IVF-gebabbel lanceert nieuwe bronnen voor Afrika en India

We hebben spannend nieuws!

IVF gebabbel is verheugd aan te kondigen dat het exclusieve bronnen lanceert voor iedereen die probeert zwanger te worden in India en Afrika.

De oprichting van IVFbabble India en IVFbabble Africa gebeurde na emotionele maar inspirerende reizen naar Afrika en India, waar Tracey en Sara veel mannen en vrouwen ontmoetten die allemaal echt worstelden met de druk van TTC.

De emotionele pijn van onvruchtbaarheid is universeel, maar culturele druk kan de pijn nog moeilijker te verdragen maken

Sara en Tracey hadden veel gesprekken met stellen die zich enorm schaamden over hun onvruchtbaarheidsdiagnose. In sommige plattelandsgemeenschappen kan onvruchtbaarheid worden gezien als een vloek, en vaker wel dan niet zijn het de vrouwen die de schuld op zich nemen van hun familie en gemeenschap.

In veel ontwikkelingslanden is de waarde van een vrouw direct en letterlijk verbonden met haar vruchtbaarheid

Vrouwen worden vaak gezien en behandeld als een last voor hun gezin en voor het economische welzijn van de hele gemeenschap. Wanneer echtgenoten hen verlaten en / of gezinnen hen verloochenen, kunnen ze hun economische zekerheid verliezen en dakloos, verstoten en behoeftig worden.

Ze kunnen worden verbannen, misbruikt en verlaten door echtgenoten en familie als ze niet zwanger worden en geen gezonde kinderen krijgen. Aangezien onvruchtbaarheid tot 15% van de paren wereldwijd treft, is dit een probleem voor talloze vrouwen. Hoewel veel gevallen van onvruchtbaarheid (tot 50%) rechtstreeks verband houden met de man, vallen de sociale gevolgen onevenredig op de schouders van de vrouw.

Na deze gesprekken voelden Tracey en Sara het sterkst dat ze een meer op maat gemaakt, op maat gemaakt ondersteuningsplatform voor mannen en vrouwen in Afrika en India nodig hadden.

Ze wilden meer experts binnenhalen en de mythes en misvattingen aanpakken die in sommige landelijke gebieden nog steeds zo wijdverbreid zijn. De websites bevatten een stapsgewijze handleiding voor vruchtbaarheid, de verschillende beschikbare behandelingen, klinische ondersteuning, de nieuwste verhalen over beroemdheden, praktijkvoorbeelden, onderzoek en nieuws, evenals de mogelijkheid om rechtstreeks met vruchtbaarheidsexperts te praten.

Hun missie is om gemakkelijk toegankelijke informatie te verstrekken die mannen en vrouwen, en hun families en gemeenschappen, over vruchtbaarheid kan onderwijzen en informeren.

Onvruchtbaarheid is geen vloek

Ze willen helpen elke schaamte in verband met onvruchtbaarheid op te heffen door mensen aan te moedigen hun mening te geven over hun reizen. Ze willen dat beroemdheden zich ook uitspreken, om hen te helpen inzien dat iedereen moeite heeft om zwanger te worden, ongeacht geslacht of status.

Onvruchtbaarheid komt zo vaak voor

Ze willen het feit benadrukken dat volgens de laatste cijfers ongeveer 28 miljoen mensen worden getroffen door onvruchtbaarheid in India alleen al een verbazingwekkend aantal. In Afrika, naar verluidt ervaart 14 procent van de vrouwen onvruchtbaarheid.

Zowel Tracey als Sara hebben kinderen gekregen met hun respectievelijke partners na een IVF-behandeling en zijn gepassioneerd over het ondersteunen van anderen op een vergelijkbaar pad

Tracey zei: “We werden verliefd op zowel India als het Afrikaanse continent tijdens bezoeken in 2019 en eerder dit jaar. We hebben zoveel ongelooflijke vruchtbaarheidsexperts, verpleegsters en personeel ontmoet in de klinieken die we bezochten. De liefde, gastvrijheid en dankbaarheid die we kregen was behoorlijk overweldigend. We werden volledig geïnspireerd door enkele ongelooflijk dappere stellen die worstelden om zwanger te worden en hoorden over de ontberingen die velen hadden ervaren als gevolg van culturele problemen. Toen ons werd gevraagd om IVFbabble naar India en Afrika te brengen, voelden we ons zo gepassioneerd om dit mogelijk te maken.

Sara zei: “In Afrika lijkt er een gebrek aan kennis en opleiding te zijn als het gaat om onvruchtbaarheid. Het is zo'n ongelooflijk land, de mensen en de cultuur waren echt inspirerend. We hebben zoveel geweldige mensen ontmoet tijdens ons bezoek en kunnen niet wachten om terug te komen, maar voor nu willen we zoveel mogelijk van jullie steunen. We kunnen niet wachten om te beginnen. "

Tracey en Sara lanceerden hun eerste onderneming, IVFbabble.com, in 2016 en hebben sindsdien hun honderdduizenden volgers zien groeien.

Ze hebben 25 gratis IVF-cycli gedoneerd aan mensen over de hele wereld en hebben onvermoeibaar campagne gevoerd om IVF en vruchtbaarheidsbehandelingen gratis opnieuw te introduceren via Clinical Commissioning Groups in de Britse NHS.

Samen met Fertility Network UK verzamelde het paar meer dan 100,000 handtekeningen ter ondersteuning van de campagne, die in 10 werd gepresenteerd aan Downing Street 2019.

IVFbabbleAfrica.com en het IVFbabbleIndia.com zijn nu allebei live. Als je je verhalen wilt delen, als jij of anoniem, horen we graag van je op mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »