Boris kondigt lockdown aan, maar de klinieken blijven open

Gisteravond keken we allemaal met een bezwaard hart toe hoe Boris Johnson, de Britse premier, het nieuws bracht dat Engeland wederom vanaf middernacht vanavond (GMT dinsdag 5) in een volledige lockdown gaat.

Binnen enkele ogenblikken na zijn toespraak ontvingen we e-mails van zo velen van jullie, die bezorgd waren dat we ons in dezelfde positie zouden bevinden als in 2020, met sluiting van vruchtbaarheidsklinieken en annulering van IVF-cycli. Dus we belden meteen James Nicopoullos, Klinisch directeur van de Lister vruchtbaarheidskliniek, die ons snel verzekerde dat de klinieken zeker hun deuren open zullen houden.

“Gelukkig nieuwjaar voor iedereen en laten we hopen dat 2021 ons de gezondheid, hoop en rust geeft die we in 2020 zo ontbraken. Het vaccinprogramma geeft ons eindelijk een einde aan deze vreselijke periode voor ons allemaal.

“Tot die tijd blijft het noodzakelijk dat iedereen veilig en wel blijft terwijl de nieuwe Covid-variant met de nieuwste lockdown-maatregelen onder controle wordt gebracht.

“Onze teams bij beide Lister vruchtbaarheidskliniek en IVF Babble hebben veel vragen ontvangen van patiënten die begrijpelijkerwijs ongerust zijn of een nieuwe lockdown de toegang tot vruchtbaarheidsbehandeling zal beïnvloeden. Daarom vonden we het nuttig om te reageren om eventuele zorgen en zorgen weg te nemen.

"Na de eerste golf moesten alle eenheden door de HFEA strenge veiligheidsmaatregelen nemen om hun licenties opnieuw aan te vragen, te heropenen en behandelingen te bieden die we sinds mei veilig en met succes hebben ondergaan. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen van de HFEA dat dit zal veranderen.

“Deze processen om zowel patiënten als personeel te beschermen werden begeleid door professionele instanties, onze toezichthouder, NHS-richtlijnen en in ons geval, bijzonder strenge veiligheidsmaatregelen die al in onze ziekenhuisgroep van kracht waren. Ze omvatten triage- en voorbehandelingstests, verplicht gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, gebruik van beschermende barrières, een complete herwerking van processen om het aantal in de kliniek op elk moment te minimaliseren, regelmatige tests en nu vaccinatie van personeel; al deze maatregelen worden voortdurend geëvalueerd.

“Hoewel deze maatregelen uw veiligheid blijven garanderen, zijn we ons allemaal terdege bewust van de druk op de NHS en hebben we waar mogelijk al ondersteuning en diensten aangeboden en zijn we ons er steeds meer bewust van om geen extra werklast door onze behandelingen te vermijden.

“Ik weet zeker dat deze gevoelens zullen worden herhaald door mijn collega's in andere klinieken met wie we in deze moeilijke tijd zo goed en goed hebben samengewerkt.

"We staan ​​voor je open. We zijn veilig voor jou. We zijn er voor jou "

James Nicopoullos, Klinisch directeur, Lister vruchtbaarheidskliniek

De HFEA, de Britse regelgevende autoriteit voor vruchtbaarheidsklinieken, heeft ook een verklaring aangekondigd

"Als de Britse regulator van vruchtbaarheidsklinieken, zijn wij van mening dat vruchtbaarheidsklinieken een veilige behandeling kunnen blijven aanbieden tijdens de laatste lockdown .."

"Behandeling in sommige klinieken kan worden beïnvloed door de pandemie als gevolg van lokale omstandigheden, bijvoorbeeld als er veel kliniekpersoneel ziek is of isoleert, of waar personeel is overgeplaatst naar andere gebieden binnen de gezondheidszorg."

"Patiënten moeten contact houden met hun kliniek, die hen op de hoogte kan houden van eventuele wijzigingen in hun diensten."

Om de volledige verklaring van de HFEA te bekijken bezoek hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »