IVF brabbelen

Aan de wachtende moeders door Hollie Shirley

Moederdag…..

Dit is altijd een beetje een vreselijke dag voor mij, aangezien ik ouder ben geworden, mijn feeds op sociale media zijn gevuld met mijn vrienden die hun moederdag vieren als moeder zelf, en nou, ik kan het niet helpen dat ik me een beetje buitengesloten voel. Ik maak geen deel uit van de club, niet door gebrek aan wil of door te proberen, en dat wil ik zo graag zijn.

Zullen mijn kleintjes me ooit om 9 uur wakker maken met ontbijt op bed?

Zal ik ooit een handgemaakte moederdagkaart krijgen waarop een stokpersoonfamilie is getekend?
Zal ik ooit iemands moeder worden?

Deze vragen spoken elke moederdag door mijn hoofd, en elk jaar wordt het voor mij moeilijker om te visualiseren dat dit uitkomt. Subfertiel zijn en nog steeds niet beginnen met IVF door persoonlijke omstandigheden die ik niet onder controle heb, is elk jaar een kleine steek in het hart voor mij. Ik kan niet wachten om moeder te worden, en ik kan niet wachten om die idyllische zondagen samen met mijn gezin in bed door te brengen. Om nog erger te maken, deze week hebben 4 van mijn vrienden hun tweede zwangerschap aangekondigd.

Ik weet dat ik niet de enige ben die worstelt met dagen als deze, en ik weet dat mijn partner dezelfde emoties doormaakt op Vaderdag, en vrijwel elke andere "Dag". Pasen, Halloween, Kerstmis, babyborrels, verjaardagen, ze herinneren er allemaal aan dat we er nog niet zijn.

Dus hoe gaan koppels tegenwoordig om? Als u iemand kent die dit doormaakt, hoe kunt u hen dan steunen?

Volledige openbaarmaking - WIJ ZIJN NIET JALOERS OP UW KINDEREN. Heb alsjeblieft niet het gevoel dat je ons in deze tijd uit de weg moet gaan. We willen gewoon dat je je bewust bent van onze situatie en misschien nadenkt voordat je iets zegt.

Onthoud dat je niet alleen bent. Ik heb dit zo vaak gezegd, en het is een bitterzoete troost. Er zijn zoveel koppels die door dit mijnenveld gaan, dus wees gerust dat deze strijd niet alleen van jou is.

Vermijd de winkels!

Als je een familiefeest niet kunt vermijden, probeer dan in ieder geval de winkels te vermijden. De wondere wereld van online winkelen kan hierbij helpen. De minste tijd besteed aan het doorzoeken van Hallmark-kaarten, hoe beter. En als je op mij lijkt, koop je uiteindelijk creme-eieren om de pijn te maskeren.

Kies je focus

Zijn er positieve aspecten van Moederdag waarop je je kunt concentreren? Is er naast je eigen moeder of grootmoeder nog een bijzonder persoon in je leven die een feestje verdient? Voor mij is het mijn 96-jarige oma. Ze is geweldig en ik ben zo dankbaar dat ik haar in mijn leven heb. Als alternatief kan het nodig zijn om gewoon de hele dag weg te zijn. Boek een reis, bezoek een galerie, kijk een film of ga iets doen wat je al jaren uitstelt. Vind wat goed voelt voor jou.

Word gemachtigd

Het is gemakkelijk om te voelen dat u de controle verliest wanneer u wordt geconfronteerd met de achtbaan van onvruchtbaarheid. Moederdag versterkt dat gevoel van overweldiging alleen maar. Het terugwinnen van je gevoel van controle kan eenvoudigweg betekenen dat je doet wat je wilt voor de dag, in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van familieleden of die overschatte emotie die schuld wordt genoemd. Je verstoppen onder je lakens, een glas (of twee) wijn drinken, alle sociale media vermijden terwijl je naar herhalingen van Friends kijkt, is misschien precies wat je nodig hebt om de dag te overleven. En dat is oké. Bezit het en geef jezelf toestemming om aardig voor jezelf te zijn.

Plan voor de dag

Als je weet dat het een beproevingstijd gaat worden met familieleden, maak dan wat tijd vrij om de dag mentaal in gedachten te oefenen. Herken eventuele triggers, mensen of woorden die je van streek kunnen maken en stel een plan op om de schade te beperken. Verzamel uw verbale comebacks voor eventuele ongevoelige opmerkingen en plan een lijst met gespreksonderwerpen, zodat u altijd van onderwerp kunt veranderen. Stel de vertrektijd in en schrijf uw partner in het proces in.

Wees bewust

Tenzij je een mediterende monnik bent, is de kans groot dat je hoofd gevuld is met een constante stroom van onophoudelijk gebabbel. Ik weet dat de mijne is. In tijden van stress kunnen je hersenen verhalen verzinnen om je onvruchtbaarheid te helpen verklaren. Je hersenen zijn liever zeker van deze verhalen dan te leven in de ondraaglijke onzekerheid van het onbekende. Zorg ervoor dat ongedisciplineerde gedachten uw geest niet beheersen. Door een vorm van mindfulness of meditatie te beoefenen, breng je de onzekerheden in je geest tot rust en creëer je meer ruimte voor vredige gedachten.

Omgaan met familie en vrienden

Je kent de ongevoelige vragen, de medelijdende blikken en de totaal nutteloze flarden informatie die binnenkomen tijdens een gezellig samenzijn van dierbaren die totaal geen idee hebben wat je doormaakt. Ze proberen te helpen, zeker, maar ze hebben geen idee hoe het is. Dit betekent niet dat je ze moet vergeven dat ze ongevoelig of gewoon stom zijn, maar het zou je helpen als je dat deed. Wrok koesteren helpt je niet. Vermijd situaties waarin u zich kwetsbaar voelt voor nieuwsgierige vragen en nooit het gevoel hebt dat u zich tegenover iemand hoeft te verantwoorden.

Moederdag duurt misschien maar 24 uur, maar die ene marteldag kan je energiereserves ernstig uitputten. Probeer jezelf te voeden met een week lang leuke activiteiten om je saldo aan te vullen. Geef jezelf iets om naar uit te kijken, plan iets voor elke dag van de week met als enige bedoeling je op te vrolijken.

Hier is voor alle wachtende moeders

Aan elke MIW, waar je ook bent op je reis, onthoud gewoon dat je koestert, zorgt, troost, liefhebt, helpt, aanmoedigt, spreekt, steunt, vertrouwt, geeft, hoopt. Jij bent al deze dingen. Je zult je moederdag hebben. Je moederhart wordt gevierd. Je moeders hart is inspirerend. Het hart van je moeder is gewoon jij.

Dus ik zeg jullie een fijne moederdag aan al mijn geweldige MIW. Ik houd van je.

Tot de volgende keer,
Hx

Voeg commentaar toe

Instagram

Instagram heeft lege gegevens geretourneerd. Autoriseer uw Instagram-account in de plugin instellingen .