Fertility Network UK markeert campagne voor de nationale week voor vruchtbaarheidsbewustzijn in november

Fertility Network UK(FNUK) heeft aangekondigd dat het campagne zal voeren over verschillende belangrijke kwesties tijdens de Nationale Vruchtbaarheidsweek 2020 (2 november tot vrijdag 6 november)

Met een op de zes paren die met onvruchtbaarheid worden geconfronteerd, hoopt de grootste liefdadigheidsinstelling voor vruchtbaarheid van het VK, die iedereen ondersteunt die door onvruchtbaarheid wordt getroffen, een schijnwerper te laten schijnen op het vergroten van het bewustzijn van vruchtbaarheidsproblemen bij een breder publiek.

Het goede doel zal de week besteden aan het bekijken van een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder geestelijke gezondheid, toegang tot NHS IVF, mannen en onvruchtbaarheid en vruchtbaarheidseducatie.

Maandag 2 november #FertilityInequalities

Om de week een vliegende start te geven, zal FNUK goed kijken eerlijke toegang tot vruchtbaarheidsbehandeling voor iedereen.

De CEO van FNUK, Gwenda Burns, zei dat het belangrijk is dat iedereen toegang heeft tot de NHS-vruchtbaarheidsbehandeling.

Ze zei: “We willen eerlijke en rechtvaardige toegang tot de NHS-vruchtbaarheidsbehandeling zien, ongeacht waar u woont, uw ras of uw seksualiteit. We zullen de onaanvaardbare rantsoenering van behandelingen in het VK, het verschil in voorziening tussen elk van de vier landen en de postcodeloterij in Engeland benadrukken. We zullen het bewustzijn vergroten van ongelijkheden in toegang op basis van etniciteit en seksualiteit, van de verschillen in resultaten voor sommige etnische groepen, en pleiten voor rechtvaardigheid voor iedereen die behandeling nodig heeft. "

Dinsdag 3 november #MentalHealthMatters

De liefdadigheidsinstelling zei dat onvruchtbaarheid niet alleen over lichamelijke gezondheid gaat, maar het kan ook een verwoestende impact hebben op je geestelijke gezondheid. Deze jaren COVID-19 pandemie heeft een enorm effect gehad op patiënten, met sluiting van klinieken en verminderde capaciteit voor heropening.

Gwenda zei: “We zullen getuigenissen van onze gemeenschap delen, evenals tips van deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid over hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. Deze dag gaat over bewustmaking van vruchtbaarheid en geestelijke gezondheid en biedt oplossingen om vruchtbaarheidspatiënten te helpen bij het navigeren op deze uitdagende reis. "

Woensdag 4 november #MenMatter

Op woensdag 4 november kijkt het goede doel naar mannen als het gaat om onvruchtbaarheid. Ze zijn tenslotte de helft van de vergelijking, maar hun stem wordt niet altijd gehoord.

Het is niet ongebruikelijk dat mannen het moeilijk vinden om hun gevoelens te uiten als ze vruchtbaarheidsproblemen hebben. De liefdadigheidsinstelling heeft gezegd dat tijdens de vroege stadia van de COVID-19-pandemie mannen aangaven dat ze zich vergeten en over het hoofd gezien voelden.

Gwenda zei: “Tijdens onze #MenMatter-dag zullen we de stemmen van mannen onder de aandacht brengen met getuigenissen van onze mannelijke gemeenschap en experts in het veld. We zullen de behoefte aan meer op maat gemaakte ondersteuning en advies voor mannen benadrukken, en enkele van de nieuwe initiatieven van Fertility Network UK publiceren die specifiek gericht zijn op onze mannelijke gemeenschap. "

Donderdag 5 november #VruchtbaarheidOnderwijs #Vruchtbaarheid op het werk

Als het gaat om onvruchtbaarheid, is onderwijs de sleutel. Tenzij u direct of indirect wordt beïnvloed door onvruchtbaarheid, is de kans groot dat u weinig kennis van het onderwerp heeft.

De liefdadigheidsinstelling heeft gezegd dat het organiseren van een dag voor vruchtbaarheidsonderwijs van vitaal belang is om mensen beter te informeren over hun vruchtbaarheid.

Gwenda zei dat het goede doel een belangrijke vraag zal stellen over het bewustzijn van jonge mensen over onvruchtbaarheid.

Ze zei: “We zullen vragen waarom jonge mensen zich nog steeds niet bewust zijn van de leefstijlfactoren die hun vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. We zullen de resultaten delen van ons eigen Fertility Education-project #FutureFertility, dat wordt gefinancierd door de Schotse regering, en we zullen ook ons ​​nieuwe project in Wales introduceren.

“We zullen de behoefte aan meer onderwijs voor iedereen benadrukken, ook voor zorgverleners en werkgevers. We zullen mensen bewust maken van het belang van ons # FertilityInTheWorkplace-initiatief, door werkgevers aan te moedigen om een ​​ondersteunende werkomgeving te bieden en werknemers om hun rechten te kennen. Als onderdeel van de dag zullen we onderzoeksresultaten delen en van werkgevers horen waarom #FertilityInTheWorkplace belangrijk is. "

IVF babble is een hechte partner van FNUK en heeft het afgelopen jaar nauw samengewerkt om te verhogen bewustzijn van onvruchtbaarheid en voor koppels om toegang te krijgen tot gratis NHS IVF.

We zullen dit jaar opnieuw samenwerken met FNUK tijdens de nationale bewustmakingsweek, en binnenkort zullen meer details bekend worden gemaakt.

Bezoek om mee te doen aan de nationale week van het goede doel www.fertilitynetworkuk.org

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »