IVF brabbelen

Op jacht naar regenbogen, door Jodie Nicholson

Auteur en IVF-strijder Jodie Nicholson beschrijft de emotionele pijn van secundaire onvruchtbaarheid

“Maar je hebt er al 1”

“Je moet gewoon blij zijn met wat je hebt”

“Die van mijn neef, zus, vriendin, tante werd betrapt na een miskraam”

"Je bent tenminste zwanger geweest"

Secundaire onvruchtbaarheid wordt hartverscheurend verkeerd begrepen. Ouder zijn dempt niet ons verlangen om ons gezin te willen laten groeien. De pijn van het zo wanhopig willen van iets is nog steeds heel reëel en wordt vaak versterkt door het oordeel van mensen en negatieve meningen.

Mijn ervaring met secundaire onvruchtbaarheid veroorzaakte een vuur in mij dat vergelijkbaar was met dat van mijn aanvankelijke onvruchtbaarheid. Een vuur aangewakkerd door woede en wrok.

Woede over de oneerlijkheid van dit alles en wrok over het oordeel en de onwetendheid van de samenleving.

Het verschil tussen de twee vuren is simpelweg de ervaring.

Mijn huidige vuur, hoewel nog steeds pijnlijk heet en fel, is veel gecontroleerder en veiliger, knettert scherp in de diepte van de kou, maar nieuwe en aangeleerde grenzen zorgen voor beperkte schade in plaats van wijdverspreide rampspoed.

Ik heb absoluut het geluk dat ik mijn dochter Nel heb en ik ben elke dag dankbaar voor de vreugde die ze in mijn leven brengt.

Tegelijkertijd doet het me pijn dat ik Nel geen jongere broer of zus heb kunnen geven en ik probeer nog steeds te genezen van onze twee post-Nel-verliezen.

Deze gevoelens van vreugde en pijn sluiten elkaar niet uit, er is geen doorgrondbare regel die stelt dat een persoon deze dingen niet allemaal tegelijk kan voelen. Toch lijkt de samenleving niet bereid te accepteren dat een persoon een verlies en/of mislukte behandeling kan kwetsen als hij al ouders is.

“Ik mag meer kinderen willen voor mijn gezin”

"Blij zijn met wat ik heb, verlicht de pijn van een verlies niet"

"Het horen van uw succeservaring kan soms mijn huidige pijn ongeldig maken"

“Nuttig advies begint zelden met ‘minstens’. Er is geen "minstens" voor verlies"

Terwijl ik mijn vuur onder controle houd, vecht ik constant tegen de financiële impact die secundaire onvruchtbaarheid met zich meebrengt. Een gevaarlijke brandstof die gewoon niet getemd kan worden en die de vrede en catharthis van een genezende vlam in gevaar kan brengen.

Het vinden van het geld voor een behandeling is al wreed genoeg om mee te beginnen, maar betalen voor een behandeling die resulteert in een miskraam is de zwaarste brandwond.

Wat een verspilling, een verspilling van pijn en lijden om te creëren, een verspilling van geld voor een leven dat niet kan leven.

"Tenminste" is schadelijk. Het is invaliderend en kwetsend en geen enkele mate van onwetendheid zal mijn verlangen beteugelen. Geen enkel slecht advies zal mijn pijn genezen of van gedachten veranderen.

Heb ik geen recht op willen?

Heb ik geen recht op pijn?

Als ik geen behandeling nodig had, zou uw oordeel over mijn verlangen dan anders zijn?

Dus vraag ik aan de samenleving: wat betekent 'tenminste' voor jou? Welke beperkingen leggen uw woorden op aan de pijn van degenen die secundaire onvruchtbaarheid ervaren?

Mijn advies is: Laat niemand je vuur blussen!

Mijn vuur houdt me warm terwijl we onze regenboog najagen.

Worstelt u met secundaire onvruchtbaarheid? Wil je je gevoelens delen? Stuur ons een bericht op mystory@ivfbabble.com.

Lees meer van Jodie:

Ik merk vaak dat ik me "stabby" voel. Door Jodie Nicholson, auteur van I(v)F ONLY!

Meer informatie over secundaire onvruchtbaarheid:

Secundaire onvruchtbaarheid uitgelegd

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .