IVF brabbelen

Ontmoet Karen Jeffries, auteur van Hilariously Infertile, die humor tot onvruchtbaarheid brengt

Door Karen Jeffries

Hallo allemaal, mijn naam is Karen en ik ben onvruchtbaar. Ik ben de maker van Hilarisch onvruchtbaar, een platform voor sociale media en de auteur van het boek, Dolkomisch onvruchtbaar: een ongepaste zoektocht van één vrouw om vrouwen te helpen lachen door onvruchtbaarheid. Zoveel mensen vragen me: "Hoe is hilarisch onvruchtbaar geworden?" Welnu, hier is het antwoord dat alles zegt.

Ik verwekte mijn eerste dochter via IUI na vele maanden Clomid. Het ontvangen van de diagnose onvruchtbaarheid was in het begin een verwoestende schok voor mij. Ik ben een schoolleraar, ik heb mijn leven aan kinderen gewijd met de gedachte dat ik op een dag mijn eigen kinderen zou hebben; gemakkelijk.

Toen mijn eerste dochter ongeveer 18 maanden oud was, begonnen we met een vruchtbaarheidsbehandeling om een ​​tweede kind te krijgen.  Ik heb PCOS en er werd mij verteld dat het geen zin had om het natuurlijk te proberen, hoewel als mijn man over mijn schouder zou lezen hij de ouwe grap zou maken dat "we de hele tijd proberen, er gebeurt gewoon niets, ha-ha."

Voor mijn tweede kind moesten we verder met IVF. Ik was niet zenuwachtig of bang voor IVF, hoewel ik misschien iets zenuwachtiger had moeten zijn voor de pijn na de chirurgie voor het ophalen van eieren, maar ik geloofde dat IVF voor ons zou werken, ik wist niet op welk punt of hoeveel rondes, maar ik had er vertrouwen in dat het zou werken.

'Mijn man zei dat ik een boek over mijn ervaring moest schrijven'

Terwijl ik met mijn tweede kind met zwangerschapsverlof was, hielp ik een vriend en een familielid bij hun onvruchtbaarheidsbehandelingen. Mijn man en ik waren de afwas aan het afwassen en ik zei: 'Allison ovuleert, dus het is tijd voor ze. En de follikels van Jen zijn 17 millimeter groot, dus ik vertelde haar dat ze waarschijnlijk haar IUI op zondag zal hebben. " Mijn man stopte, keek me aan en zei: "Ik vind dat je hier een boek over moet schrijven."

Ik lachte hem letterlijk uit en ging televisie kijken. Een paar weken later begon ik mijn onvruchtbaarheidsverhaal te schrijven en terwijl ik het aan het schrijven was, realiseerde ik me dat het grappig, ongepast en griezelig was. Vijf weken later voltooide ik de eerste versie van Hilarisch onvruchtbaar, wat erg dicht bij de definitieve versie is die nu te koop is (schaamteloze plug).

'Ik kreeg te horen dat de uitgeversmarkt voor vruchtbaarheid niet groot genoeg was'

Als leraar op school wist ik niets over het uitgeven van een boek. Ik begon mijn boek in te leveren bij literaire agenten en uitgeverijen in New York City. De respons was schaars, maar degenen die wel reageerden, zeiden: "We denken gewoon niet dat dit een markt is die groot genoeg is." Die zin, die enige zin, heeft tot op de dag van vandaag mijn vuur aangewakkerd. Het is een enorme markt. De cijfers zijn verbluffend. Het feit dat mensen denken dat deze markt niet groot genoeg is, versterkt alleen maar het grotere probleem: niemand heeft het er over; wat voor mij betekende dat er mensen thuis waren lijden in stilte, en dat kon ik gewoon niet hebben.

Ik begon mijn Hilariously Infertile-website en vervolgens het sociale mediaplatform, wat een grote sprong voor me was omdat ik nooit een persoonlijk social media-account had en nog steeds niet heb. Ik riep de hulp in van mijn tienernichtje. Ze leerde me wat een hashtag was, en vrijwel de rest is geschiedenis.

'Het begon echt een vlucht te nemen na landelijke media-aandacht'

Ik herinner me dat toen ik 300 volgers sloeg, ik dacht dat het gek was. Bij elke numerieke mijlpaal van elke volgeling bleef ik zeggen: "Als het zo groot wordt, vind ik dat prima." En elke keer werd het groter en groter. Een paar zomers geleden ontplofte het echt met een artikel in de DailyMail.com, dan PEOPLE.com, dan Self.com, dan CBS.com, en vele kleinere nieuwssyndicaten. Dat was toen het sociale mediaplatform echt groeide, maar mijn missie blijft hetzelfde, iemand helpen lachen om onvruchtbaarheid. Als een persoon een slechte dag heeft, en ik kan ze laten glimlachen of lachen, dan is het voor mij allemaal de moeite waard.

Het aantal DM's en e-mails dat ik heb ontvangen van volgers over de hele wereld waarin wordt aangegeven dat ik ze heb helpen lachen op hun meest trieste, donkerste tijden, is inderdaad overweldigend. Als mijn volgers verlies lijden, heb ik het gevoel dat ik erbij ben. Als ze vreugde ervaren, ben ik er om ze te feliciteren. Het is werkelijk verbazingwekkend.

Toen ik mijn boek in augustus 2018 publiceerde, stond ik versteld van de reacties. Wat ik door dit alles ontdek, is dat mensen een beetje lichtzinnigheid willen terwijl ze worstelen door hun tocht door onvruchtbaarheid. Ze willen lachen om de belachelijkheid van de hele situatie, zelfs om het verdriet.

Sprekende verlovingen en komische evenementen

Onlangs ben ik begonnen met het geven van meer spreekbeurten en ik vond het tijd om mijn volgers mijn routine te laten zien. In wezen is het 45 minuten waarin ik op een hilarische, snauwende, tong in wang manier over mijn reis praat; vanaf het proberen om zelf zwanger te worden, tot IVF met onze tweede dochter en alles daartussenin.

Mijn volgende evenement zal plaatsvinden op zondag 2 juni 2019 om 7 uur in de West Side Comedy Club in New York City. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar de Baby Quest Foundation die financiële hulp biedt aan patiënten die onvruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan in de Verenigde Staten. Ik neem het evenement op en ik hoop dat ik de hele komische routine kan delen met volgers die verder weg wonen. Om uw tickets voor dit fantastische evenement te boeken bezoek hier

Ik wil dat mijn volgelingen, oud en nieuw, weten dat ze me inspireren om door te gaan, meer te praten over onvruchtbaarheid, de enveloppe blijven verleggen en het bewustzijn verhogen.

Dank je.

Neem contact met haar op om contact te houden met de prachtige Karen Jeffries Instagram, Facebook, Twitter or YouTube

Voeg commentaar toe

Nieuwsbrief

onderwerpen

TTC-GEMEENSCHAP

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID