebruik momenteel metformine. Ik heb onlangs twee tablets toegevoegd. Wat stel jij voor?

A: Het gebruik van metformine is OK. We raden aan om aangepaste antagonisten / agonistenprotocollen te gebruiken en, afhankelijk van uw leeftijd, na te denken over mogelijke PGS en overdracht van ingevroren embryo's op een volgende cyclus (niet de gestimuleerde cyclus) via natuurlijke cyclus of HRT-cycli. Indien mogelijk zou het testen van endometriale ontvankelijkheid met Ermap-testen zeker helpen.

Vraag: Ik ben de meeste avonden begonnen met drinken sinds mijn cyclus werd geannuleerd. Een glas wijn aan het eind van de dag is het enige dat me gezond houdt. Heeft dit echt invloed op mijn vruchtbaarheid?

A: Een enkel glas wijn 's nachts zou uw vruchtbaarheid niet schaden, maar zoals u opmerkte, helpt het u op dit moment met uw humeur.

Neem bij vragen contact met ons op en we nemen contact op met onze experts. Geen vraag is een domme vraag. Stuur ons een e-mail naar info@ivfbabble.com

 

 

Voeg commentaar toe

TTC-GEMEENSCHAP

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!Koop hier je ananaspin

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID