Nieuwe studie van het hormoon kisspeptine heeft de potentie om falende vruchtbaarheid te verbeteren

Vrouwen met reproductieve gezondheidsproblemen, zoals polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), krijgen meer hoop op het krijgen van kinderen nadat een nieuwe studie een medicijn heeft blootgelegd dat kan werken om hun vruchtbaarheid te verbeteren

Wetenschappers hebben een onderzoek uitgevoerd naar een medicijn waarvan is aangetoond dat het de potentie heeft om reproductieve gezondheidsproblemen te behandelen bij vrouwen die samenwerken met een van nature voorkomend hormoon in het lichaam.

Volgens onderzoekers is Kisspeptin een hormoon dat de niveaus van andere reproductieve hormonen in het lichaam regelt en een belangrijke rol speelt bij de vruchtbaarheid, reproductieve gezondheid en de regulering van normale menstruatiecycli.

De studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation, werd geleid door clinici van Imperial College Healthcare NHS Trust en onderzoekers van Imperial College London.

Vierentwintig vrouwen in het Hammersmith Hospital werden geïnjecteerd met een medicijn genaamd MVT-602 dat zich richt op het kisspeptine-hormoonsysteem om reproductieve hormonen te stimuleren die de vruchtbaarheid, seksuele ontwikkeling en menstruatie beïnvloeden.

Kisspeptin-54 (KP54) is gedurende meerdere jaren onderzocht om voortplantingsstoornissen te behandelen, maar in de nieuwe studie induceerde MVT-602 een krachtigere signalering van het kisspeptinesysteem gedurende een langere periode dan KP54.

De onderzoekers achter de studie suggereren dat MVT-602 kan worden gebruikt om een ​​reeks reproductieve aandoeningen die de vruchtbaarheid beïnvloeden, effectief te behandelen, zoals polycysteus ovarium syndroom (PCOS) - een veel voorkomende aandoening die de werking van de eierstokken van een vrouw beïnvloedt en hypothalamische amenorroe (HA) - een aandoening waarbij de menstruatie van een vrouw stopt.

De onderzoekers suggereren dat het vanwege de veel langere werkingsduur van MVT-602 minder vaak kan worden gegeven dan de natuurlijk voorkomende vorm van kisspeptine, terwijl het toch in staat blijft om de mate van stimulatie van reproductieve hormoonspiegels te behouden die nodig is om de reproductieve gezondheid te herstellen.

Professor Waljit Dhillo, hoofdauteur, NIHR Research Professor in Endocrinologie en Metabolisme aan Imperial College London en Consultant in Endocrinologie aan Imperial College Healthcare NHS Trust zei: “Reproductieve gezondheidsproblemen komen veel voor bij vrouwen over de hele wereld. Onvruchtbaarheid als gevolg van deze aandoeningen kan veel leed veroorzaken. Hoewel we grote vooruitgang hebben geboekt bij het ontwikkelen van behandelingen voor onvruchtbaarheid en andere voortplantingsstoornissen, is er behoefte aan effectievere behandelingen.

“Deze studie suggereert dat MVT-602 kisspeptin gedurende een langere periode kan stimuleren zonder bijwerkingen, wat betekent dat we het potentieel zouden kunnen gebruiken om een ​​breder scala aan reproductieve aandoeningen te behandelen. Dit is een onderzoek in een vroeg stadium, en er moet meer onderzoek worden gedaan om de effecten van MVT-602 op meer patiënten volledig vast te stellen. "

Dr. Ali Abbara, NIHR Clinician Scientist aan Imperial College London en Consultant in Endocrinology bij Imperial College Healthcare NHS Trust, die het werk mede leidde, voegde toe: “Dit is de eerste studie die aantoont dat een enkele dosis MVT-602 een langere duur van hormonale stimulatie bij vrouwen dan natuurlijk voorkomende kisspeptine.

“Daarom onthult het het opwindende potentieel om een ​​reeks reproductieve gezondheidsproblemen te behandelen met MVT-602 en vrouwen verbeterde behandelingsopties te bieden. Er is echter verder onderzoek nodig om de effecten ervan op specifieke aandoeningen die de reproductieve gezondheid beïnvloeden, volledig te karakteriseren. "

Bij één op de tien vrouwen in het VK wordt PCOS of HA vastgesteld  

Huidige behandelingen voor deze aandoeningen zijn onder meer veranderingen in het voedingspatroon, geneesmiddelen die onvruchtbaarheid behandelen door de ovulatie te herstellen en IVF-behandeling voor degenen die nog steeds niet in staat zijn zwanger te worden.

Vrouwen met PCOS die een IVF-behandeling ondergaan, lopen echter een verhoogd risico op 'ovarieel hyperstimulatiesyndroom' (OHSS) - een mogelijk levensbedreigende bijwerking van een IVF-behandeling.

Eerdere studies hebben aangetoond dat kisspeptine kan worden gebruikt om veilig reproductieve hormonen te stimuleren bij vrouwen die een IVF-behandeling ondergaan zonder OHSS te veroorzaken. Het onderzoeksteam wilde zien of MVT-602 zich kon richten op de kisspeptine-route en een langere hormonale afgifte kon produceren dan de natuurlijk voorkomende vorm van kisspeptine - wat belangrijk is voor het gebruik van kisspeptine om reproductieve aandoeningen te behandelen.

Van de 24 vrouwen tussen 18 en 35 jaar waren er 12 gezonde vrijwilligers en 12 van de vrouwen hadden PCOS of HA. Onderzoekers zeiden dat alle vrouwen MVT-602 kregen.

Ook kregen alle gezonde vrijwilligers ter vergelijking een injectie van het natuurlijk voorkomende kisspeptine (KP54) en een fysiologische zoutoplossing. De onderzoekers vergeleken vervolgens de reproductieve hormoonspiegels van de vrouwen na ontvangst van MVT-602 met natuurlijk voorkomend kisspeptine (KP54). Ze vergeleken ook de reproductieve hormoonspiegels na MVT-602 tussen gezonde vrouwen, vrouwen met HA en vrouwen met PCOS.

Ze ontdekten dat alle vrouwen die MVT-602 kregen, een langere duur hadden van verhoogde reproductieve hormonen, met name luteïniserend hormoon (LH) en follikelstimulerend hormoon (FSH), dan wanneer ze natief kisspeptine (KP54) kregen.

LH-verhogingen na MVT-602 waren vergelijkbaar bij PCOS en gezonde vrouwen, maar stegen sneller bij vrouwen in HA. Onderzoekers zeiden dat dit in theorie zou kunnen zijn omdat vrouwen met HA meer kisspeptinereceptoren hebben in de hypothalamus van de hersenen waar kisspeptine werkt als gevolg van hun aandoening.

De onderzoekers willen nu verder onderzoek doen naar de effecten van MVT-602 op vrouwen met voortplantingsstoornissen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »