We vroegen een aantal van onze lezers om ons te vertellen hoe 2020 hen beïnvloedde

Waar ging het in vredesnaam over - we hebben het natuurlijk over 2020

Het jaar waarin we onze levens, onze plannen en onze dierbaren in de wacht moesten zetten, terwijl we wachtten tot onze regeringen erachter kwamen hoe we de wereld weer aan het draaien konden krijgen terwijl het coronavirus met snelheid door onze planeet raasde en mensen in een episch tempo doodde . 

Naarmate de omvang van de pandemie groeide, nam ook de angst toe

Zou de wereld ooit weer de controle overnemen? Zouden we voor altijd in gevaar zijn? Zouden we ooit in staat zijn om terug te keren naar de normaliteit? Zouden scholen, restaurants, winkels en vruchtbaarheidsklinieken voorgoed gesloten blijven? Zouden de mannen en vrouwen over de hele wereld, die wanhopig ouders willen zijn, ooit de droom van ouderschap verwezenlijken? 

Zonder antwoorden voedde onzekerheid de angst

Lockdown was de enige oplossing, aangezien onze wetenschappers woedend werkten om een ​​vaccin te ontwikkelen. Als we terugkijken op de scènes in de supermarkten tijdens de dagen voorafgaand aan de lockdown - de lege schappen en de bange gezichten, de nieuwsberichten die ziekenhuizen laten zien vol met de scènes met patiënten die aan Covid lijden, voelt het alsof we ons ergste hebben meegemaakt nachtmerries.

Voor degenen die hun IVF in de wacht hadden gezet of geannuleerd, had de nachtmerrie niet alleen invloed op het heden, maar zou ook hun toekomst kunnen worden beïnvloed. We vroegen een aantal van onze lezers om ons te vertellen hoe 2020 hun leven beïnvloedde.

Ik dacht niet dat het leven lager kon zinken

“Ik herinner me dat ik in de supermarkt stond toen mensen me razend langs me renden om wc-rollen te kopen. Ik stond daar maar. Ik kon niet geloven wat ik zag. Mijn IVF is mislukt in februari en ik dacht eigenlijk niet dat het leven erger kon worden. Hoe fout ik was. Het was als een armageddon. 2021 gaat echter rocken, ik weet dat het zal gebeuren. Ik heb mijn startdatum in het dagboek en ik kan het licht zien. Schiet op 2021! "

Waarom??????

“Na 4 jaar sparen voor IVF, werd onze eerste IVF-ronde geannuleerd. Ik bedoel waarom??? Waarom waarom waarom ??? Waarom is de vraag die ik mezelf keer op keer herhaal? Waarom moet ik zoveel obstakels onder ogen zien om moeder te worden? Onvruchtbaarheid, financiën en dan een bloedige wereldwijde pandemie! 2020 heeft me op zijn zachtst gezegd getest. Ik weet nog steeds niet het antwoord op de vraag "waarom?", En ben gestopt met vragen. Het leven is te vreemd om erachter te komen wat de 'waarom' is ... '

Mijn ouders kunnen hun kleinkind niet ontmoeten

“2020 is voor mij persoonlijk een heel vreemd jaar geweest. Na vele jaren TTC werd ik eindelijk zwanger en beviel in juni van mijn kleine IVF-baby. Ik, mijn man en onze kleine baby hebben maandenlang geen familie of vrienden gezien. Het is zo triest dat mijn ouders hun prachtige kleinkind niet hebben kunnen omhelzen dat ik zoveel hartzeer heb doorgemaakt door een mislukte IVF gedurende zoveel jaren. Ik heb echter mijn baby en ik heb verdomd hard gewerkt om haar te krijgen, dus ik klaag niet! ”.

De TTC-gemeenschap is mijn steen geweest

“2020 was het jaar waarin ik een gemeenschap vond van mannen en vrouwen die echt voor elkaar zorgen. De TTC-gemeenschap is mijn steen geweest en ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de liefde en steun die ik heb ontvangen. Ik bereikte een enorm dieptepunt in de zomer. Angst nam me behoorlijk in zijn greep, maar ik vond vriendschappen op Instagram en voelde me enorm op mijn gemak in de wetenschap dat ik niet alleen ben ”.

Voor degenen onder jullie die de slechtste jaren hebben gehad, we sturen je zoveel liefde. We hopen met heel ons hart dat 2021 u het geluk en de vreugde brengt die u zo verdient. Als je tijdens de kerstperiode ondersteuning nodig hebt, neem dan contact met ons of met elkaar op. We zijn allemaal nog maar een bericht verwijderd. 

Hier is een jaar van gezondheid, geluk en conceptie!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »