Nieuw HFEA-rapport toont aan dat meer koppels van hetzelfde geslacht en alleenstaande vrouwen toegang hebben tot een IVF-behandeling

Een nieuw rapport van de vruchtbaarheidsregulator heeft onthuld dat meer koppels van hetzelfde geslacht en alleenstaande patiënten IVF gebruiken in 2018, vergeleken met 2008

De Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA) heeft gezegd dat heteroseksuele stellen al decennia lang IVF gebruiken en nog steeds goed zijn voor ongeveer 90 procent van alle vruchtbaarheidspatiënten.

Maar het onlangs gepubliceerde rapport, getiteld 'Family formations infertility treatment', onthult dat andere patiëntengroepen zich nu tot IVF wenden.

Uit de gegevens blijkt dat 2,151 IVF-behandelingscycli werden geregistreerd voor vrouwelijke patiënten relaties van hetzelfde geslacht, vergeleken met slechts 320 in 2008. In dezelfde periode blijkt uit de gegevens dat 1,352 IVF-cycli werden uitgevoerd voor alleenstaande patiënten, vergeleken met 531 in 2008.

De op soja gebaseerde HFEA zei dat historisch gezien de meeste patiënten in vrouwelijke relaties van hetzelfde geslacht en alleenstaande patiënten donorinseminatie (DI) gebruikten om hen te helpen een baby te krijgen. De nieuwe cijfers geven echter aan dat IVF niet langer alleen een behandelingsoptie is voor heteroseksuele stellen met een vruchtbaarheidsprobleem.

In 2008 was slechts 27 procent van de behandelingscycli voor patiënten in een vrouwelijke homoseksuele relatie voor IVF, oplopend tot 45 procent in 2018. Voor alleenstaande patiënten was het gebruik van IVF is gestegen van 41 procent in 2008 naar 57 procent in 2018, waarmee het de belangrijkste behandelingstype voor deze groep is.

Sally Cheshire, voorzitter van de HFEA, zei: “Sinds de HFEA bijna 30 jaar geleden werd opgericht, is het aantal mensen dat toegang heeft tot vruchtbaarheidsbehandeling jaar na jaar toegenomen, wat betekent dat meer mensen in staat zijn om hun langverwachte gezin te stichten. In de afgelopen jaren hebben we veranderingen gezien in de redenen waarom mensen vruchtbaarheidsbehandelingen gebruiken, met de grootste stijgingspercentages onder vrouwen in relaties van hetzelfde geslacht en alleenstaande vrouwen.

“De toename is nog steeds klein in termen van patiëntenaantallen, maar weerspiegelt een toenemende verschuiving in de veranderende houding van de samenleving ten aanzien van het creëren van gezinnen en relaties. We hopen dat dit rapport zal worden gebruikt om verdere discussie op gang te brengen over toegang tot vruchtbaarheidsbehandelingen voor verschillende soorten patiënten.

“Elke patiënt, ongeacht zijn achtergrond of partnertype, moet een hoogwaardige, op bewijzen gebaseerde behandeling krijgen om hen te helpen een gezin te stichten. We zullen blijven samenwerken met de vruchtbaarheidssector in het VK om te begrijpen wie er überhaupt een behandeling zoekt en waarom, en hoe hun ervaringen verschillen en, belangrijker nog, hoe de patiëntendiensten en hun ervaringen kunnen worden verbeterd. "

Het rapport benadrukte ook dat de hoogste geboortecijfers per teruggeplaatst embryo werden geregistreerd voor patiënten in vrouwelijke relaties van hetzelfde geslacht, namelijk 31 procent

Dit werd gevolgd door patiënten in heteroseksuele relaties met 23 procent, waarbij alleenstaande patiënten met 17 procent de laagste geboortecijfers hadden.

De lagere geboortecijfers voor alleenstaande patiënten hebben waarschijnlijk betrekking op hun hogere gemiddelde leeftijd op 39, vergeleken met 35 bij zowel patiënten in vrouwelijke homoseksuele als heteroseksuele relaties. Sommige verschillen in geboortecijfers kunnen ook te wijten zijn aan het gebruik van spermadonoren door vrouwelijke paren van hetzelfde geslacht en doordat deze patiënten eerder in de behandeling IVF gebruikten zonder bekende onvruchtbaarheid.

Ondanks de hogere geboortecijfers onder vrouwelijke paren van hetzelfde geslacht, ontdekte het rapport variaties tussen NHS IVF-financiering afhankelijk van het gezinstype, waarbij 39 procent van de IVF-cycli voor heteroseksuele paren door NHS werd gefinancierd, vergeleken met 14 procent voor patiënten in vrouwelijke relaties van hetzelfde geslacht. . Alleenstaande patiënten hadden de minste Door NHS gefinancierde IVF cycli op 6 procent.

Jessica Holden, Senior Policy Officer bij Stonewall, zei: “We zijn verheugd te zien dat het aantal vrouwelijke paren van hetzelfde geslacht dat vruchtbaarheidsbehandeling gebruikt om gezinnen te stichten, is toegenomen. Het is ook veelbelovend om een ​​significante toename te zien in het aantal vrouwelijke paren van hetzelfde geslacht dat niet alleen donorinseminatie gebruikt, maar ook IVF als optie voor vruchtbaarheidsbehandeling.

"Deze stijgingen zijn waarschijnlijk het resultaat van zowel recente wetswijzigingen, zoals gelijk huwelijk in 2014, maar ook van veranderende maatschappelijke attitudes waardoor mensen zich op hun gemak voelen om open te zijn over wie ze zijn, en dat ze deel uitmaken van een gezin van hetzelfde geslacht. .

"Er moeten echter vragen worden gesteld over de ongelijkheid in financiering voor IVF-cycli, om de huidige ongelijkheden aan te pakken en gelijke toegang te bieden tot vruchtbaarheidsbehandeling voor vrouwelijke paren van hetzelfde geslacht."

Om het volledige rapport te lezen, Klik hier

Wist je dat IVF-gebabbel volgende maand zijn tweede virtuele expo organiseert? Om gratis te registreren, Klik hier

Bezoek ons ​​nieuw gelanceerde IVFbabbleLGBT voor het laatste nieuws over gezinsopbouw voor de LGBTQ + -gemeenschap.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »