IVF brabbelen

Een uittreksel uit het prachtige boek 'Moondance' van Diane Chandler

Het is 2 uur 's nachts en ik ben net wakker uit de gekste dromen.

Een glazen schaal op een aanrecht borrelde met een massa transparante bollen. Kleine balletjes, allemaal gedrang voor positie. Ze gloeiden van binnenuit lila - uitbarstingen van paars licht pulserend van hen, alsof ze harten hadden geslagen. De ballen begonnen uit de schaal te springen, springend als popcorn, voordat ze van het aanrecht rolden om op de vloer te worden gestormd. Ik kom met een schok, zwetend, niet in staat om het beeld weg te knipperen, en ik lig stil totdat mijn hartslag is verminderd en het zicht is verdwenen.

Achter mij klinken Dom's snurken als een pneumatische boormachine in de verte. Ik til zijn hand uit mijn middel, plaats hem voorzichtig achter me op de matras en zwaai mezelf uit bed.

Bij het open raam kijk ik uit over slapend Londen. Maar dit is nog steeds het hoogtepunt van de zomer, het kurkwerk van 2006, en de stad slaapt niet, maar bruist, met het toeren van automotoren en verdwaalde pubbezoekers die lachen op Gloucester Road achter de huizen aan de overkant. Achter hen, voorbij de massa van Imperial College, de eendeneierstenen van het Natural History Museum en de heilige pilaren van Brompton Oratory, niet zo ver weg, in de kelder van een kliniek in Knightsbridge, liggen negen van mijn eieren in een petrischaal. Precies negen van Dom's sperma - hopelijk geen van de abnormale - zijn in een pipet opgezogen en in deze eieren geïnjecteerd. In een van de vele boeken die ik heb vergaard, heb ik gelezen dat ze zijn ondergedompeld in een kweekmedium, waar een deel van mijn eigen bloed in zit. De schaal is veilig en warm in een couveuse, waar de omstandigheden die in mijn lichaam weerspiegelen - embryo's moeten worden gekoesterd totdat ze zich in hun natuurlijke habitat hebben gevestigd.

De zwoele lucht troebelt mijn kamerjas tegen mijn huid. Ik sta op en kijk naar de maan, vol en hangend oogstachtig aan de stoffige lucht, die me weer terugbrengt naar die nacht in Brussel. Dit zal onze maan zijn, dit zal degene zijn die we voor onszelf zullen tekenen. Ik sluit mijn ogen en visualiseer de glazen schaal, waarbij ik elk van de eieren op zijn beurt in het platte vat isoleer. Ik stel me kleine bollen voor, geen paars maar iriserend oranje, zoals ijskumquats die ik ooit op een kerstkaart heb gezien, en ik stuur ze vibes. Een voor een. In de ochtend zullen we weten hoeveel het tot bemesting hebben gehaald.

Het is 9 uur 's ochtends en ik zit aan de keukentafel op mijn tweede koffie.

Aan mijn voeten heeft Silkie haar wandeling opgegeven en ligt ze met haar hoofd in haar poten geflopt, aan haar zijde geleid. De telefoon bevindt zich precies halverwege mijn gebalde vuisten op tafel. Om de zoveel tijd steek ik mijn handen uit de maat om ervoor te zorgen dat het precies halverwege is, zo nodig terug te stoten naar de perfecte locatie. Ik kijk naar de knoppen, de acht vervaagt meer dan de anderen en ik begin iedereen die we kennen te doorlopen en tikken met een handbeweging degenen af ​​die een acht in hun telefoonnummer hebben; mijn geest moet bezig zijn, hij kan de staat van vrije tijd niet verdragen. Als ik tien ben, geef ik het op en schuif mijn duimen en vingers terug in mijn vuisten om me op die oproep te concentreren.

De telefoon gaat één keer over en mijn vuist gaat open en reikt ernaar. Het is Jackie.

"Hi lieverd. Hoe is het gegaan? 'Haar stem is ongewoon zacht.

'Jacks, ga van de telefoon af, wil je? Ik wacht op hen om me te bellen. 'Ik druk op de rode knop en ram de handset opnieuw naar mijn mond. "Sorry. Ik bel je terug. 'Maar ze is natuurlijk weg en het klinkt dood.

Ik steek op de groene knop om te controleren of ik hun oproep heb gemist, maar er is geen berichttoon, dus neemt de telefoon opnieuw zijn onheilspellende positie op de tafel in.

Het is 9.22 uur wanneer de kliniek belt. "Hallo mevrouw Wyatt, hoe voelt u zich vanmorgen?"

"Hoeveel hebben er bevrucht?" Mijn vraag schiet haar uit.

“We hebben vijf embryo's. Nog steeds in de fase met twee cellen, maar we hopen dat ze zich morgenochtend in drie of vier cellen zullen ontwikkelen. ”

"Vijf? Maar we hadden negen eieren. '

'Dat is eigenlijk een goed resultaat, mevrouw Wyatt. We verwachten normaal dat slechts de helft van de eieren bevrucht wordt. ”Dus ik heb een half ei meer dan normaal. 'We willen graag dat je morgen om 10.30 uur binnenkomt voor de embryotransfer alsjeblieft. Je hebt een volle blaas nodig, een halve liter water per uur voordat je het moet doen. "

Nadat ik heb opgehangen, voer ik Jackie's nummer in.

Zoals altijd, heeft ze me een grote speling bezorgt. "Hoe gaat het met je?"

"Vijf embryo's." Mijn stem is vlak.

"Dat is fantastisch!"

Er zit een gapende put in mijn buik en ik knipper de tranen terug, maar zelfs hier lach ik om. Natuurlijk heeft ze geen flauw idee; Ik had er maar twintig of twee kunnen zeggen, en ze zou nog steeds aan het einde van die telefoon zitten om me op te duwen.

"Hoe kun je een enorme hoeveelheid sperma op negen rijpe eieren in een afgesloten schaaltje laten vallen en niet allemaal bevruchten, Jacks?"

Ik vertel haar niet dat het sperma daadwerkelijk in de eieren is geïnjecteerd. Niet voor ons een schattig kikkervisje dat zijn kleine hartje naar voren wringt om er als eerste te komen, Dom's sperma heeft het ultieme been omhoog gekregen, hoofd eerst in de kern van de zaak. En toch zijn er nog vier mislukt op hun missie; een feit dat zo ongelooflijk is dat het nog steeds rond mijn hoofd wervelt. Ik denk terug aan Dom's tedere kus en de manier waarop zijn knokkels mijn wang streelden voordat hij bij het krieken van de dag naar zijn werk vertrok. Vanavond neemt hij me mee uit eten. Ik weet al dat ik mijn teleurstelling over hem niet zal aansnijden.

'Maar Cat, je hebt toch maar één embryo nodig?' Jacks is er nog.

“Ja, maar we moeten een keuze hebben, we willen alleen het beste. Hoe dan ook, ze brengen twee embryo's in de baarmoeder, niet slechts één. "

“Dus je hebt er vijf, waaruit je er twee kunt selecteren. Klinkt geweldige kansen voor mij. "

Even zwijgen we allebei. Ik heb moeite om me positief te voelen over de twee op de vijf en dan zegt ze: "Wat gebeurt er dan met de anderen, Cat?"

Ik fronste mijn vraag naar de telefoon. "Goed. We zullen ze bevriezen, denk ik. Als ze goed genoeg zijn. 'Ik pauzeer. "En zo niet, ze zijn gewoon ... nou ze zijn gewoon ... vergaan." Wie geeft er om de kerels? De vraag is nooit bij me opgekomen.

Er is een beat voordat ze spreekt. "Nou, ze zijn toch niet echt baby's?"

Het woord 'baby's' - tegenwoordig al een trigger voor mijn emoties - krijgt een roze gloed van haar Schotse accent en het tweaks me naar binnen, op die squishy plek net achter mijn borstbeen. "Nee. Hoe dan ook, ik stel me voor dat ze ze zullen bevriezen en dan kunnen we ze voor de volgende keer gebruiken. "

'Misschien een volgende keer niet. PPT lieverd - kracht van positief denken. ”

Ik hang op en besef dat ik vergeten ben te vragen hoe het met haar gaat.

Moondance van Diane Chandler wordt uitgegeven door Blackbird-boeken

Paperback £ 7.99

Ebook £ 4.99

Voeg commentaar toe

Nieuwsbrief

onderwerpen

TTC-GEMEENSCHAP

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID