IVF brabbelen

Mijn stiefkinderen zijn de reden dat ik geen IVF kan krijgen bij de NHS en het doet pijn

Beste IVF-babbel. Ik schrijf je vandaag omdat ik zowel troost wil bieden als troost wil bieden aan vrouwen die misschien in hetzelfde schuitje zitten als ik….

Laat ik beginnen met een opmerking die ik niet graag hardop zeg (daarom e-mail ik hem liever dan dat ik hem bel!) Ik hou er niet van om een ​​stiefmoeder te zijn – daar – ik heb het gezegd. Ik hou er niet van om stiefmoeder te zijn. Het is moeilijk, en ondankbaar, en pijnlijk. Het is pijnlijk, want alles wat ik ooit in het leven heb gewild, is mijn het te bezitten. kinderen. Ik wil zwanger zijn. Ik wil mijn baby in mij voelen groeien. Ik wil mijn geboorte plannen, luiers kopen en mijn baby zien opgroeien. Ik wil mijn baby een naam geven en verantwoordelijk zijn voor mijn baby. Ik wil zijn toekomst plannen en zijn school kiezen. Ik wil degene zijn naar wie mijn kind zich als eerste wendt. Ik wil de wereld voor mijn kind betekenen. Ik wil nodig zijn.

Maar in plaats daarvan zit ik hier aan de rand van de wereld van mijn stiefkinderen. Ik ben getrouwd met hun vader, maar zij niet my kinderen. Ze hebben hun het te bezitten. vast mummie. Ik ben slechts de reserve. Dit zou niet zo moeilijk zijn als ik en mijn man ook onze eigen kinderen hadden, of als ik eigenlijk geen kinderen wilde, maar ik wil wel – ik wil heel graag kinderen, mijn eigen kinderen, met mijn man.

Mijn stiefkinderen hebben me nooit echt verwelkomd in hun wereld, wat het leven moeilijk heeft gemaakt, ondanks dat ik echt zo mijn best deed. Het probleem is dat ik met het verstrijken van de jaren steeds wrokkiger word, omdat zij de reden zijn dat de NHS mij en mijn man geen gratis IVF-ronde laat krijgen. Ik weet dat het absoluut NIET hun schuld is, maar omdat ze geen enkele moeite doen om mij binnen te laten, ben ik ze de schuld gaan geven. (uiteraard internaliseer ik deze schuld).

Het is de meest wrede en oneerlijke regel. Ik worstel met onvruchtbaarheid - een ziekte, en toch wil de NHS me niet helpen omdat mijn man al kinderen heeft. Dat klopt, mij wordt de kans ontzegd om moeder te zijn omdat hij en zijn ex-vrouw baby's hebben gemaakt... dit is als een steek in mijn hart elke keer als ik het zeg. Hoe kan dit eerlijk zijn? Ik ben degene met een onvruchtbaarheidsoorzaak, dus waarom kan ik niet worden behandeld?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie:

“Onvruchtbaarheid is een ziekte van het mannelijke of vrouwelijke voortplantingssysteem die wordt gedefinieerd door het uitblijven van een zwangerschap na 12 maanden of langer regelmatige onbeschermde geslachtsgemeenschap. Onvruchtbaarheid treft miljoenen mensen - en heeft een impact op hun families en gemeenschappen."

En toch zijn ICB's (Een geïntegreerd zorgbord is een wettelijke NHS-organisatie) criteria hebben waaraan u moet voldoen voordat u IVF op de NHS kunt krijgen:

“Je hebt nog geen kinderen, zowel uit je huidige als uit eerdere relaties”.

We kunnen het ons niet eens veroorloven om IVF te hebben omdat mijn stiefkinderen op een privéschool zitten en er geen extra geld is. Wat ik hardop wil schreeuwen is "ga banen zoeken en stop met geld van je vader af te nemen zodat we wat geld kunnen sparen voor een IVF-ronde!!!!" maar dat kan ik natuurlijk niet doen, want dan zou ik eruit zien als de boze heks van het westen.

Het lijkt niemand iets te kunnen schelen. Mijn man is sympathiek, maar lang niet zoveel als ik wil dat hij is. Hoe kan hij zijn? Hij heeft er nooit naar verlangd om vader te worden. Hij en zijn ex-vrouw raakten heel snel zwanger. (Daardoor haat ik haar trouwens nog meer dan ik - sorry, ik weet dat haat een groot woord is, maar alsjeblieft, ik weet zeker dat je mijn pijn kunt voelen). Hij weet niet hoe het voelt om een maak mijn hart leeg - een hart met een gat dat alleen gevuld kan worden met de liefde van je eigen kind.

Ik weet zeker dat er geweldige stiefkinderen zijn die een geweldige relatie hebben met hun stiefmoeders, en ik ben heel blij voor ze, maar voor mij is dit gewoon niet het geval. Ik ben verdrietig en diepbedroefd en ik heb het gevoel dat ik andere mensen hun leven zie leiden terwijl ik de mijne zie stilstaan.

Als iemand in de regering dit toevallig leest en u enige invloed heeft op de CCG-wetten, kunt u dan alstublieft iets doen om te helpen. Onvruchtbaarheid is een ziekte en ik heb hulp nodig om moeder te worden. Het hebben van stiefkinderen vervangt mijn behoefte om moeder te zijn niet. Als ik een andere ziekte had, zou je me helpen, dus waarom zou je me zo aan de kant zetten?

Als iemand hetzelfde voelt als ik, als je een stiefmoeder bent in emotionele onrust, deel dan alsjeblieft ook je verhaal, zodat mensen zoals ik zich niet zo alleen voelen.

Bedankt voor het luisteren.

Een gefrustreerde en diepbedroefde stiefmoeder. X

Als je je verhaal wilt delen, stuur ons dan een berichtje naar sara@ivfbabble.com.

Wat is de IVF Postcode Loterij?

 

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .