Kun je me helpen de negatieve manier waarop ik spermadonatie bekijk te veranderen?

We ontvingen deze e-mail van een van onze lezers, die echt moeite heeft om te accepteren dat spermadonatie zijn enige optie is als hij vader wil worden. We wendden ons onmiddellijk tot Sandra Hewett, AMBICA, de geweldige vruchtbaarheidsadviseur bij Thames Valley Fertility voor begeleiding

Hallo, ik hoop dat je me kunt helpen. Ik ben behoorlijk verdwaald en weet niet wat ik nu moet doen ...

Ik ben 5 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw. Het was altijd onze droom om zo snel mogelijk een mooi gezin te stichten. Onze plannen zijn echter niet helemaal gelukt.

We proberen nu al vier jaar een baby te krijgen en het was moeilijk, heel moeilijk. We hebben meerdere IVF-ronden gehad, maar ze zijn allemaal tragisch geëindigd in een miskraam. Meerdere tests later, en ons is verteld dat onze enige kans om een ​​gezin te stichten het gebruik van een spermadonor is.

Zeggen dat ik verpletterd was toen ik dit nieuws hoorde, is een understatement

Dus, net voor de sluiting, begonnen ik en mijn vrouw te praten over spermadonatie als een optie. Helaas leverde het zoveel ruzies op, dat ik er gewoon niet uit kon komen dat onze baby het kind van een andere man zou zijn.

Maar toen gebeurde er een lockdown en werden de klinieken gesloten en was de discussie over IVF tijdelijk van tafel. Ik weet dat het raar klinkt om dit te zeggen, in een tijd waarin de wereld voor een ramp staat, maar het leven leek ineens zoveel beter.

Ik en mijn vrouw begonnen weer van elkaars gezelschap te genieten. De woorden 'spermadonor' maakten niet langer deel uit van onze dagelijkse discussies ... en ze vertelde me niet meer dat ik geen biertje kon drinken! De afgelopen twee maanden hebben we in de tuin gezeten, genoten van het warme weer en genoten van het leven voordat we begonnen te praten over het hebben van een gezin.

Maar nu ben ik bang

Ik kan de wereld zien die zichzelf van de vloer opraapt, zichzelf afstoffen en op zoek zijn naar een nieuwe start. De IVF-klinieken gaan open en de zaken keren terug naar een (nieuw soort) normaal. Ik weet dat mijn vrouw weer gaat praten over het starten van een ronde IVF, maar ik weet niet of ik het kan! Ik weet dat ik onwetend en egoïstisch klink, maar ik denk gewoon niet dat ik haar lichaam het kind van een andere man kan zien opgroeien. Ik wil dat de baby van mij is !! Ik kan dit gewoon niet, maar ik kan ook mijn vrouw niet verliezen. Ik hou zoveel van haar en ik wil haar gelukkig maken.

Ik kan gewoon geen oplossing vinden

Ik weet niet hoe ik mijn kijk hierop kan veranderen, dus ik vraag of je me kunt helpen? Kun je me helpen de manier waarop ik spermadonatie bekijk te veranderen? Kun je me helpen accepteren dat dit goed komt en dat ik mijn vrouw of onze baby niet zal afwijzen?

Heel erg bedankt, Jason

beste Jason

Het spijt me te horen van uw situatie en de verliezen die u heeft geleden tijdens uw reis om samen een gezin te stichten. U bent op een punt gekomen dat spermadonatie nu de aanbevolen behandeling is en natuurlijk is het een schok en zeer verontrustend voor u. Er zijn ook klinieken gesloten die, zoals u zegt, gemengde gevoelens kunnen opwekken. Om je met deze emoties te helpen, zal ik proberen om twee of drie counselingsessies in dit korte artikel samen te vatten!

Ten eerste, sluit de vergrendeling opnieuw

Hoewel het populaire idee is om de geleidelijke opheffing van beperkingen te vieren, voelen veel mensen, zoals jij, angst. Ik heb een cliënt met gegeneraliseerde angst die bijna verdween in haar 'bubbel' zoals ze het noemde. Nu haar wordt gevraagd om weer aan het werk te gaan en mensen te ontmoeten, keert de angst terug.

In de afgelopen twee tot drie maanden kan een pauze in een hectisch en vaak onder druk gezet leven - inclusief het proces van vruchtbaarheidsbehandeling - goed voor ons zijn. Natuurlijk hebben sommige mensen werk- en gezinsdruk gehad en degenen die met een vruchtbaarheidsbehandeling begonnen, vonden de sluitingen erg stressvol, maar voor degenen die halverwege de behandeling zijn, biedt het een kans om adem te halen. En het klinkt alsof je deze keer beide hebt ervaren, wat geweldig is.

Dus hoe de realiteit onder ogen te zien dat u een behandeling met donorsperma nodig heeft?

Je reactie is natuurlijk en heel gewoon. Je hebt meerdere verliezen geleden en het verlies van een genetische connectie met elk kind dat je hebt, moet ook worden bedroefd. Maar je kunt door je emoties heen werken om dit te accepteren. (Ik moet hieraan toevoegen dat het ook acceptabel is om te besluiten deze route niet te nemen, maar jullie moeten het er beiden over eens zijn).

Het zal je niet verbazen als je me zegt dat counseling je kan helpen 

Alle klinieken hebben vruchtbaarheidsadviseurs beschikbaar en hopelijk zal uw kliniek u ten minste één sessie financieren, alleen of met uw vrouw. U weet misschien dat als u een conceptiebehandeling voor een donor heeft, u een sessie impliciet counseling moet hebben, maar het is gebruikelijk dat mensen eerdere sessies hebben om hen te helpen met de emotionele aspecten.

Als je de counselingroute niet wilt volgen, zijn er Facebook-groepen voor mannen met onvruchtbaarheid bij mannen en andere online forums waar je met mannen met vergelijkbare ervaringen kunt praten.

Een andere optie is Donor Conception Network (DCN), een briljante liefdadigheidsinstelling die individuen en stellen ondersteunt in deze functie. Als je meedoet, heb je een telefoongesprek met een vriend, wat voor jou een man is die kinderen heeft via donorsperma en hij kan je zijn ervaring geven.

In het kort kan ik u de volgende perspectieven bieden

Jaarlijks worden in het VK ongeveer 2,000 donor verwekte (DC) kinderen geboren, zo komt het steeds vaker voor als gezinsmodel en een groeiend gebied van vruchtbaarheidsbehandeling.

Wat we beschouwen als het 'normale' gezin, met kinderen die bij twee genetisch verbonden ouders wonen, is nu het minderheidsfamiliemodel (verantwoording voor geadopteerde / pleegkinderen, alleenstaande ouders, stiefgezinnen en DC).

We pleiten er sterk voor om DC-kinderen vroeg te vertellen over hun afkomst, en ze accepteren het zeer (er is een DCN-boek Ons Verhaal wat helpt). Dat wil niet zeggen dat ze door het leven geen vragen of zorgen hebben, maar we weten dat geliefde en ondersteunde kinderen die eerlijk zijn opgevoed, psychologisch gezonder zijn dan die met familiegeheimen, die meestal op een gegeven moment aan het licht komen.

Als je erover nadenkt vanuit het oogpunt van de baby, hebben ze geen idee wie hun ouders zijn behalve twee liefdevolle (zij het soms onhandige) volwassenen; ze groeien niet op met denken of ze wel of niet uit je sperma komen, of uit het ei van hun moeder, en ze beoordelen je er niet voor. Vroeg en met vertrouwen verteld (wat het boek je geeft), accepteren ze het als onderdeel van hun verhaal.

Uw kinderen zullen zich met u verbinden omdat jij bent hun vader. Punt.

Veel dank aan Sandra en veel liefde voor Jason.

Bent u nu een vader die donorsperma heeft gebruikt? We horen graag van je. Laat het ons weten via info@ivfbabble.com. Het zou geweldig zijn om Jason en anderen die het moeilijk hebben te helpen ondersteunen.

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »