IVF brabbelen

Donorsperma. Waarom het grote geheim?

"JR Silver" is een pseudoniem. Mij ​​is gevraagd waarom niet onder mijn echte naam publiceren, vooral als het een van mijn doelen is om het stigma aan te pakken dat verband houdt met mannelijke onvruchtbaarheid en het gebruik van donorsperma. En ik denk dat dit een uitstekende vraag is en ik geef toe dat ik het juiste antwoord nog niet weet

Onlangs werd mij echter ook een andere vraag gesteld, waarvan ik vermoed dat anderen erover hadden nagedacht, maar tot nu toe had niemand mij zo rechtstreeks durven vragen: "moeten anderen het überhaupt weten?" - vanuit mijn perspectief is het antwoord op deze vraag een duidelijk “ja”!

Toen het erop aankwam details over mijn vrouw en mijn vruchtbaarheidsreis te delen, begonnen we niet met een plan. We vertelden het in eerste instantie alleen aan een paar naaste familieleden en vrienden: hoewel sommige stellen ervoor kiezen om het aan niemand te vertellen, was het voor ons belangrijk om wat steun te hebben bij het begin van de vruchtbaarheidsbehandeling, in plaats van alleen afhankelijk te zijn van elkaar.

Na een jaar, en toen we ons realiseerden dat mijn situatie onherstelbaar was, begonnen we donorsperma te onderzoeken

We dachten aanvankelijk dat de meeste stellen het donoraspect geheim zouden houden, niet alleen voor hun naasten, maar ook voor toekomstige kinderen. Maar toen we rond het onderwerp lazen, met medische experts spraken en met steungroepen in contact kwamen, realiseerden we ons dat er een schoner alternatief was. De belangrijkste huidige denkrichting is om eerlijk te zijn, niet alleen tegen uw kinderen (vandaar het boek) maar ook tegen goede vrienden en familie.

Met kennis komt macht, om kinderen die via deze zeer speciale oorsprong zijn geboren het beste in staat te stellen zich echt te verhouden tot, contact te maken met en door iedereen geaccepteerd te worden.

De tijd verstreek en we komen bij het recente verleden: enthousiast om de details van te delen mijn eerste boek, hebben mijn vrouw en ik gedebatteerd of we het onder een pseudoniem zouden publiceren - we besloten om veilig te zijn en anoniem te publiceren, voornamelijk om de anonimiteit van de kinderen te beschermen en hen de autonomie te geven, naarmate ze ouder werden, om te beslissen wie van hun generatie ze wilden het vertellen.

We waren meer open als het ging om verspreiding "Zaden delen" aan degenen die we vertrouwden, niet alleen om het boek te publiceren, maar ook om zo'n belangrijke boodschap te delen: vanuit het perspectief van een (toekomstige) vader, als we degenen die via donorsperma zijn geboren, willen normaliseren, moeten we ook proberen het stigma aan te pakken dat met mannen gepaard gaat die zich niet (gemakkelijk) kunnen voortplanten, om mannen aan het praten te krijgen en te beseffen dat ze niet alleen zijn.

Mannen hebben van oudsher ernaar gestreefd viriel en krachtig te zijn, de leverancier, beschermer en fixer

Daarentegen werden vrouwen gezien als zwakker en onderdaniger, afhankelijk van mannen. Gelukkig zijn de tijden aan het veranderen, met name voor de moderne vrouw, maar deze flexibiliteit zou zich waarschijnlijk in beide richtingen moeten uitstrekken, waarbij mannen ook hun eigen karakteristieke landschap mogen veranderen zonder te worden uitgesloten. Dit is vooral zo wanneer de huidige statistieken ons vertellen dat mannelijke vruchtbaarheidsproblemen een op de zes mannen treffen en de oorzaak zijn van ongeveer 50% van de vruchtbaarheidsproblemen van paren.

De behaarde komiek uit Wales, Rhod Gilbert, heeft onlangs zijn "HIMfertility" -campagne gelanceerd, de tijd voor onderzoek en verandering wordt steeds dringender, aangezien de mannelijke vruchtbaarheid blijft afnemen - waar zou het menselijk ras zijn zonder levensvatbaar sperma?

En voor degenen die nog niet overtuigd waren: er waren twee mentoren die ik bijzonder trots was om het boek te delen met, inspirerende overlevenden van hun eigen persoonlijke uitdagingen, die me ondersteunden in verschillende stadia van mijn BRCA 1 en vruchtbaarheidsreis. Dus stel je mijn verbazing voor toen ik een sms ontving, als reactie op het feit dat ik een exemplaar van mijn eerste IVF Babble-artikel met een van hen deelde, iets oncomplants zei en me afvroeg 'of anderen het moeten weten'.

Het kostte me een paar minuten om de inhoud van het bericht te verwerken, voordat ik besefte dat de auteur het niet voor mij had bedoeld, maar waarschijnlijk voor mijn andere voormalige mentor. Bij nader inzien ben ik blij dat er per ongeluk zo'n belangrijke vraag is gesteld: een goede vriend van mij heeft altijd gezegd dat je niet kunt voorkomen dat anderen hun mening geven, maar je kunt een dikke huid hebben en opkomen voor je eigen overtuigingen. En ik denk dat dat tegenwoordig steeds relevanter wordt: we leven in een wereld die meer accepteert dan historisch, met de recente bewegingen “#MeToo” en “Black Lives Matters” die pleitbezorgers voor de rechten van vrouwen en zwarte mensen fonkelen. Maar moeten we tegelijkertijd afwijzend staan ​​tegenover anderen wier leven op zoveel andere manieren nadelig kan worden beïnvloed?

Laat me de lezer nog een laatste vraag stellen: hoeveel van jullie namen bij het lezen over mijn voormalige mentor aan dat dit een ‘ouderwetse’ man was die zich afvroeg of onvruchtbaarheidsproblemen bij mannen onder het tapijt moesten worden geveegd?

De persoon in kwestie is een vrouw, een succesvolle carrièrevrouw, die haar sporen meer dan heeft verdiend in een traditioneel door mannen gedomineerde industrie. We hebben een lange weg afgelegd, maar de evolutiereis is nooit voltooid, waarbij de fysieke en mentale gezondheid van alle mannen en vrouwen even belangrijk is, inclusief mijn stem onder de weinige mannen die het bewustzijn willen vergroten en het stigma van (mannelijke ) onvruchtbaarheid.

En tot slot, terugkomend op mijn oorspronkelijke vraag, blijf ik in twee gedachten over de vraag of ik onder een pseudoniem had moeten publiceren. Maar helaas, wat ik denk dat het bovenstaande verhaal ons heeft laten zien, is dat het soms een harde en veroordelende wereld blijft, zelfs onder degenen die we als naaste vertrouwelingen beschouwen.

Mijn conclusie is daarom dat JR Silver nog lang zal bestaan!

Om een ​​exemplaar van "Sharing Seeds" van JR Silver te kopen, Klik hier

Voeg commentaar toe

Nieuwsbrief

onderwerpen

TTC-GEMEENSCHAP

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID