IVF brabbelen

Dr. Kiriakidis van Embryolab Fertility Clinic beantwoordt uw vragen

Dr Kiriakidis, Reproductieve Gynaecoloog van Embryolab vruchtbaarheidskliniek antwoord op uw vragen

Antistoffen tegen sperma

Q: Bij mijn man werd de diagnose 100% antilichamen tegen sperma vastgesteld. Een mislukte verse IVF-overdracht eerder dit jaar en er is nog 1 bevroren ei over, Fet is vertraagd vanwege covid 19. Is er een manier om op een natuurlijke manier zwanger te worden? Zal het veranderen van dieet helpen om het aantal te verlagen? Is het ook mogelijk dat de antisperma-antilichamen op mij zijn overgedragen?

A: Antistoffen tegen sperma kunnen de natuurlijke conceptie ernstig belemmeren, maar die mogelijkheid kunt u nooit uitsluiten. Ze zullen niet aan u doorgeven, maar bij uw volgende behandeling om ICSI vragen en conventionele IVF vermijden.

Onverklaarde onvruchtbaarheid

Q: Ik heb al meer dan 4 jaar onverklaarbare onvruchtbaarheid, ben nooit zwanger geweest, niemand kan iets verkeerds vinden, is er überhaupt hoop op een natuurlijke zwangerschap?

A: Als u het langer dan 2 jaar probeert zonder zwanger te worden, kunt u een reeks tests en zelfs een IVF-behandeling overwegen

Polcysteuze eierstokken

Q: Ik en mijn partner proberen het al 5 jaar op natuurlijke wijze, maar niets wordt ons verteld dat hij 80% sperma-antilichamen heeft en ik heb polcysteuze eierstokken, maar ik ovuleer alleen. Er is mij verteld dat ik metformine moet gebruiken, wat ik nu ben. We hadden icsi in 2018, maar we hebben nooit de overstap gemaakt naar, we staan ​​op het punt om de tweede cyclus te proberen, maar we maakten ons zorgen over hetzelfde resultaat. Er wordt ons verteld dat een DNA-fragmentatietest ook niet zal helpen.

A: Onthoud dat antistoffen tegen sperma de bevruchting niet beïnvloeden tijdens ICSI. Aan de andere kant kan PCOS een invloed hebben op de eikwaliteit. Probeer het insulinegehalte te reguleren met metformine. En stop niet!

Immuunbehandelingen

Q: Ik heb een succesvolle zwangerschap gehad met FET en verschillende soorten immuunonderdrukking! Ik heb meerdere onverklaarbare miskramen gehad voor en na mijn levende geboorte. Ik wil nu mijn ingevroren embryo's proberen, maar aarzelend over immuunbehandelingen vanwege Covid. Wat zou je een patiënt als ik aanbevelen ?! Ik ben 42.

A: De meest recente COCHRANE-review heeft geconcludeerd dat er een voordeel is van het gebruik van laaggedoseerde steroïden bij vrouwen met een auto-immuungeschiedenis. De gegevens over de impact van steroïden op de behandeling van covid-virus zijn nog in opkomst, maar zijn geruststellend voor de veiligheid ervan.

Implantatie venstertest

Q: Zou u zeggen dat patiënten die net beginnen, de test moeten ondergaan om te controleren wat het beste implantatievenster is? Ik wil graag alle tests in mijn eerste ronde verkennen, dat zou mijn kansen kunnen vergroten.

A: De resultaten van deze test tot nu toe hebben aangetoond dat een specifieke groep vrouwen er baat bij heeft. Dit geldt ook voor vrouwen met terugkerende implantatiefalen. U moet de kosten van de test afwegen tegen het voordeel en de mening van uw arts vragen.

Overdracht mislukt

Q: Mag ik vragen hoe lang ik het moet verlaten na een mislukte overdracht? Ik ben wanhopig om opnieuw te beginnen, hoewel ik zo bang ben.

A: Ik zal een pauze van 1-2 maanden aanbevelen voordat ik opnieuw begin. Bereid je ondertussen voor met gezonde voeding en vitamines.

Mijn kansen op de volgende transfer verbeteren 

Q: Mijn man en ik hebben zojuist onze tweede mislukte cyclus gehad. Onze eerste was IVF 4 jaar geleden en dit was een FET van een ICSI-cyclus in februari. Ik was ervan overtuigd dat het had gewerkt (veel symptomen) maar op dag 14 waren de tests die we deden negatief en kreeg ik 3 dagen later een bloeding. We zijn er kapot van; we hebben nog 3 ingevroren embryo's, maar ze zijn niet zo hoog beoordeeld als degene die we net verloren hebben. Wat kan ik eventueel doen om mijn kansen te vergroten dat de volgende overdracht werkt naast de gebruikelijke dingen?

A: Beste vriend, een mislukte cyclus mag je er niet van weerhouden het opnieuw te proberen. De cumulatieve slagingspercentages zijn erg hoog, zolang u niet stopt. Onthoud dat de beoordeling van embryo's niet 100% nauwkeurig is. Geef uw embryo's de kans om zich te bewijzen!

Diagnostische laparoscopie

Q: Ik probeer het al 6 jaar, 34 nu, drie mislukte ivf-rondes, blijkbaar zijn mijn eieren goed genoeg, maar ik heb nu al maanden constant pijn aan mijn linkerhand, om eerlijk te zijn heb ik het al jaren, maar de laatste tijd constant gedurende mijn cyclus, enig idee wat er mis zou kunnen zijn?

A: De pijn die u noemt, is heel vreemd. Heeft u een diagnostische laparoscopie overwogen voor het geval endometriose de oorzaak zou kunnen zijn van uw mislukte pogingen?

Embryolijm en endometriumkras

Q: Wat zijn uw gedachten over embryolijm en endometriumkras? Ik weet niet zeker of je ze moet proberen of niet.

A: We kunnen ze allebei in de kliniek doen. We krabben meestal bij specifieke groepen vrouwen met herhaaldelijk falen van implantatie en we gebruiken zelden embryolijm omdat het geen significant voordeel heeft laten zien

Embryo-beoordeling

Q: Ik zou graag uw mening willen weten over de beoordeling van embryo's? Moeten we zoveel nadruk leggen op een BC-beoordeling? We hebben net een mislukte cyclus gehad met een AA-embryo.

A: Bedenk dat het beoordelen van embryo's een wetenschappelijk willekeurige beslissing is. Het is geen natuurwet en er zijn gezonde zwangerschappen geweest met embryo's van lage kwaliteit. Geef uw embryo een kans en probeer positief en ontspannen te blijven om dit embryo te helpen.

Chemische zwangerschap

Q: Ik heb een chemische zwangerschap gehad met donoreicellen en ik begrijp gewoon niet waarom? Waarom zou dit zijn gebeurd?

A: Een succesvolle zwangerschap is niet geheel afhankelijk van de embryokwaliteit. Er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden en houd er rekening mee dat wetenschap en technologie bepaalde beperkingen hebben

Mocht u nog vragen hebben voor Dr. Kiriakidis, stuur hem een ​​bericht door te klikken hier

Lees hier meer veelgestelde vragen:

Veelgestelde vragen

Voeg commentaar toe

TTC-GEMEENSCHAP

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!Koop hier je ananaspin

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID