IVF brabbelen

Komend uit de vruchtbaarheidskast, door Michelle Smith, TTC-krijger

Michelle Smith vertelt ons hoe ze uiteindelijk over haar onvruchtbaarheid kwam 

Iedereen vertelt me ​​dat ik "dapper" ben om mijn verhaal te delen. Dat vind ik altijd ironisch. Het was zoveel moeilijker om in stilte alleen te lijden.

Ik heb het gevoel dat dat echt een serieuze moed vergde, zwijgen terwijl ik van binnen hard leed. Ik heb de eerste drie jaar niet over onze onvruchtbaarheid gesproken, dus ik snap het. Ik wilde niet dat mensen wisten dat we bezig waren met het stichten van een gezin, want ik wilde niet elke maand gevraagd worden of ik al zwanger was. Nee zeggen, ik ben nog steeds niet zwanger, zou een nieuwe herinnering zijn aan de vele negatieve resultaten van de zwangerschapstest die ik ervoer. Ik wilde hun gezicht niet zien terwijl ze met een snelle reactie probeerden te komen om me op te peppen. Die reacties maakten het hoe dan ook meestal erger. "Gewoon ontspannen, het zal gebeuren" of "probeer er niet aan te denken" ... ja goed.

Ik wilde geen honderden suggesties, ongewenste adviezen horen. Ik wilde niet het gevoel hebben dat mijn lichaam me in de steek liet en zij waren het publiek voor die maandelijkse mislukkingen.

Maar toen besefte ik dat we, door onze worstelingen niet te delen, ons alleen op een donkere plaats hielden.

Vreemd genoeg zouden we niet in staat zijn om licht te werpen voor anderen door in onze eigen duisternis te blijven, en we konden ook geen licht binnenlaten. Ik had ook geen excuses meer om mensen te vertellen, leugens eigenlijk ... over waarom we nog geen kinderen hadden. Je kunt maar zo vaak zeggen: "Het is nog niet onze tijd" of "Daar komen we uiteindelijk wel op terug" voordat mensen je in een hoek gaan pinnen voor meer antwoorden, of liever eerlijkere antwoorden.

In het begin sprak ik erover met familie en goede vrienden. Ik heb het waarschijnlijk ook niet op de beste manier gedaan. Het was zeker niet mijn geplande aankondiging. Hier is wat er is gebeurd. We hadden een zwembadfeest voor de verjaardag van mijn man. Onze nichtjes zwommen heen en weer in het zwembad tussen mijn man en ik. Ze konden niet gelukkiger zijn, giechelend en onze namen schreeuwend. Een familielid riep: "Jullie zijn zo goed met kinderen, wanneer ga je EINDELIJK je eigen kinderen hebben?" Zonder een slag over te slaan, riep ik terug naar haar waar iedereen bij was: “Als mijn lichaam meewerkt en mijn eileiders niet meer geblokkeerd worden, oké !? We proberen het al JAREN! "

Yep. Dat is het moment dat we uit de kast voor onvruchtbaarheid kwamen.

Ze keek me heel geschokt aan en op dat moment besefte ik dat het geen geheim meer was. Het hele feest hoorde het net, en er was geen terugspoelknop op echte momenten. Maar weet je wat? Ik zou dat moment niet terugspoelen, ook al zou ik dat kunnen. Mensen moeten stoppen met het stellen van zulke diepe vragen op de meest oppervlakkige manier. Ze zat op dat moment letterlijk in het diepe. We waren in het zwembad, dus ja, bedoelde woordspeling. Ik denk dat ik niet boos op haar had moeten zijn, ze stelde een meestal onschuldige vraag en realiseerde zich niet welke emoties dat zou oproepen.

Daarna kwam mijn angst dat mensen me elke maand vroegen of ik zwanger was toch uit. Ik heb ze gewoon uitgelegd dat als ik er ben, ik het ze zal laten weten en het me niet zal vragen omdat het pijnlijk is. Dus stopten ze met vragen, en in plaats daarvan stuurden ze me kleine berichtjes die simpelweg dingen zeiden als 'aan je denken' of 'je liefde en gebeden sturen', die ik echt graag ontving. Nog steeds. Het is als een hersenkraker.

Ik kreeg ook honderden suggesties. Ik weet zeker dat je weet waar ik het hier over heb.

De neef van de vriendin van mijn zus ging naar deze vrouw uit Mexico voor een Maya-massage en ze werd de volgende maand zwanger. Je zou naar haar moeten gaan.

De buurman van mijn tante zag deze dokter die dit medicijn voorschreef en ze was 2 weken later zwanger. U moet dat medicijn innemen.

Mijn collega-dochter zei dat ze zwanger werd direct nadat ze op vakantie ging. Je zou een reis moeten maken.

Mijn schoonzus van vrienden werd zwanger toen ze vegan werd, dat moet je proberen.

Ik moest mezelf eraan herinneren dat ze het goed bedoelen. Ze geven erom. Ze zijn vervelend, maar ze proberen eigenlijk te helpen. Dat alleen al wierp meer licht in de duisternis die onvruchtbaarheid is.

Ik wil je hiermee verlaten, je bent niet de enige. Het delen van mijn strijd is ongelooflijk nuttig geweest bij genezing en coping. Ik daag je uit om uit je onvruchtbaarheidskast te stappen en het licht binnen te laten. Je zult versteld staan ​​hoeveel mensen je ook kent in hun eigen onvruchtbaarheidskast. Ze zullen waarschijnlijk de deur openbreken en voor het eerst uitstappen, dankzij uw steun.

We horen graag hoe je 'uit de vruchtbaarheidskast kwam'. Stuur ons een regel een regel naar sara@ivfbabble.com en laat ons weten of je je verhaal wilt delen.

 

 

ivfbabblenet

Voeg commentaar toe

Nieuwsbrief

onderwerpen

TTC-GEMEENSCHAP

WEGGEVERTJES