IVF brabbelen

Actrice Jordana Brewster vertelt over haar draagmoederschap naar het ouderschap

Amerikaanse en Braziliaanse actrice Jordana Brewster heeft haar reis naar ouder worden gedeeld en waarom het gebruik van een surrogaat om haar kinderen te krijgen hopelijk het taboe op vruchtbaarheidsproblemen zal doorbreken

De 40-jarige acteur, afkomstig uit Panama, heeft de krachten gebundeld met Clearblue zwangerschapstesten terwijl ze de campagne #Conceivinghood lanceren om vrouwen aan het praten te krijgen over hun pre-zwangerschapsfase.

Het partnerschap is ter gelegenheid van de Amerikaanse National Infertility Awareness Week, die wordt gehouden van 18 tot 24 april en ze hoopt onvruchtbaarheid te destigmatiseren en zei dat ze zich de 'vreemde eend in de bijt' voelde als het ging om haar andere moedervrienden.

Ze sprak met Yahoo leven over haar ervaring om moeder te worden voor haar kinderen, de zevenjarige Julian en Rowan van vier, die ze samen met haar ex-man, Andrew Form, co-ouders heeft.

Jordana, die vooral bekend is vanwege haar rol in The Fast and the Furious franchise van films, zei dat haar reis om moeder te worden tien jaar geleden begon toen ze zeven rondes van mislukte IVF doormaakte, die uiteindelijk leidden tot haar draagmoederschap.

Ze zei: “Ik nam het krijgen van kinderen als vanzelfsprekend aan. Ik denk dat we acupunctuur hebben geprobeerd. Ik heb geprobeerd mijn voeding te veranderen. Ik denk dat wat ik miste, was dat ik altijd met experts sprak over wat er aan de hand was, maar nooit met mijn vrienden.

'Ik had geen gemeenschap. Ik kon niet naar vriendinnen gaan met wie ik me kon identificeren en waar ik niet kon zijn als 'Oh, ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt'. En wat echt cool is aan deze campagne, is dat je kunt zien dat deze varieert van alle leeftijden en van alle culturen. En het is gewoon iets dat vrouwen nu veel overkomt. Ik denk dat het enorm belangrijk is om het te destigmatiseren. "

Jordana zei dat ze zich 'enorm schaamde' omdat ze haar eigen kinderen niet kon dragen

Ze zei: „Ik voelde me zo beschaamd omdat ik niet op natuurlijke wijze kon dragen en niet op een natuurlijke manier kon bevallen. Ik merkte dat ik hiervoor overcompenseerde. Ik denk dat het heel belangrijk is om dat open gesprek te voeren en om te zeggen dat de ervaring van iedereen geldig is. Ik ontdekte dat veel mensen aan het oordelen waren. "

Toen haar werd gevraagd welk advies ze zou geven aan iemand in de #conceivinghood-fase, zei ze dat proactief zijn haar heeft geholpen.

"Ik moest een IVF-arts vinden die ik echt leuk en vertrouwd vond", zegt ze. 'Als je jong genoeg bent, vries dan je eieren in. Veel ervan is wetenschap, maar er is ook een keuze voor de juiste combinatie voor jou en wat voor je lichaam werkt. Wees je eigen advocaat en luister naar je gevoel. "

Giulia Zanzi, Head of Marketing, Fertility bij Clearblue, zei: “We zijn erg trots om deze campagne te lanceren. De reproductieve gezondheidsrechten van vrouwen verdienen het om weer in de schijnwerpers te staan. Als we met vrouwen praten, denken velen dat het moeilijke is om te beslissen dat ze nu een baby willen, maar wat we eigenlijk horen is dat de reis om zwanger te raken een onverwachte emotionele achtbaan kan zijn.

"We bieden zowel feiten als verhalen van echte vrouwen, zodat anderen meer over hun vruchtbaarheid kunnen begrijpen en zich niet zo alleen voelen tijdens hun reis."

 

 

 

Voeg commentaar toe

Nieuwsbrief

onderwerpen

TTC-GEMEENSCHAP

CONTROLEER UW VRUCHTBAARHEID