Mijn reis naar draagmoederschap, door Kirsten McLennan

De dag dat we onze mooie surrogaat Leigha ontmoetten, stuurde ze me een illustratie van een joey in de buidel van een kangoeroe en de woorden: Ryan en Kirsten. Ik hoop dat ik je wat van je schouders kan nemen en je de komende jaren wat vreugde kan brengen. Ik zou 'vereerd' zijn om je joey te dragen

Het was een lange weg om hier te komen, zodat ik niet kan beginnen met het beschrijven van het geluk dat we voelden bij het lezen van die woorden. 

Maar waarom streefden we naar internationaal draagmoederschap in plaats van binnenlands? Tweeënnegentig procent van de draagmoeders wordt in het buitenland geboren en slechts acht procent wordt in Australië geboren. Waarom? Australië heeft extreem strenge draagmoederschapswetten (staatswetten), waarbij de sanctie varieert van boetes tot gevangenisstraf met commercieel draagmoederschap. Dit laat altruïstisch draagmoederschap achter, maar het goedkeuringsproces is meestal lang en moeizaam. Er zijn ook geen draagmoederschapsbureaus en het is illegaal om te adverteren, dus het kan jaren duren om iemand te vinden.

Toen we elkaar ontmoetten Rocky Mountain draagmoederschap (Idaho, VS), binnen enkele minuten voelde het als een gesprek met een oude vriend. Een boetiekbureau, ik kon meteen zien dat de eigenaar Tess persoonlijk was geïnvesteerd met al haar surrogaten en beoogde ouder (s).

Via Tess hebben we Leigha ontmoet

Op Skype vormden we meteen een band met onze mooie surrogaat Leigha en haar man Josh.

We ontmoetten toen via Skype met Dr. Russell Foulk van The Utah Fertility Center en we waren meteen onder de indruk. We vonden hem buitengewoon deskundig en je kon zien dat dr. Foulk en onze verpleegster Tonya vastbesloten waren om ons de baby te geven die we zo graag wilden.

Leigha had er vertrouwen in. Met twee eigen jongens en een draagbaby die ze eerder had gedragen voor een stel uit Spanje, was ze optimistisch. Ik, aan de andere kant, was doodsbang voor een nieuwe mislukking. Het voelde alsof de VS onze laatste dans was.

Onze eerste transfer met Leigha is helaas mislukt

Drie maanden na onze eerste poging maakten we ons klaar voor transfer nummer twee.

Resultaten dag. Het was vroeg toen Ryan gebeld werd, rond half vijf. Hij schudde krachtig mijn schouders en maakte me wakker om te vertellen dat we zwanger waren. We waren extatisch. We hebben Leigha en Josh meteen geskyped en ze waren net zo blij.

Maar zodra we van het gesprek af waren, kreeg ik een kuil in mijn maag. Ik herinnerde mezelf eraan dat het nog vroeg was. Er kan nog veel misgaan.

In week zeven vlogen we naar Hong Kong voor een minivakantie. Maar het betekende dat onze eerste scan halverwege onze vakantie was.

Met het tijdsverschil was de scan om 3 uur. Die avond zei ik tegen Ryan dat ik te bang was om Skype binnen te halen. Ik dacht terug aan een eerdere gemiste miskraam die we hadden gehad, en ik dacht niet dat ik die nog een keer zou meemaken. Dus besloten we dat Ryan het telefoontje in de lobby van het hotel zou aannemen.

De eerste sms die ik om 3:00 uur van Ryan kreeg, was: "Ze rennen achter met echo's, ze wacht nog steeds." Tien minuten later, en vol angst, een vervolgtekst: "Ze gaat nu naar binnen". En twee minuten later: "Sterke hartslag, alles ziet er perfect uit".

Ik sprong op en luisterde naar het magische geluid van de sterke hartslag van onze baby, die me verteerde van geluk

Onze 10 weken echo was weer om 3.00 uur (onze tijd). Aangezien alles zo goed was gevolgd en de hormoonspiegels van Leigha hoog waren, besloten we niet te skype. Josh zou de scan opnemen en we belden ze zodra we wakker werden.

Ik werd om 6 uur wakker en keek op mijn telefoon. Geen berichten. Met een bal van angst in mijn maag keek ik naar Ryans telefoon. Er was een bericht op zijn startscherm van Josh: "Het spijt me zo, maar we hebben de baby verloren ...".

Woorden schreeuwden in mijn hoofd: Nee !!! Niet weer !! Alstublieft God, laat dit niet nog een keer gebeuren. We waren deze keer zo dichtbij. Ik smeek u, laat dit alsjeblieft een vergissing zijn.

Maar ook al heb ik Josh 'volledige bericht nooit gelezen, ik wist dat het voorbij was.

Bij de scan van 10 weken was onze baby al overleden. Dr. Foulk schatte dat onze baby rond negen weken was overleden.

We waren verbrijzeld. Het was hartverscheurend voor ons allemaal

Onze verloskundige, dr. Jensen, vertelde ons later dat Leigha de enige persoon is waarvan hij ooit weet dat hij zo hard heeft gehuild toen de algemene verdoving in werking trad. Hij had haar hand stevig vastgehouden aan het begin van de D & C en tot de seconde voordat ze in slaap viel, snikte ze.

Het moeilijkste aan internationaal draagmoederschap is wanneer zoiets gebeurt. Het enige wat we wilden doen was haar en Josh persoonlijk zien en elkaar troosten. Maar dat konden we niet.

Op dat moment legde ik me neer omdat ik dacht dat we nooit een kind zouden krijgen. Ik wilde schreeuwen en huilen en klaar zijn met de hele zaak. Bij elke tegenslag had ik geloof. Maar deze keer was het gevecht verdwenen. Ik had moeite om voorbij het feit te komen dat we hier weer waren.

Ik geef toe dat ik halfslachtig in onze laatste transfer ben gegaan. Ik wilde dat het zou werken, maar mijn denken was veranderd: Het zal niet werken en als het door een of ander wonder gebeurt, dan zal het een droom zijn die uitkomt. Maar verwacht niet dat het werkt, want het zal waarschijnlijk niet werken. Ik wilde niet pessimistisch klinken, maar ik moest mezelf beschermen. Ik wist niet hoeveel meer pijn ik kon weerstaan.

Leigha voelde zich angstig, maar ze stormde uitdagend naar de laatste transfer en gaf haar alles. Het deed me denken aan een citaat van Attius Finch uit een van mijn favoriete boeken 'To Kill a Mockingbird': "Echte moed is als je weet dat je gelikt bent voordat je begint, maar je begint hoe dan ook en wat er ook gebeurt".

Op 25 oktober 2018 hebben we onze laatste transfer gedaan, onze laatste hoera

Resultaten dag. Toen onze verpleegster Tonya die dag weg was, was ons verteld dat een andere verpleegster contact met Leigha zou opnemen. Toen ik wakker werd, was er geen nieuws.

Om mezelf af te leiden, controleerde ik mijn e-mails. Daar was het. Een e-mail van een van de verpleegsters zat daar al uren met als onderwerp 'GC Update'. We hadden nooit een e-mail verwacht, dus ik had niet gedacht om het te controleren. In de e-mail stond simpelweg: “Hallo Kirsten. We ontvingen de resultaten van Leigha en ze kwamen positief terug !!! Haar HcG is 297! Dit is een geweldige start !!! ”.

Het was inderdaad een geweldige start

Toen we acht weken zwanger waren, hadden we onze eerste scan. Net als bij onze laatste zwangerschap zag alles er perfect uit en was de hartslag sterk. Maar daar was het, wat onze laatste miskraam had veroorzaakt, een subchronisch hematoom.

De echoscopist merkte ons onbehagen op en vertelde ons, in tegenstelling tot de vorige keer, dat het klein was en niet in de buurt van de placenta. Het zou zichzelf waarschijnlijk na verloop van tijd oplossen. We moesten erop vertrouwen dat alles goed zou komen.

Na onze miskraam hadden we een kerstvakantie naar Europa geboekt, iets om naar uit te kijken. Maar onze 12 weken durende scan was de nacht dat we wegvlogen. Ongeveer een vlucht van 22 uur, de scan was 12 uur na onze vlucht.

Zodra we landden, pakte ik de ziekenzak terwijl Ryan angstig zijn telefoon aanzette

Meteen werd zijn homescherm gevuld met een echo-foto en de woorden: “Your baby is perfect”. We barstten allebei in tranen uit. Eerlijk gezegd sprongen we op en neer, gilden en omhelsden elkaar. Onze medepassagiers keken ons aan alsof we gek waren. Maar het kon ons niet schelen. We waren zo ontzettend blij. Ik had me ook nog nooit zo energiek gevoeld na zo'n lange vlucht.

De volgende maanden vlogen voorbij en voordat we het wisten, was het tijd om naar Utah te gaan. We verlieten Melbourne op een regenachtige winterdag en kwamen op een mooie zomeravond aan in Utah.

We stopten rond middernacht bij het huis van Leigha en Josh. De tweede keer dat ik een glimp opving van Leigha's warme aanstekelijke glimlach, veranderde ik in brij en werd het een kabbelende puinhoop. We omhelsden elkaar zo stevig, beiden huilend.

Twee van de meest oprechte en fatsoenlijke mensen die je ooit zult ontmoeten, Leigha en Josh lieten ons zo welkom voelen. De komende weken was hun thuis ons thuis. Die avond kreeg ik ook een paar schoppen te voelen. Tijdens onze zwangerschap stuurde Leigha me boksemoji's. Toen ik haar buik voelde, begreep ik eindelijk waarom. Ze grapte dat hij haar een keer zo hard had geschopt, ze was bang dat hij haar ribben zou hebben gebroken. Hoewel ik hem ooit een karateschop voor mezelf voelde, wist ik niet zeker of ze een grapje maakte.     

We zouden op 7 juli 00 om 5 uur worden geïnduceerd.

Maar niets verloopt volgens plan. Op 2 juli omstreeks half twee 's morgens strompelde ik half in slaap naar buiten en zag Leigha tegen de muur leunen terwijl ze probeerde zichzelf op te houden, hurkte en kreunde.

Het was tijd

We hadden dit scenario al een miljoen keer meegemaakt, maar toch stonden Ryan en ik allebei stil. Ik herinner me dat ik Ryan vroeg of ik tijd had om snel te douchen. Ik zal nooit de 'dat meen je niet?' kijk hij gaf me. Nee, er was geen tijd.

De volgende uren had Leigha weeën, maar plotseling gingen ze langzamer. Dit gooide ons. We hadden twee keuzes - blijf in het ziekenhuis en laat haar induceren of ga terug naar huis en wacht tot de avond. Natuurlijk hebben we besloten om te induceren.

Toen Leigha eenmaal was geïnduceerd, gebeurde alles snel. Haar weeën kwamen hard en snel. Als professional ging ze er uitzonderlijk goed mee om. Als ik het uit de eerste hand en van dichtbij zie, sta ik versteld van iedereen die bevalt. De vasthoudendheid en kracht die vrouwen hebben tijdens de bevalling is gewoonweg ongelooflijk. En ik moet toegeven dat ik nu de grap begrijp dat als mannen zouden kunnen bevallen, er nauwelijks kinderen zouden worden geboren.

Het duurde niet lang voordat dr. Jensen Leigha vroeg om een ​​paar laatste duwtjes te doen en zei dat hij het hoofd kon zien. Ryan, mama en ik konden niet stoppen met ballen. Godzijdank voor de persoon die waterproof mascara heeft uitgevonden. En toen hoorden we hem huilen. Zijn eerste mooie kreet. Spencer was hier.

Na zes jaar was onze langverwachte lieve zoon eindelijk hier

Onze ogen stroomden over van de tranen, Ryan en ik strompelden naar voren en hielden Spencers kleine hand vast. Op dat moment wisten we dat het het allemaal waard was geweest.

Even later leidde de vroedvrouw ons naar onze aangrenzende kamer zodat dr. Jensen Leigha kon controleren en we Spencer konden voeren. Even later was het pandemonium. We zagen een noodteam Leigha's kamer binnenstormen. Ryan volgde snel, maar kreeg te horen dat hij buiten moest wachten omdat Leigha begon te bloeden.

Terwijl Spencer rustig in mijn armen lag, bad ik dat het goed met haar zou komen

Dr. Jensen nam kalm de leiding en stopte het bloeden. Leigha was oké, maar ze verloor wel meer dan 1.5 liter bloed. In de dagen die volgden, kreeg ze ook postpartum pre-eclampsie, een zeldzame aandoening die hoge bloeddruk veroorzaakt en, indien onbehandeld, epileptische aanvallen of andere ernstige complicaties veroorzaakt. Voor Leigha veroorzaakte het pijnlijke hoofdpijn, zwelling en duizeligheid.

Het was weer een herinnering aan het buitengewone geschenk dat Leigha ons had gegeven. Ze had haar leven op het spel gezet voor ons, voor Spencer.

Het heeft ons misschien zes jaar gekost, maar op de dag dat Spencer werd geboren, smolten het meeste liefdesverdriet en verdriet weg. Ik had dit gehoord van een vriend die tegen onvruchtbaarheid had gestreden. Dat de dag dat je je baby veilig in je armen laat rusten, zoveel pijn weggaat. Hoewel ik sceptisch was, was de gedachte hieraan altijd een warme troost. En ze had gelijk. De bubbel barstte eindelijk.

Het was een lange en vaak moeilijke reis, maar tegen het einde hadden we onze mooie zoon Spencer. Dus ik zou het allemaal nog een keer doen.

Je kunt me volgen op Instagram op @ straight.up.infertility. Ik hoor graag van je!

Als je je verhaal wilt delen, stuur ons dan een bericht via @ mystory @ ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »