HFEA wil uw mening in een nieuw vruchtbaarheidsonderzoek

De Human Fertilization and Embryology Association (HFEA) vraagt ​​vruchtbaarheidspatiënten om een ​​paar minuten de tijd te nemen om een ​​enquête op haar website in te vullen

De HFEA heeft onlangs bijgewerkte informatie gepubliceerd over aanvullende behandelingen voor patiënten.

AN HFEA woordvoerster zei: “De HFEA waardeert uw mening; als u of uw partner een vruchtbaarheidsbehandeling (inclusief behoud van de vruchtbaarheid) heeft gehad of van plan bent in het VK, dan horen we graag uw feedback. "

De sluitingsdatum voor nieuws over de bijgewerkte informatie is op zondag 11 oktober.

Om deel te nemen aan de enquête, Klik hier

De HFEA heeft een paar drukke maanden achter de rug om patiënten en klinieken te helpen bij het navigeren door de COVID-19 pandemie.

Diensten werden tijdelijk opgeschort op 23 maart 2020 als reactie op de blokkering van het coronavirus, naast andere electieve behandelingen door NHS Engeland.

Verwoestende patiënten hadden hun behandeling stopgezet of onderbroken vanwege de uitbraak, wat een enorme hoeveelheid hartzeer en angst veroorzaakte.

Klinieken waren ongeveer zes weken gesloten en op maandag 11 mei heropend.

De vruchtbaarheidsregulator stelde nieuwe voorwaarden vast waaraan klinieken, zowel privé als NHS, moeten voldoen als reactie op de uitbraak van het coronavirus.

Alle klinieken moeten een strategie uitstippelen om te laten zien dat ze voldoen aan de voorwaarden om een ​​veilige en effectieve behandeling te bieden tijdens de uitbraak, voordat ze groen licht krijgen om de behandeling te hervatten.

In wachtkamers is sociale afstand een vereiste en waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van telefonische afspraken. Waar nodig wordt ook gezorgd voor passende persoonlijke beschermingsmiddelen.

In mei zei Matt Hancock, secretaris van Volksgezondheid en Sociale Zorg: “Mensen die afhankelijk zijn van een vruchtbaarheidsbehandeling, maakten zich zorgen tijdens deze ongekende tijden, niet wetende wanneer ze hun reis konden voortzetten om een ​​gezin te stichten.

"We wilden deze klinieken openen zodra het veilig was, en onze strikte richtlijnen zullen ervoor zorgen dat personeel en patiënten veilig blijven terwijl we dit virus blijven aanpakken."

HFEA-stoel, Sally Cheshire zei: “Onze prioriteit tijdens de pandemie was na te denken over hoe de behandeling voor zoveel mogelijk patiënten snel en veilig kon worden hervat. Ons duidelijke plan beschrijft hoe klinieken patiënten veilig kunnen behandelen en verzorgen tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie.

“Ik weet dat de sluiting van klinieken buitengewoon pijnlijk is geweest voor patiënten en dit zal goed nieuws zijn voor diegenen die de behandeling willen hervatten en de kans krijgen om te proberen voor hun langverwachte familie.

Veel privéklinieken kunnen misschien aantonen dat ze bereid zijn om de diensten relatief snel opnieuw te starten, maar het wordt erkend dat NHS-klinieken mogelijk meer tijd nodig hebben om aan de noodzakelijke voorwaarden te voldoen vanwege andere factoren, zoals de herschikking van personeel in eerstelijnsfuncties. "

Clinics werd gevraagd om strategische plannen te verstrekken aan de HFEA om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de veiligheidsbehoeften van patiënten voordat ze toestemming krijgen om te heropenen. Er wordt een controletool gebruikt om de naleving van richtlijnen te waarborgen.

Dit volgt op nieuws dat de overheid iedereen zal toestaan ​​die dat wel heeft bevroren hun eieren, sperma en embryo's om hun opslag met nog eens 2 jaar te verlengen, als onderdeel van bredere plannen ter ondersteuning van degenen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan tijdens de wereldwijde coronaviruspandemie.

Heeft de pandemie uw behandeling stopgezet? Hoe heb je je gevoeld? We horen graag uw verhaal, stuur een e-mail naar mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »