IVF brabbelen

Mijn man zegt dat we onze dromen over het ouderschap opzij moeten zetten

Wat doe je als je niet weet wat je moet doen…..

Dit is een brief van IVF-babbellezeres Francesca die na 3 mislukte IVF-rondes en verlammende schulden, raakt verdwaald en weet niet welke kant ze op moet.

"Misschien kan jij me helpen. Mijn man heeft besloten dat hij niet wil dat we doorgaan met IVF, omdat het niet alleen ons kapot maakt, maar ook de portemonnee. Hij zei wij zitten tot aan onze ogen in de schulden, met alleen hartzeer om dat te laten zien.

“Het gesprek vond gisteravond plaats. Ik wist dat er iets aan de hand was, want hij maakte mijn favoriete diner en was attenter dan normaal. Toen, net toen ik mijn laatste hap macaroni en kaas op had, zei hij de woorden die je nooit wilt horen. 'Kunnen we praten'.

“Mijn hart stond stil. Op dat moment dacht ik dat hij me zou vertellen dat hij me zou verlaten – dat hij een vrouw had gevonden die gelukkig en jong en mooi was, en het ergste van alles: vruchtbaar! Maar nee, dat was het niet...

“Hij vertelde me dat er dingen moesten veranderen. Hij vertelde mij dat hij de problemen niet aankon oplopende schulden en de neerwaartse spiraal van hoop. Hij zei dat we na drie mislukte IVF-rondes vrede moeten nemen met het feit dat ouderschap niet voor ons bedoeld is. Hij vertelde me dat hij van me hield en dat we ons leven opnieuw konden opbouwen. Zodra alle schulden zijn afbetaald, zouden we de wereld rond kunnen reizen en misschien zelfs naar het buitenland kunnen verhuizen, zodat we niet omringd zijn door onze vrienden en hun baby's. “We zouden opnieuw kunnen beginnen”, zei hij, “ergens fris en spannend, en misschien zelfs een hond kopen!”.

“Toen de woorden uit zijn mond kwamen, kon ik zien dat hij in paniek begon te raken. Ik zag dat hij wanhopig op zoek was naar een reactie – een teken dat ik luisterde – dat ik zijn punt kon zien – of niet – iets! Maar ik kon me niet bewegen. Mijn wereld bevroor op dat moment en ik zat daar alleen maar naar hem te staren, me afvragend hoe hij in vredesnaam dacht dat we ooit 'vrede zouden vinden'.

“Hij vroeg me of ik iets wilde drinken.

“Ik wist niet wat ik nodig had en wat ik moest doen. Ik nam even de tijd en probeerde toen te zeggen wat ik denk dat hij zei….

“Dit was onze voorgestelde toekomst samen:

“Stop met IVF. Begraaf alle dromen over het moederschap. Concentreer u op uw werk en besteed de volgende god weet hoeveel jaar het afbetalen van onze 30 schulden. Reis. Verhuizen naar een ander land. Verberg je voor onze vrienden met kinderen en koop een hond. En leef nog lang en gelukkig.

“Ik weet dat dit zo verkeerd gaat klinken, maar toen hij naar me terugkeek, had ik op dat moment het gevoel dat ik liever had gehad dat hij me had verteld dat hij me verliet voor een andere vrouw. Het was een vluchtig moment van waanzin, maar ik dacht dat als een verblijf bij hem betekende dat mijn kansen op het moederschap voorgoed voorbij waren, ik er de voorkeur aan zou geven om te vertrekken en iemand anders te ontmoeten die me mijn dromen zou laten volgen – op de een of andere manier.

'Maar het is duidelijk dat ik mijn man niet wil verlaten – en zelfs als ik dat wel zou doen, wat dan? Bestaat er een dating-app voor vrouwen die dringend een man moeten vinden om een ​​kind te verwekken? Kun je je zoekopdracht zo filteren dat het een rijke man is die voor IVF kan betalen?

"Wie ben ik voor de gek aan het houden?! Ik word gek. Ik wil gewoon mama zijn, met een man van wie ik hou, en geld op de bank, zodat ik mooie dingen voor mijn baby kan kopen. Het is een eenvoudig maar wanhopig verlangen, maar dat kan niet waar zijn, en ik weet niet wat ik nu moet doen.

“We hebben lang aan tafel gezeten. Mijn man vroeg me steeds wat ik ervan dacht, maar ik wist niet wat ik moest zeggen. Uiteindelijk begonnen de tranen te stromen. Dat deed hij ook. Hij vertelde me dat hij heel graag vader wilde worden, maar ook heel graag een vredig leven wilde leiden en dat een nieuwe IVF-ronde ons kapot zou maken.

Ik weet dat we niet de capaciteit hebben om door te gaan met IVF (de mentale of financiële capaciteit), maar ik weet niet zeker hoe ik verder moet. Wat is de zin van het leven als ik geen moeder kan zijn?

"Wat zal ik doen?"

Bent u ooit in deze situatie geweest? Wat heb je gedaan? Kunt u zich voorstellen hoe Francesca zich voelt? Stuur ons een bericht op mystory@ivfbabble.com.

Als IVF mislukt

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .