IVF brabbelen

Mijn stap van embryoloog naar vruchtbaarheidscoach

We zijn zo enthousiast om je voor te stellen aan Sandy, een ongelooflijke vruchtbaarheidscoach met een ongelooflijke achtergrond

Ik ben Sandy, een Amerikaanse Zweed die nu in het VK woont, een embryoloog die mijn achtergrond en wetenschappelijke expertise gebruikt om een ​​uniek inzicht te bieden in vruchtbaarheidscoaching.

In 2009, met een Master in Biomedische Wetenschappen, begon ik als embryoloog in opleiding bij het Reproductieve Geneeskunde Centrum in Malmö​ Mijn laboratoriummanager had een passie voor IVF die zo besmettelijk was dat ik er zelf gemakkelijk verliefd op kon worden. Gedurende de vier jaar dat ik daar werkte, heb ik vaardigheden opgedaan zoals sperma-analyse en -preparatie, DNA-fragmentatieanalyse, eierverzameling, conventioneel IVF, ICSI (intracytoplasmatische sperma-injectie), embryo-evaluatie, embryotransfer, langzaam invriezen van embryo's en vitrificatie (flash-invriezen).

Om de titel van klinisch embryoloog in Zweden te behalen, moest ik slagen voor een examen en werd ik gecertificeerd door ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology). Toen ik voor het examen studeerde, ontdekte ik dat de wereld van IVF buiten mijn kliniek meer diensten bood (zoals genetische screening, draagmoederschap of donatiediensten), en dat's toen ik me realiseerde dat ik moest verhuizen om te groeien in mijn carrière.

In 2013 accepteerde ik de rol van klinisch embryoloog in een privé vruchtbaarheidskliniek in Harley Street en maakte de verhuizing naar Londen

Ik zette mijn opleiding voort en verwierf een nieuwe vaardigheden, waardoor ik in aanmerking kwam voor HCPC-registratie (raad voor gezondheids- en zorgberoepen). Ik werkte met een mooi team dat me de kneepjes van het vak leerde en later werd ik Senior Embryoloog in een grote NHS IVF-kliniek waar ik mijn vaardigheden bleef ontwikkelen, zoals het leren biopseren van embryo's voor pre-implantatie genetische screening, en in turn gebruik mijn skillset om junior personeelsleden op te leiden.

Door in meerdere klinieken te werken, ben ik een zeer bekwame embryoloog geworden, maar het heeft ook mijn ogen geopend voor hoe anders elke kliniek is, en hoe later - elke patiëntervaring is anders

Door in kleinere klinieken te werken, kreeg ik een nauwer contact met de patiënt en realiseerde ik me dat er een grote variatie is in patiëntenondersteuning, en soms een heel groot verschil in behandeling.

Als embryologen spraken we met patiënten na hun eierverzameling, tijdens de kweek van embryo's in het laboratorium en soms betekende dat ook slecht nieuws. We spraken met patiënten in gevallen waarin geen eieren werden verzameld tijdens het ophalen, of als er geen eieren werden bevrucht na inseminatie of als er geen embryo's overleefden na een dooi.

Tegelijkertijd waren wij ook degenen die continu probeerden boodschappen van hoop en geruststelling te geven, terwijl onze patiënten zich afvroegen wat er in het laboratorium aan de hand was en op ons vertrouwden dat hun embryo's de dag van de overplaatsing zouden halen, dat het hen er een zou brengen. stap dichter bij hun dromen om een ​​baby mee naar huis te nemen.

Het proces om een ​​zwangerschap te bereiken kan zo overweldigend zijn. Patiënten die vruchtbaarheidsproblemen doormaken, hebben gevoelens van depressie en isolatie geuit

IVF is op zichzelf psychologisch en emotioneel stressvol, met de constante angst en dreiging van permanente onvruchtbaarheid en verlies van hoop. Er zijn zoveel wetenschappelijke artikelen die verwijzen naar deze exacte emoties en worstelingen, en toch wordt er in de meeste gevallen weinig ondersteuning geboden naast reproductieve behandeling.

Daarom ben ik vruchtbaarheidscoach geworden

Door mijn uitgebreide IVF- en vruchtbaarheidskennis ben ik uw mentor tijdens elke reproductieve behandeling. Ik ben je toegewijde coach met antwoorden op alle vragen over je vruchtbaarheidsreis, of je nu moeite hebt om te begrijpen wat er aan de hand is tijdens je behandeling, of de verwarrende terminologie, of hulp bij het interpreteren van resultaten - ik ben jouw persoon.

Vruchtbaarheidscoaching geeft je ook de mogelijkheid om je exclusief op jezelf te concentreren, in een veilige en vertrouwelijke omgeving. Het is een persoonlijke service die is afgestemd op u en uw behoeften, en geen enkele klant of sessie is ooit hetzelfde.

We bespreken uw achtergrond en vruchtbaarheidsgeschiedenis en helpen u uw eigen lichaam beter te begrijpen. We kunnen uw levensstijl bespreken en een plan op maat maken als u aanpassingen moet doen om uw kansen op een zwangerschap te vergroten.

We werken samen dingen door

We kunnen door angsten en emoties heen werken die een negatieve invloed kunnen hebben op uw leven en proberen het evenwicht te herstellen, zodat u weer zelfvertrouwen kunt krijgen en uw welzijn kunt vergroten. We kunnen u en uw lichaam helpen voorbereiden op IVF, zodat u'waardoor het absoluut de beste kans krijgt om te werken. We kunnen eventuele ontberingen bespreken die u hebt gehad tijdens het doorlopen van vorige IVF-cycli en uw volgende stappen uitwerken. Samen.

Sinds ik vruchtbaarheidscoach ben geworden, heb ik'Ik heb vrouwen, mannen en stellen kunnen helpen tijdens hun vruchtbaarheidsreizen, door hen de extra steun te geven die ze nodig hadden, en om zich onderweg beter over zichzelf te voelen. Als u moeite heeft gehad om zwanger te worden of IVF te ondergaan en dit klinkt als iets dat u misschien nodig heeft, neem dan contact met ons op.

Mocht je met Sandy in contact willen komen, dan kun je via haar contact met haar opnemen website , of je kunt haar via haar een DM sturen instagram account.

Sandy Christiansen, MSc, BSc, ESHRE Certified Clinical Embryologist, HCPC geregistreerd Clinical Embryologist en Fertility coach.

ivfbabblenet

Voeg commentaar toe