Geen waardigheid, geen twijfel! Door Jodie Nicholson, auteur van ALLEEN I (v) F!

Op de leeftijd van 30 zullen niet veel van ons op een gegeven moment aan het leven zijn ontsnapt zonder onze stukjes eruit te hoeven halen

Hopelijk bent u allemaal op de hoogte van uw SMEAR-tests? Zo niet, bel dan alsjeblieft je huisarts en krijg er een geboekt (het is niet zo erg, dat beloof ik) dat gezegd hebbende, er is geen ontkomen aan, je zult je stukjes eruit moeten halen.

Dus hier zijn we, 30 jaar oud, en vreemden hebben ongeveer naar ons geluisterd. 2? 3? Keer.

Probeer 30-50 ……….

Naast het emotionele / fysieke / financiële aspect van onvruchtbaarheid en IVF komt ook het feit dat u, afgezien van een bloedtest, bijna kunt garanderen dat elk bezoek aan het ziekenhuis / de kliniek ertoe zal leiden dat u vanaf uw middel naakt bent, vaak met meer dan 1 persoon kin diep in je bits.

Hoe opwindend dat voor sommigen van jullie ook mag klinken, ik kan je verzekeren dat dat niet zo is

Ik herinner me mijn eerste keer.

Ik "voorbereidde" zoals ik nog nooit eerder had voorbereid, onder totaal verkeerde veronderstellingen dat ik zou worden beoordeeld op de staat van mijn "beneden". Ik heb die ochtend zoveel tijd onder de douche doorgebracht dat ik uiteindelijk ging zitten… .. Onder de douche !!!!

Ik kan je niet eens vertellen wat ik had verwacht, ik bedoel, ik wist dat ze me niet in mijn gezicht zouden slikken als ze mijn 'netheid' (of het gebrek daaraan, afhankelijk van wie je bent) niet zouden goedkeuren, maar noteren ze mijn dossier? Kunnen ze details delen met collega's?

"Mijn 2 uur, een absolute puinhoop, koste wat het kost vermijden"

Kun je je voorstellen?

Ik was niet bepaald enthousiast om indruk op ze te maken, ik wilde gewoon gemiddeld lijken, in alle aspecten om niet op te vallen om welke reden dan ook.

Ik kwam schaapachtig de kamer binnen, dankbaar dat ik een vrouwelijke arts had (je kunt meestal een vrouwelijke arts vragen als je dat liever hebt)

Ze was lief, niet dat dat ertoe deed, of ik voelde me meer opgewonden over het strippen. Ze deed het gordijn dicht om me de verlegenheid te besparen om me voor haar uit te kleden (ja, want dat is het meest gênante aan die afspraak). Ik nam mijn positie in met zoveel waardigheid als ik kon om te handhaven en ze trok het gordijn opzij.

Zoals ik al zei, ik wist niet wat ik kon verwachten, ik kan je vertellen wat ik niet had verwacht en dat was dat dit zo normaal zou zijn. De dokter vroeg me naar mijn dag, wat had ik uitgespookt? (Alsof ik haar kon vertellen dat ik de hele ochtend mijn stukjes voor haar had schoongemaakt). De manier waarop ze met me bleef praten terwijl ze in mijn vajayjay prikte en prikte, betrapte me enigszins op mijn hoede. Op een gegeven moment verliet ze zelfs mijn bed terwijl ze door de kamer strompelde om nog meer apparatuur te verzamelen - ik had nog steeds alles eruit, ik kon het niet geloven.

Ze was zo ontspannen en onaangedaan dat het was alsof ze dit al miljoenen keren had gedaan ……….

En plotseling raakte het me (niet letterlijk, god kun je je voorstellen, dat zou gênant zijn geweest).

De professionals kunnen het echt niet schelen.

Ze letten niet genoeg op om te oordelen.

Ze merken je "stijl" niet op en zelfs als ze dat wel zouden doen, zijn ze bij hun volgende afspraak vergeten hoe je stukjes eruit zagen.

Ik raad je ten zeerste aan om voor je eerste afspraak afscheid te nemen van je waardigheid, laat het gewoon los, proberen eraan vast te houden, draagt ​​alleen maar bij aan de druk en ik weet zeker dat als je vruchtbaarheidstests / -onderzoeken moet ondergaan, de druk al toeneemt en je zou kunnen doen zonder extra, onnodige stress te creëren.

Houd een of andere ceremonie als je je er beter door voelt, afscheid van je waardigheidsfeestje, geloof me, er is geen houvast.

Dus probeer niet te stressen, zweet niet de kleine dingen zoals "ze" zeggen. Ik kan u beloven dat wie uw "trots en vreugde" tijdens dit proces te zien krijgt, er geen seconde over nadenkt.

Mocht je in contact willen komen met Jodie, dan kan je haar bereiken via haar Instagram @JodieNicholsonAuthor

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »