HFEA stelt IVF-patiënten in het VK gerust dat er geen plannen zijn om vruchtbaarheidsklinieken te sluiten

De Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA) heeft gezegd dat het hoopt dat ondanks nieuwe lokale lockdowns, een nieuwe nationale sluiting van vruchtbaarheidsklinieken niet nodig zou moeten zijn

De HFEA verklaring komt temidden van de zorgwekkende toename van COVID-19-gevallen in het VK en hoopt dat het enige geruststelling zal bieden over vruchtbaarheidsbehandeling voor patiënten.

In mei 2020 hebben alle HFEA erkende klinieken moesten een strategie voor het begin van de behandeling opstellen, waaruit bleek hoe ze tijdens de pandemie een veilige service konden bieden aan hun personeel en patiënten.

De HFEA zei dat deze strategieën regelmatig worden geëvalueerd door klinieken en hun inspecteurs, en dat alle klinieken de nieuwste richtlijnen van de Britse beroepsorganisaties moeten volgen - de British Fertility Society en de Association of Reproductive and Clinical Scientists.

Een woordvoerster van het HFEA zei: "Naarmate de pandemie voortduurt, erkennen we dat individuele klinieken te maken kunnen krijgen met omstandigheden waarin ze moeten overwegen of ze een veilige dienstverlening gedurende een bepaalde periode kunnen blijven handhaven - bijvoorbeeld als ze een hoog personeelsbestand hebben. ziekte of hun plaatselijke ziekenhuisvertrouwen besluit sommige patiëntendiensten te beperken.

"We verwachten dat klinieken professionele en lokale richtlijnen volgen en dat ze hun behandelstrategie herzien en aanpassen om ervoor te zorgen dat vruchtbaarheidsbehandeling veilig kan worden voortgezet."

Bij duizenden verwoeste echtparen werd hun behandeling in de wacht gezet in maart vanwege coronavirus. Ze moesten zes weken wachten voordat klinieken mochten heropenen en hun behandeling kon beginnen.

De opslaglimiet voor ingevroren eieren, sperma en embryo's is verlengd tijdens de uitbraak van het coronavirus

De HFEA heeft ook aangekondigd dat de opslaglimiet voor ingevroren eieren, sperma en embryo's is verlengd met twee jaar.

Op 1 juli 2020 is nieuwe wetgeving van kracht geworden, zodat degenen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan tijdens de coronaviruspandemie meer tijd hebben om hun behandeling voort te zetten.

De nieuwe wet, getiteld de Human Fertilization and Embryology (Wettelijke Bewaarperiode voor Embryo's en Gameten) (Coronavirus) Regulations 2020.

De HFEA heeft gezegd dat als iemand vragen heeft over hun ingevroren eicellen, sperma en embryo's, ze aanraden contact op te nemen met hun kliniek.

Is uw behandeling verstoord door COVID-19? Wat was jouw ervaring? We horen graag van je reis. E-mail mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »