IVF brabbelen

"Ik wil geen IVF-succesverhalen horen", door Amanda

IVF-gebabbel is altijd een veilige plek voor u geweest om het ons te vertellen hoe je je voelt, en hoe u wel of niet omgaat met de spanning van onvruchtbaarheid. Hier praat Amanda, een lezer van IVF-gebabbel, met ons over wat ze emotioneel nodig heeft terwijl ze aan haar 4e IVF-ronde begint

"Als een 38-jarige vrouw die worstelt om zwanger te worden, ondergedompeld in een gemeenschap van andere vrouwen die streven naar moederschap via kunstmatige voortplantingstechnologie, klinkt het misschien vreemd, en eigenlijk best afschuwelijk om te horen, maar ik hoor eigenlijk niet graag over vrouwen die IVF werkte, tenzij ze meer nodig hadden dan de hoeveelheid die ik had (3 rondes). In plaats daarvan hoor ik liever van degenen die het nog steeds moeilijk hebben.

'Het is niet dat ik wreed ben, of iemand kwaad wil doen, het is gewoon dat ik bang ben om de enige vrouw te zijn die geen kind meer heeft. Ik wil weten dat er andere vrouwen zijn die het moeilijk hebben zoals ik – vrouwen met wie ik kan praten en zeggen: “Ben jij ook doodsbang? Ben je constant in paniek dat dit het zou kunnen zijn? Hoe ga je ermee om als dit misschien nooit werkt?”

“Het brengt me terug naar de tijd dat ik op school zat, toen de korfballeiders hun teams aan het kiezen waren. De klas zou voor de twee teamleiders gaan staan ​​en om de beurt riepen ze een naam om zich bij hun team aan te sluiten. Mijn naam werd altijd als laatste genoemd. We zouden allemaal samen aan het enge selectieproces beginnen, arm in arm, verenigd door onze gemeenschappelijke angst om als laatste te worden gekozen. We wilden allemaal zo vroeg geplukt worden!

“Een voor een zag ik hoe alle anderen werden gekozen, totdat ik uiteindelijk de enige was die overbleef.

“Dit gevoel van wanhoop en eenzaamheid is hoe ik me momenteel voel over het vooruitzicht van het moederschap. Ik kijk constant naar vrouwen van mijn "onvruchtbaarheidsteam" die vertrekken om zich bij de vrolijke groep moeders aan te sluiten, en het doet pijn. Het doet zo veel pijn. Dus je ziet, het is niet dat ik ze niet het beste wens, het is gewoon dat ik bang ben om de laatste te zijn die overeind blijft.

“Mijn vrienden hebben me in het verleden artikelen gestuurd over vrouwen die ‘zoals ik’ moeite hebben gehad om zwanger te worden en zwanger zijn geworden met behulp van IVF. Ik herinner me dat ze me vertelden dat het was om hoop te wekken. Dit werkte tot mijn derde ronde, maar toen voelde ik me gewoon bitter en verdrietig - waarom werkte het voor hen en niet voor mij? Waarom werden zij "gekozen voor het team" en niet ik?

“Angst en ongerustheid gaan hand in hand met onvruchtbaarheid en IVF. Gecombineerd kunnen ze je het gevoel geven dat je de controle kwijt bent. Ik weet dat mijn huidige gemoedstoestand niet echt mij is, en ik weet diep van binnen dat ik die vrouwen wil knuffelen die door een hel zijn gegaan en terug zijn gegaan om moeders te worden - maar voor nu moet ik gewoon voor mezelf zorgen. Ik moet mezelf beschermen, en dat betekent dat ik mezelf moet omringen met mijn andere teamgenoten die nog gekozen moeten worden.

"Ik stuur enorme liefde, Amanda."

Als je iets met ons wilt delen, stuur ons dan een berichtje naar sara@ivfbabble.com. We zijn hier om te luisteren.

Meer echte verhalen:

Ik heb geen baby, maar ik ben haar kamer aan het voorbereiden

De dag dat ik deed alsof ik zwanger was

 

 

 

 

 

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .