IVF brabbelen

Ik denk niet dat het helpt dat ik zeg dat ik verschillende IVF-rondes heb "gefaald"

Beste Sandy, kun je me helpen?

Ik blijf lezen over hoe belangrijk zelfliefde en zelfzorg zijn, maar als ik eerlijk ben, ben ik allebei helemaal op. Ik heb verschillende IVF-rondes gefaald en ben zo boos en teleurgesteld in mezelf.

Ik denk niet dat het helpt dat ik zeg dat ik verschillende IVF-rondes heb "gefaald" - maar het is gewoon de uitdrukking die wordt gebruikt, toch? Het geeft me het gevoel dat ik niet alles heb gegeven - ik heb niet hard genoeg gestudeerd of mijn herziening gedaan. Ik heb gefaald, en het is allemaal mijn schuld.

Maar ik heb alles gedaan wat ik had moeten doen. Ik at goed, rookte niet, deed yoga, nam mijn vitamines. Ik nam mijn foto's op tijd, ik was nooit te laat voor mijn scans. Ik rustte na overplaatsing. Ik was de "perfecte IVF-patiënt !!" Ik had niet moeten "falen", maar ik deed het en ik sla mezelf erover in elkaar.

Hoe kan ik mezelf ophalen? Hoe vertel ik mezelf dat ik niet heb gefaald - mijn IVF werkte gewoon niet? Hoe probeer ik mezelf wat zelfliefde te geven als ik die echt niet te geven heb?

Bedankt, Sandy
Clare

Beste Clare,

Het spijt me zo dat je dit doormaakt.

Allereerst: goed gedaan om op de hoogte te blijven van uw fysieke welzijn. Dat vergt veel inzet en kan naast een IVF-behandeling lastig zijn. Het is een harde waarheid dat sommige IVF-cycli niet werken. De juiste dingen doen en geen positieve zwangerschapstest krijgen nadat je zo hard hebt gewerkt, is echt onzin. Ik kan begrijpen waarom je je zo ontmoedigd voelt. Het is zo gemakkelijk om te verdwalen in onze eigen ergste gedachten. Weet alsjeblieft dat er niets is dat je anders had kunnen doen om het resultaat te beïnvloeden - omdat je in feite alles goed hebt gedaan.

Je hebt volkomen gelijk dat zeggen dat je "gefaald" hebt niet helpt

Zelfs als we een grapje maken, kan het woord zich nestelen en onbehulpzame onderbewuste gedachten en daaropvolgende gevoelens veroorzaken. De gedachten kunnen vluchtig zijn, maar de gevoelens die met negatieve gedachten gepaard gaan, kunnen lang blijven hangen. Dus hoe verander je je gedachten? Woorden zijn erg belangrijk.

Als je tegen jezelf zegt dat je hebt gefaald, geef je jezelf de schuld van iets dat niet jouw schuld is.

Het is niet jouw schuld

De reden waarom u IVF nodig heeft - niet uw schuld. De reden waarom IVF niet werkt - niet jouw schuld. Elke keer dat je het woord "falen" voelt binnenkomen - probeer het te vervangen. Zorg ervoor dat je tegen jezelf zegt "de cyclus werkte niet" en niet "ik heb gefaald". Door je gedachten te verschuiven van mislukking en zelfbeschuldiging naar iets objectievers, kun je al die negatieve gedachten op de uitkomst van de cyclus plaatsen en niet op jezelf. En je mag boos zijn dat het niet werkte, maar het is belangrijk dat je weet dat je niet boos op jezelf moet zijn. Hopelijk zullen je gevoelens na verloop van tijd ook veranderen en kun je ruimte maken voor wat zelfliefde.

Het concept van zelfliefde en zelfcompassie kan gemakkelijk lijken, maar het kost eigenlijk veel werk en oefening

Soms moeten we klein beginnen. Het uitspreken van een affirmatie als 'Ik hou van mijn lichaam' werkt misschien niet als je je in feite niet zo voelt of als je het gevoel hebt dat je je lichaam op dit moment niet vertrouwt. We moeten dus klein beginnen en daar naartoe werken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het vinden van 1 ding dat je echt leuk vindt aan jezelf. Een fysiek kenmerk of een kenmerk. Herhaal het dagelijks voor jezelf.

Voeg na een paar dagen nog iets toe. Werk dagelijks tot 3 dingen toe. Begin uw ochtenden door ze voor uzelf te herhalen. Binnenkort zul je tegen jezelf kunnen zeggen dat je van je lichaam houdt. Je lichaam heeft in feite ongelooflijke dingen gedaan. Het heeft u door meerdere IVF-cycli heen geholpen, en dat is geen geringe prestatie. Na verloop van tijd zul je die liefde voor jezelf weer gaan voelen.

Een ander ding dat u misschien wilt proberen, is een geleide meditatie

Zelfcompassie-meditaties werken wonderen als we onszelf neerslachtig voelen.

De stappen van de meditatie kunnen het volgende omvatten:

Sluit je ogen en vertraag je ademhaling. Zucht met je uitademing en voel de warmte in je keel. Concentreer u op het geluid van uw ademhaling.

Stel je iemand voor van wie je houdt. Stel je de persoon in gedachten voor. Welke gevoelens associeer je met deze persoon? Voel echt de gevoelens voor deze persoon.

Neem die gevoelens en richt ze op jezelf. Het kan helpen om een ​​hand op je hart te leggen, of jezelf een knuffel te geven om jezelf de troost te laten voelen, niet alleen van binnenuit, maar door je eigen aanraking.

Als je je somber voelt, kun je diezelfde omhelzing nabootsen om jezelf wat liefde te geven.

Gewoon een herinnering - je hebt niet gefaald. Je bent genoeg, zelfs als je er geen zin in hebt. Je bent geweldig, ook al lijkt het niet zo. Jij bent waardig

Sandy Christiansen vruchtbaarheidscoach

MSc, HCPC geregistreerd klinisch embryoloog, ESHRE gecertificeerd embryoloog

Je kunt Sandy volgen op Instagram @sandychristiansen_

avatar

ivfbabblenet

Voeg commentaar toe

TTC-GEMEENSCHAP

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!Koop hier je ananaspin

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID