IVF brabbelen

Kan ik zwanger worden van mijn eigen eicellen als mijn AMH laag is?

We benadrukken altijd het belang van het luisteren naar de experts en het volgen van de richtlijnen van uw adviseur, maar we moedigen u ook aan om troost te putten uit de ongelooflijke TTC-gemeenschap. We namen contact op met onze Instagram-volgers en vroegen hen hun verhalen te delen. We vroegen hen wat hun AMH-niveaus waren en of ze zwanger werden. Dit is wat ze zeiden.

"ik had erg lage AMH na chemo voor borstkanker (33 jaar). Ik werd verschillende keren zwanger na IVF-rondes, maar helaas kreeg ik elke keer een miskraam. Ik verwekte toen mijn zoontje na het gebruik van 'back-up van mijn ingevroren eieren voorafgaand aan chemotherapie (27 jaar). Ongelofelijk veel geluk hebben we de kans gekregen om embryo's in te vriezen vóór de chemo, niet elke vrouw krijgt deze kans / financiering. "

"Ik had een zeer lage AMH op 30-jarige leeftijd vanwege een operatie voor endometriomen. Een san op de 3e IVF-cyclus toonde 3 follikels en de cyclus werd bijna geannuleerd omdat ik amper aan het minimum voor verzameling voldeed! Ik had echter 3 eieren verzameld, 2 teruggebracht naar mij na 3 dagen en ik heb een jongen / meisjestweeling! Het zijn absolute wonderen! "

"Ik had een AMH van 3.2 op 36, en ontdekten dit net toen we op het punt stonden te worden voorgesteld voor onze eerste IVF-cyclus. Als het veel lager was geweest, zou ik niet in aanmerking zijn gekomen voor IVF onder het vertrouwen waarmee ik was. Ik kreeg een kans van 1% dat medicijnen werken. Ik was kapot van het nieuws. De consulent was fantastisch, gaf me een hogere dosis medicijnen en x 10 trigger-injecties. 2 eieren verzameld, 14 blastocysten van topkwaliteit, 3 overgebracht en 1 maanden later 9 klein meisje. We zijn voor altijd dankbaar. Ik ben nu zwanger van mijn 1e ... op 2 bijna 38, en het gebeurde natuurlijk. Geen idee wat mijn AMH momenteel is, maar ik weet dat de kans dat dit met iemand zoals ik gebeurt belachelijk klein is en ik voel me erg gelukkig dat dit is mij overkomen. Liefde, hoop en kracht sturen naar al die TTC. "

"Ik had een AMH van <1 op 33-jarige leeftijd. 1 mislukte IVF die niet eens de eicel herstelde omdat ik maar 1 klein follikel had. 1 succesvolle IUI met genoemde 1 follikel en momenteel 31 weken zwanger van onze kleine wonderbaby. "

"De mijne was 1.9. Ik brulde toen ik het nieuws kreeg. Endo eiste een behoorlijke tol van mijn ovariële reserve en speelde een rol in een immuunrespons die implantatiefalen veroorzaakte, dat weet ik zeker. Op zijn minst hormonale onevenwichtigheden. Ik was toen begin dertig. We voltooiden IVF, 30 in totaal, de eerste ronde was een mislukking - 3 embryo's maar van slechte kwaliteit. Ik heb mijn supplementen verhoogd, ubiquinol gedurende vele maanden, op voeding gericht anti-inflammatoir dieet, enz. De laatste twee cycli haalden elk een enkel embryo op. Beiden werkten afzonderlijk, en ik heb twee kleine meisjes. Wat een strijd is dit! Ik ben zo blij dat we door zijn gegaan ondanks de zeer lage AMH-resultaten. "

"Op 28-jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik laag was voor mijn leeftijd en ook een laag follikelaccount. Nadat mij was verteld dat de kans op IVF laag was en mijn eieren werden beschreven als rotte appels, kreeg ik een IVF-cyclus die resulteerde in geen bevruchting van eieren vanwege de slechte kwaliteit. Ik kreeg toen ICSI, wat resulteerde in 3 eicellen die werden bevrucht, 2 tot blastocyst, de ene is nu een meisje van 21 maanden en de andere ligt in de vriezer. Ik heb ook net de schok van mijn leven gehad, onlangs ontdekte ik dat ik op natuurlijke wijze verwekt ben. Dus blijf sterk Dames, ik geloof echt dat er wonderen gebeuren. "

"Op 34-jarige leeftijd had ik AMH <1 en FSH op 159. Ik had ook zeer lage vitamine D-spiegels (waarvan wordt gezegd dat het gerelateerd is). Ik nam contact op met een voedingsdeskundige, liet mijn dieet veranderen en zij gaf me ook wat supplementen. Ik had ook een poliep verwijderd en mijn cyclus keerde terug naar bijna normaal. We werden een jaar later natuurlijk zwanger, op 35-jarige leeftijd. Onze dochter is nu twee jaar oud. "

"Ik ontdekte dat ik een AMH van 0.5 had op de leeftijd van 35. Ik kreeg ook de diagnose endometriose, onderging een endo-operatie en begon met IVF. We hebben twee cycli gedaan. Bij de eerste werden geen eieren verzameld. De tweede resulteerde in een zeer slechte kwaliteit 5-daagse explosie, maar eindigde helaas in MMC om 11w. Al die tijd had ik heel hard gewerkt om mijn eikwaliteit te verbeteren. Onze consulent was altijd heel open tegen ons dat onze kansen om zwanger te worden met mijn eieren erg laag waren. We besloten om nog een cyclus met mijn eieren te proberen voordat we naar donoreieren gingen. Maar net voor onze derde cyclus, en drie jaar na onze vruchtbaarheidsreis, ontdekte ik dat ik voor het eerst van nature zwanger was. Ik ben momenteel 27 weken. Wonderen gebeuren."

"Ik had een lage AMH en ovuleerde niet maandelijks (geen geweldige combinatie) en kreeg te horen dat de enige kans die ik had om zwanger te worden IVF was. Dus op 36-jarige leeftijd had ik mijn eerste IVF-ronde en produceerde ik 5 eieren. 1 bevroren en 1 die nu mijn dochter van 5 maanden is. Ik dacht dat ik nooit kinderen zou krijgen, dus er gebeuren wonderen en mijn dochter is absoluut mijn kleine wonder. "

Het is echter erg belangrijk om te onthouden dat een referentiebereik per kliniek kan verschillen, dus zorg ervoor dat u met uw consulent praat om de resultaten van uw AMH-test volledig te begrijpen. Maar hier is een gids:

AGE AMH-niveau (pmol / l)

20-29 jaar 13.1 - 53.8

30-34 jaar 6.8 - 47.8

35-39 jaar 5.5 - 37.4

40-44 jaar 0.7 - 21.2

Als je een laag AMH-testresultaat hebt gehad, hoeft dit niet te betekenen dat je een einde moet maken aan je dromen over moederschap, zoals deze geweldige vrouwen ons hebben laten zien. Nogmaals bedankt, de geweldige TTC-gemeenschap.

 

 

 

ivfbabblenet

Voeg commentaar toe

Nieuwsbrief

onderwerpen

TTC-GEMEENSCHAP

WEGGEVERTJES