IVF brabbelen

Mijn reis naar ouderschap door middel van draagmoederschap

De beste manier om iets in het leven te leren, is door met iemand te praten die daar is geweest, en daarom zaten we vol ontzag toen Anna Buxton met ons sprak over haar draagmoederschap. Haar verhaal is zo fascinerend en informatief, en een absolute aanrader als je draagmoederschap overweegt. 

In deel 1 van haar reis vertelt Anna ons over haar lichamelijk en geestelijk slopende vruchtbaarheidsreis, die ertoe heeft geleid dat zij en haar man Ed ervoor kozen om de draagmoederschaproute te volgen.

Waarom ben je draagmoederschap als een optie gaan verkennen?

Zoals alle vrouwen die zich tot draagmoederschap wenden, was het na een lange, pijnlijke en complexe gynaecologische en verloskundige geschiedenis. Nadat Ed en ik waren getrouwd, begonnen we meteen een baby te proberen en drie maanden later was ik zwanger. We waren opgewonden, maar na acht weken kreeg ik een miskraam, met name een gemiste miskraam omdat mijn lichaam geen miskraam had gehad tijdens de zwangerschap. Ik moest een ERPC (Evacuation of Retained Products of Conception) ondergaan onder algemene verdoving. De procedure was pijnlijk en verontrustend, maar het was snel voorbij en ik kon naar huis terugkeren in de wetenschap dat ik vooruit kon kijken.

Een week later had ik nog steeds vreselijke pijn en wist ik dat er iets niet klopte

Ik keerde terug naar het ziekenhuis en uit een scan bleek dat de chirurgische ingreep niet al het zwangerschapsweefsel had verwijderd en dat het moest worden herhaald. Weer een algehele narcose, nog een ingrijpende procedure, maar het was eindelijk voorbij. We kregen te horen dat zodra ik mijn menstruatie begon, we het opnieuw konden proberen. De volgende maand waren we zwanger. We konden niet geloven hoeveel geluk we hadden, maar na 8 weken had ik weer een miskraam gemist, gevolgd door dezelfde operatie. Een week later herkende ik dezelfde pijn die ik eerder had en was er opnieuw een operatie nodig. In slechts vier maanden tijd had ik twee zwangerschappen verwekt, twee miskramen gehad en vier chirurgische ingrepen ondergaan.

Ed en ik waren uitgeput

Een paar maanden na de miskramen en operaties wist ik dat er iets niet klopte, want mijn menstruatie kwam nooit meer terug en ik had veel pijn. Bij mij werd het Asherman-syndroom vastgesteld - verklevingen of littekens in de baarmoeder - die werd veroorzaakt door het scarping-proces van de ERPC's. Als het onbehandeld blijft, kan het erg moeilijk zijn om zwanger te raken omdat een embryo geen gezonde voering heeft om in te implanteren.

In de loop van 16 maanden heb ik nog vijf operaties ondergaan om de littekens uit mijn baarmoeder te verwijderen. Na elke operatie herstelden de littekens zich en na de vijfde ingreep zei mijn chirurg dat hij niet meer kon opereren. De schade aan het slijmvlies van mijn baarmoeder was te ernstig geweest en hij vond het verkeerd om me nog meer operaties te laten ondergaan.

Onze enige hoop was om een ​​ronde IVF te doen  

De theorie is dat de extra hormonen van de IVF mijn voering kunnen stimuleren om zich te ontwikkelen en als dat het geval was, zouden we een embryo in mijn baarmoeder kunnen plaatsen in de hoop dat ik zwanger zou kunnen worden. We zijn begonnen met IVF, maar mijn voering is nooit groter geworden dan 1 mm (artsen zien graag een minimum van 7/8 mm) en we kregen te horen dat het zonde van een embryo zou zijn om het terug naar mij terug te brengen. De embryo's werden ingevroren en de dokter vertelde ons dat de enige manier waarop we onze embryo's konden gebruiken was met behulp van een surrogaat.

Nadat u was verteld dat u nooit zwanger zou worden, besloot u dan onmiddellijk tot draagmoederschap? 

Aangezien we levensvatbare embryo's van de IVF hadden en dat mij categorisch was verteld dat ik geen zwangerschap kon dragen, was draagmoederschap de volgende natuurlijke stap voor ons. Voor elke vrouw is draagmoederschap geen keuze, een luxe of de gemakkelijke optie, maar het kan het licht zijn aan het einde van een zeer lange en pijnlijke tunnel. We hadden het geluk in een tijd en een land te leven waar draagmoederschap een optie is en dat er vrouwen in de wereld zijn die draagmoeder willen worden.

Het klinkt vreemd, maar we hadden het geluk dat ons 100% werd verteld dat ik niet kon dragen. Voor veel stellen kan het kiezen van draagmoederschap een veel langere en moeilijkere beslissing zijn. Als u niet definitief wordt verteld dat u geen zwangerschap kunt dragen, maar dat u dit misschien niet kunt, en aangezien draagmoederschap nog steeds gehuld is in verkeerde informatie, kan het gewoon een veel moeilijkere beslissing zijn. De reden dat ik zo openhartig over mijn ervaring spreek, is om dat besluitvormingsproces voor anderen een beetje gemakkelijker te maken

Kun je ons vertellen over je IVF-ervaring?

IVF is moeilijk. Ed en ik hebben zes IVF-rondes gedaan om onze drie kinderen te krijgen. We deden weer rondes in Londen, India, Londen en verscheepten embryo's naar Canada en uiteindelijk de VS. De naalden, de afspraken, de bloedtesten, de interne scans zijn allemaal onaangenaam maar voor mij vond ik de eenzaamheid van IVF het moeilijkste deel. Elke ronde die ik deed, deed ik het zonder het me collega's op het werk te vertellen. Twee weken lang zou ik moeten doen alsof alles normaal was, ondanks de dagelijkse stroom hormonen die door me heen stroomden. Na de inzameling schrok ik elke keer op als de telefoon ging, denkend dat het de embryoloog zou kunnen zijn met nieuws over mijn kostbare embryo's.

Ik denk dat een van de wreedste maar even opmerkelijke aspecten van onvruchtbaarheid en IVF is dat hoe meer negatieven je hebt, hoe meer mislukte IVF-rondes, hoe negatiever de resultaten van de zwangerschapstest of miskramen, hoe minder je ooit kunt geloven dat er gaat gebeuren. voor jou vind je toch de kracht om te blijven proberen. Ik koester die kracht en reserve die ik tijdens deze reis heb gevonden en als er nu iets niet helemaal gaat, herinner ik me dat ik tot meer in staat ben dan ik denk.

Hoe ging het met uw mentale en fysieke gezondheid in deze periode? 

Fysiek was het een zeer uitdagende tijd. Door de eindeloze procedures en hormonen voelde ik me nooit mezelf. Mentaal was het een strijd. Sommige dagen had ik het gevoel dat ik aan het winnen was, maar andere verloor ik. Ik heb een tijdje last gehad van paniekaanvallen. Ik wist gewoon niet hoe ik elke dag kon blijven opstaan ​​en een vrouw, een vriendin, een collega, een zuster, een dochter kon zijn terwijl ik zoveel pijn en teleurstelling met me droeg.

Wat me op de been hield, was mijn relatie met Ed. Onvruchtbaarheid van welke aard dan ook verandert u als stel. Dat niveau van pijn en angst kan nooit worden vergeten, maar de veerkracht, het geduld en de kracht die je samen vindt, bepalen uiteindelijk je relatie.

In deel twee van Anna's verhaal vertelt ze ons over de draagmoederschapservaring en hoe het was om haar kinderen voor het eerst vast te houden

 

Anna heeft haar 20-jarige carrière in vermogensbeheer opgegeven om anderen te helpen op hun weg naar ouderschap. Werken met San Diego vruchtbaarheid Center, de kliniek waar haar tweeling werd verwekt, ondersteunt Anna stellen bij het navigeren door draagmoederschap. Voor meer informatie kunt u Anna bereiken op Instagram @ anna3buxton of rechtstreeks een e-mail sturen naar abuxton@sdfertiity.com

https://www.ivfbabble.com/2020/05/annas-surrogacy-journey-india/

 

ivfbabblenet

Voeg commentaar toe