HFEA stelt vruchtbaarheidspatiënten gerust nu de tweede Britse lockdown op de loer ligt

De Human Fertility and Embryology Authority heeft gezegd dat het geen plannen heeft om vruchtbaarheidsklinieken te sluiten tijdens de tweede Britse lockdown.

De vruchtbaarheidswaakhond heeft gisteren via zijn website een verklaring vrijgegeven waarin hij stelt dat hij, gezien de nieuwe overheidsrichtlijnen, geen reden ziet voor patiënten om op dit moment met de behandeling te stoppen.

Het was een nerveuze tijd voor vruchtbaarheidspatiënten toen het nieuws werd aangekondigd door premier Boris Johnson, maar ze kunnen voorlopig opgelucht ademhalen.

De HFEA zei: “Vruchtbaarheidspatiënten zijn op dit moment begrijpelijkerwijs angstig en in het licht van deze ontwikkelingen geven we een nieuwe verklaring af om ons standpunt over vruchtbaarheidsbehandeling in het VK en de verwachtingen die we van klinieken hebben uiteen te zetten.

“Op dit moment hebben we geen plannen om een ​​landelijke sluiting van vruchtbaarheidsklinieken te implementeren. HFEA-erkende klinieken hebben veilige werkwijzen voor patiënten en kliniekpersoneel opgenomen tijdens de aanhoudende pandemie, zoals uiteengezet in hun strategie voor het starten van de behandeling in mei 2020.

"Op dit moment suggereert geen van de regeringen in het VK dat patiënten de behandeling moeten uitstellen - bijvoorbeeld de bijgewerkte leiding dat donderdag in Engeland van kracht wordt, houdt ook in dat je buiten je huis mag zijn 'om medische redenen, redenen, afspraken en noodgevallen'. "

“Echter, nu Covid-19-gevallen toenemen en ziekenhuisopnames en sterftecijfers naar verwachting aanzienlijk hoger zijn dan in de eerste golf, verwachten we dat klinieken hun beleid en procedures onmiddellijk herzien om ervoor te zorgen dat hernieuwde gedetailleerde actieplannen onmiddellijk in de klinische zorg worden geïntegreerd.

“We verwachten van alle klinieken dat ze aantonen hoe hun service veilig kan worden gehandhaafd en hoe ze eventuele verdere gevolgen voor de bredere NHS kunnen minimaliseren, bijvoorbeeld door er alles aan te doen om doorverwijzingen naar spoedeisende zorg te minimaliseren. Klinieken zouden moeten overwegen om een ​​freeze all-strategie te implementeren en patiënten te beoordelen om diegenen te identificeren die een groter risico lopen om NHS-zorg nodig te hebben.

Bij duizenden verwoeste echtparen werd hun behandeling in de wacht gezet in maart vanwege coronavirus. Ze moesten zes weken wachten voordat klinieken mochten heropenen en hun behandeling kon beginnen.

De HFEA heeft ook aangekondigd dat de opslaglimiet voor ingevroren eieren, sperma en embryo's is verlengd met twee jaar.

Op 1 juli 2020 is nieuwe wetgeving van kracht geworden, zodat degenen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan tijdens de coronaviruspandemie meer tijd hebben om hun behandeling voort te zetten.

De nieuwe wet, getiteld de Human Fertilization and Embryology (Wettelijke Bewaarperiode voor Embryo's en Gameten) (Coronavirus) Regulations 2020.

De HFEA heeft gezegd dat als iemand vragen heeft over hun ingevroren eicellen, sperma en embryo's, ze aanraden contact op te nemen met hun kliniek.

Een woordvoerster van de HFEA zei: “We zullen de situatie nauwlettend volgen en vragen dat alle verwijzingen die door erkende klinieken naar een andere NHS-instelling dan hun eigen kliniek worden gedaan, worden gemeld via het HFEA-incidentrapportagesysteem. We verwachten dat klinieken professionele en lokale richtlijnen blijven volgen en ons onmiddellijk laten weten als er een lokaal besluit is om de diensten die ze verlenen op te schorten. "

Het HFEA concludeerde dat het de situatie zal blijven beoordelen met eventuele nieuwe richtlijnen die in de komende weken en maanden zijn opgesteld.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »