IVF brabbelen

Keke Palmer deelt haar diagnose polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) met fans

Keke Palmer heeft gedeeld dat ze lijdt aan polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), en postte op Instagram over haar gevecht met de veelvoorkomende aandoening. Ze deelde een album met foto's van haar acne in het gezicht, met het onderschrift 'Je bent niet de enige'.

De 24-jarige actrice en zangeres van The Hustlers legt uit dat haar acne "zo erg was dat mensen in mijn vakgebied aanboden om voor mij te betalen om het te laten repareren." Hoewel acne een zichtbaar symptoom is van PCOS, erkende Keke, 'het minst schadelijke PCOS kan brengen is acne.'

Ze plaatste: 'Hé jongens, voor sommigen van jullie is dit misschien TMI, maar voor mij is mijn platform altijd gebruikt voor dingen die veel groter zijn dan ik. Polycysteus ovariumsyndroom valt me ​​mijn hele leven van binnenuit aan, en ik had geen idee.

PCOS treft naar schatting 1 op de 10 vrouwen in het VK

Lijders ervaren een aantal symptomen, waaronder onregelmatige menstruatie, teveel androgeen (een mannelijk hormoon dat overtollig lichaams- en gezichtshaar kan veroorzaken) en vergrote eierstokken die meerdere met vocht gevulde zakjes bevatten.

In haar post vervolgde Keke: "Mijn acne is zo erg geweest dat mensen in mijn vakgebied aanboden om voor mij te betalen om het te laten repareren. Ik heb ALLES geprobeerd. Ik heb Accutane TWEEMAAL gedaan. Mensen zeggen dat je water moet drinken, beter moet eten, maar ik heb dat allemaal gedaan, ik heb alle "juiste" dingen gegeten, mijn bloedtesten waren in orde."

“Maar het kostte MIJ om persoonlijk naar mijn familie te kijken, die een voorgeschiedenis van diabetes en obesitas heeft, om te begrijpen wat er WERKELIJK met mij aan de hand was. En helaas zijn doktoren mensen en als je er niet "goed uitziet", denken ze misschien niet dat dat jouw probleem is. Ze suggereren het misschien niet eens als je er "gezond uitziet", wat dat ook betekent! Ik kwam een ​​keer in tranen naar een dokter, en het enige dat ze aanboden was een vaccin tegen mazelen... Precies.'

Keke uitte de frustratie die zoveel vrouwen ervaren als ze te maken hebben met gezondheidsproblemen die niet serieus worden genomen door medische professionals

“Ik plaats dit om te zeggen dat het oké is en dat we onszelf kunnen helpen. Mijn huid heeft me vele nachten verdrietig gemaakt, maar ik geef mezelf niet op. Ik weet dat ik dit niet ben, en mijn lichaam heeft hulp gezocht. Ik heb geen medische graad, maar ik deed het onderzoek en bracht wat ik leerde naar een dokter en dat leidde hen tot een juiste diagnose.

Ze adviseert dat patiënten zich niet moeten haasten om zichzelf te diagnosticeren, maar erkent dat naar Dr. Google gaan een noodzakelijk kwaad kan zijn. "Ik zeg niet dat je Web MD voor alles moet vertrouwen haha, maar wat ik zeg is dat niemand ons kan helpen zoals we onszelf kunnen helpen."

“Dit maakt me vooral verdrietig omdat mijn familie jarenlang worstelde en geen dokter hen kon helpen, ze misleidden hen eigenlijk en namen gewoon hun geld aan. Alleen door wat mijn familie heeft opgeofferd, heb ik zelfs de middelen om de informatie die ik deel met jullie te delen!”

Ze beëindigde haar bericht: 'Bid voor mij op deze reis en ik zal ook voor jou bidden. Ik ben niet bang om mezelf aan de wereld te laten zien, en dat zou jij ook niet moeten zijn.”

Heeft u last van PCOS? Zo ja, wat vind je van Keke's post - voelde je je daardoor gezien en voelde je je minder alleen? Zou je willen dat meer beroemdheden erover zouden praten? PCOS? We willen uw mening horen op mystory@ivfbabble.com

avatar

ivfbabbelnet

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .