Van onvruchtbaarheid Angst tot Fertility Advocate

Door TTC Warrior Jennifer Jay Palumbo

Ik wil met je praten over Risa Levine

Risa Levine wordt vaak een onvruchtbaarheidsstrijder en een voorvechter van ‘uber’ vruchtbaarheid genoemd. Hoewel haar reis niet eindigde met het krijgen van kinderen, blijft ze toegewijd aan het creëren van bewustzijn en toegang tot vruchtbaarheidszorg voor degenen die het nodig hebben.

Risa werd in 2004 een pleitbezorger voor onvruchtbaarheid terwijl ze worstelde met haar vruchtbaarheidsdiagnose. Ze heeft gediend op de raad van bestuur van RESOLVE: De National Infertility Association sinds 2011. In de loop der jaren heeft Risa hard gewerkt (meestal uit eigen zak betaald) om naar hoofdsteden van de staat te reizen, belangenbehartigingsevenementen te organiseren en wetgevers in de VS te bezoeken om te pleiten voor een federale verzekeringsdekking voor behandeling. In de afgelopen jaren was ze de belangrijkste pleitbezorger bij het opnemen van IVF-dekking in de staatsbegroting van New York (waar ze woont), waardoor 2.5 miljoen New Yorkers toegang kregen tot een vruchtbaarheidsbehandeling.

In 2019 heeft RESOLVE zelfs een nieuwe prijs in het leven geroepen, de RESOLVE Advocacy Legacy Award, ter ere van haar werk

Tijdens de Night of Hope van dat jaar een eerbetoonvideo werd gepresenteerd met een aantal opmerkelijke mensen die Risa's lof zongen. De beelden bevatten Melissa DeRosa, secretaris van Gouverneur Andrew M. Cuomo, evenals Hillary Clinton.

Voor mij persoonlijk - ze heeft niet alleen de lat hoger gelegd op mijn eigen belangenbehartigingsinspanningen (evenals mijn schoenen, aangezien ze ALTIJD hakken draagt. Ik vermoed dat haar pantoffels zelfs een beetje hoog zijn!), Maar ze is een mentor geweest voor VEEL bij het demonstreren het niveau van toewijding, volharding en niet-aflatende toewijding om 'het vooruit te betalen' aan degenen die niets meer willen om een ​​gezin te stichten.

Ik heb haar geïnterviewd over haar gezinsopbouwreis, hoe de gemeenschap die probeert om zwanger te worden hetzelfde blijft en hoe het in de loop der jaren is veranderd en welke woorden van wijsheid ze heeft voor degenen die door onvruchtbaarheid gaan en anderen willen helpen.

Jay: Kunt u een kort overzicht geven van uw onvruchtbaarheidsreis?

Risa: Ik herinner me dat ik de pil een jaar na mijn huwelijk in september van dat jaar stopte. Mijn eerste afspraak met een reproductieve endocrinoloog was op mijn verjaardag! Mijn eerste IUI was de volgende maand, waarvoor ik een positieve bèta had! Ik was zo opgewonden, maar ontdekte al snel wat een "chemische zwangerschap" was, aangezien het aantal niet steeg.

Ik begon met IVF en deed daarna 9 of 10 cycli. Sommigen die het bijna niet haalden om over te dragen. Ik deed ook vijf rondes van IVIg, vijf co-culturen, had twee hysteroscopieën en heel veel en heel veel alternatieve procedures, behandelingen en algemene hekserij. Wat iemand ook suggereerde of wat ik op internet vond, ik heb het geprobeerd!

Jay: Hoe is de onvruchtbaarheidsgemeenschap veranderd sinds u met de behandeling begon?

Risa: Zo veel! Toen ik begon, kreeg ik mijn "steun" via een anonieme website waar we schermnamen hadden en niet wisten met wie we spraken.  We deelden vruchtbaarheidsmedicatie met elkaar door op openbare plaatsen samen te komen met overdrachten van vreemden. We hebben onze vrienden niet verteld wat we doormaakten. Toen ik in mijn eentje begon te pleiten bij wetgevers, was het bijna onmogelijk om anderen bij mij te krijgen. Nu is het een ereteken; het was toen niet.

Jay: Hoe is het hetzelfde gebleven?

Risa: Oordeel van anderen, afwijzende opvattingen over het feit dat het geen echt probleem of ziekte is. En het verlies en de pijn zullen nooit veranderen.

Jay: Wanneer begon je te pleiten voor onvruchtbaarheidsrechten en toegang tot zorg?

Risa: Voor iemand anders! In de zomer van 2004 was ik dat al spreken met wetgevers!

Jay: Wat waren je grootste successen op het gebied van pleitbezorging?

Risa: Door mijn inspanningen verschillende rekeningen in het Congres geïntroduceerd krijgen. Ik was ook behulpzaam om de CDC ertoe te brengen een Nationaal Actieplan inzake onvruchtbaarheid uit te vaardigen, omdat ik een vitaal lid was van de coalities die zorgden voor de goedkeuring van twee stukken wetgeving in New York voor IVF en het verbod op draagmoederschap ongedaan maken. Wat nog belangrijker is, anderen aanmoedigen om voor deze kwestie te vechten en deze ziekte in en buiten Capitol Hill in de Verenigde Staten te destigmatiseren!

Jay: In termen van de wereldwijde problemen rond onvruchtbaarheid, welk advies zou u hebben voor iedereen die geïnteresseerd is om voorvechter van onvruchtbaarheid te worden?

Risa: Gebruik je stem. Leer eerst wat de toegangsbelemmeringen zijn. Ten tweede: bedenk oplossingen. Wees voorbereid om uw doelen te veranderen terwijl u leert wat acceptabel of uitvoerbaar is en gaandeweg steeds meer succes viert. Deel uw doelen met anderen en rekruteer ze voor uw doel. Trap niet in valstrikken zoals petities. Spreek rechtstreeks met degenen die verandering kunnen bewerkstelligen. En vertel jouw verhaal of de verhalen van anderen om te blijven normaliseren waar deze ziekte over gaat. 

Om meer te lezen van de briljante Jennifer Palumbo, Klik hier

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »