De HFEA geeft een nieuwe verklaring af over vruchtbaarheidsbehandelingen

Vanaf woensdag 30 december heeft Westminster strengere beperkingen aangekondigd voor regio's in heel Engeland

De regeringen in Noord-Ierland, Schotland en Wales passen ook de beperkingen van Covid-19 toe.

Dientengevolge, de Menselijke mestisatie en het Embryologie-autoriteit heeft een nieuwe verklaring afgegeven. Ze erkennen dat hoewel particuliere vruchtbaarheidsklinieken behandeling mogen blijven aanbieden, ze weten dat NHS-trusts mogelijk te verlamd zijn door de recente pandemie om normaal te blijven werken.

Omdat NHS-personeel nodig is voor uitzending naar andere delen van ziekenhuizen en trusts, worden vruchtbaarheidsafdelingen gedwongen om de behandelingen die ze kunnen aanbieden terug te schroeven

Als u momenteel een behandeling ondergaat bij een NHS-ziekenhuis, moet u zo snel mogelijk contact opnemen om meer te weten te komen over updates die van invloed kunnen zijn op u.

De HFEA volgt de situatie op de voet

Ze vragen dat elke privékliniek die een verzoek of verwijzing naar een NHS-faciliteit verzendt, het voorval meldt via het HFEA-incidentrapportagesysteem. Klinieken wordt gevraagd alle lokale richtlijnen zorgvuldig op te volgen en zich te houden aan nationale en lokale beperkingen.

Momenteel heeft de HFEA hun richtlijnen niet gewijzigd

Klinieken mogen nog steeds alle vruchtbaarheidsbehandelingen uitvoeren. Ze hebben echter toegezegd "alle nieuwe richtlijnen van de regering en gedecentraliseerde administraties, de NHS en professionele verenigingen te herzien en indien nodig verdere verklaringen af ​​te leggen".

Ziekenhuizen in het hele land hebben de druk gevoeld. Het Homerton Hospital, in Oost-Londen, heeft het verzamelen van eieren gestaakt tot ten minste begin februari. In een bericht dat op 23 december op hun site werd geplaatst, lieten ze de patiënten weten dat "geplande activiteiten nu moeten worden uitgesteld om het bestaande personeelsbestand in staat te stellen voor Covid-patiënten te zorgen en het pand veilig te houden voor patiënten en personeel."

Transfercycli van ingevroren embryo's, intra-uteriene inseminatiecycli en ovulatie-inductiecycli zullen allemaal doorgaan.

Veel andere ziekenhuizen in het hele land zullen waarschijnlijk binnenkort dezelfde beperkingen aankondigen, en velen hebben dat al gedaan.

Dit heeft duizenden mensen in het ongewisse gelaten omdat hun vruchtbaarheidsbehandelingen opnieuw voor onbepaalde tijd vastlopen

De stress en hopeloosheid zijn ooit tegen het opbouwen - als u er last van heeft, neem dan contact op met uw kliniek en praat met hen over de opties voor counseling. Deze onzekerheid is moeilijk voor iedereen, en vooral pijnlijk voor degenen die wachten op vruchtbaarheidsbehandelingen.

Een positieve noot blijft de verlengde opslaglimieten voor ingevroren eieren, sperma en embryo's

Per 1 juli 2020 heeft de HFEA nieuwe regelgeving aangekondigd voor het bewaren van menselijke gameten. De voorschriften voor menselijke bevruchting en embryologie (wettelijke bewaartermijn voor embryo's en gameten) (coronavirus) 2020 verhogen de opslaglimiet met twee extra jaar.

Deze veranderingen betekenen dat u uw ingevroren eicellen, sperma en embryo's in totaal 12 jaar kunt bewaren, zodat de Covid-19-beperkingen geen onomkeerbare invloed hebben op uw behandelingen.

Dit zijn buitengewone tijden en we kunnen deze onzekere tijd samen doorkomen

Positiever nieuws is dat vaccins nu veel en meer bereiken in de komende weken.

Wat vind je van de nieuwe verklaring van de HFEA? Worden uw vruchtbaarheidsbehandelingen negatief beïnvloed door de Covid-19-pandemie? Wat was uw ervaring? We horen graag van je op mystory@ivfbabble.com

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »