IVF brabbelen

Mijn haar valt uit. Is dit het resultaat van mijn behandeling?

Vruchtbaarheidsbehandeling is al stressvol genoeg, dus kun je je voorstellen hoe onze lezer zich voelde toen ze haar haar begon te verliezen? In paniek zocht ze via forums om te zien of andere vrouwen dezelfde problemen met haarverlies hadden. Ze stuurde ons vervolgens een e-mail en vroeg ons of dit een directe oorzaak van IVF was.

Beste IVF brabbelen,

Ik heb tragisch genoeg zojuist mijn laatste cyclus geannuleerd, en nu, om nog erger te maken, ontdek ik een aanzienlijke hoeveelheid haarverlies. In het begin legde ik het allemaal neer op stress, maar toen begon ik op internet te zoeken ... en ik kwam andere vrouwen tegen die ook haarverlies begonnen te ervaren na een vruchtbaarheidsbehandeling "

"Ik heb een hoop babyhaartjes laten groeien sinds ik mijn ophaalrondes heb voltooid"

"Ja, mijn haartextuur is veranderd en ook aanzienlijk uitgedund nadat ik 4 jaar geleden met IVF begon."

"Ja. Ik verloor veel haar na IUI's en daarna weer na IVF. Het zal uiteindelijk teruggroeien. "

“Helaas was mijn IVF-cyclus niet succesvol (april), maar terwijl ik op de 2ww was, begon ik te merken dat mijn wimpers eruit vielen. Ik nam aan dat het mijn hormonen waren die overal waren, maar begon me zorgen te maken toen het weken later aanhield. Ik heb de drie huisartsen gezien en ze konden het niet uitleggen omdat ik geen ander haartype verloor. De afgelopen twee weken heb ik haar verloren terwijl ik onder de douche stond, elke keer dat ik mijn haar aanraakte, 4 of meer lokken. (het bad is verstopt met haar) Het is niet zo erg als mijn haar droog is, ook mijn wimpers zijn erger dan ooit. "

'Dus je kunt je voorstellen dat ik nu veel vragen heb. Kun je me alsjeblieft helpen begrijpen of dit haarverlies / dunner worden het gevolg is van mijn IVF-behandeling, en zo ja, wat kan ik doen om te voorkomen dat er nog meer haar uitvalt ?! "

We wendden ons tot James Hopkisson, medisch directeur, Zorg voor vruchtbaarheid, Onderdeel van The Fertility Partnership om de vragen van onze lezers te beantwoorden. Dit is wat James zei:
 
“Er zijn geen specifieke medicijnen in IVF die verband houden met haaruitval en daarom wordt het niet als een risico gezien en zijn er voor zover ik me bewust ben geen onderzoeken geweest naar IVF en haaruitval.
De vele veranderingen in hormoonspiegels die optreden tijdens het reproductieve leven van een vrouw, en aandoeningen zoals polycysteus ovariumsyndroom, schildklieraandoeningen en menopauze, kunnen echter resulteren in een overvloed aan huid- en haarsymptomen.
Stress is ook een erkende oorzaak van alopecia, hoewel de reden erachter nog onbekend is.
Als de symptomen na IVF aanhouden, zou ik adviseren om tests te ondergaan voor de schildklierfunctie, ijzervoorraden en een endocriene beoordeling, en ook om levensstijlfactoren te herzien.
Gratis therapeuten bevelen ook vaak supplementen aan. Ik zou echter voorzichtig zijn, aangezien mensen soms advies kunnen krijgen en producten of behandelingen kunnen verkopen die weinig bewezen voordeel hebben. "
Bent u haren kwijtgeraakt tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling? We horen graag van je. Welk advies heeft uw arts u gegeven? Heeft u supplementen ingenomen? Zijn de symptomen afgenomen? Laat het ons weten via info@ivfbabble.com

Voeg commentaar toe

TTC-GEMEENSCHAP

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!Koop hier je ananaspin

Instagram

Fout bij valideren van toegangstoken: de sessie is ongeldig omdat de gebruiker zijn wachtwoord heeft gewijzigd of Facebook de sessie om veiligheidsredenen heeft gewijzigd.

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID

Instagram

Fout bij valideren van toegangstoken: de sessie is ongeldig omdat de gebruiker zijn wachtwoord heeft gewijzigd of Facebook de sessie om veiligheidsredenen heeft gewijzigd.