Egg Retrieval 101: een ander soort Easter Egg Hunt

Door Jay Palumbo, TTC-krijger!

Kon je je dokter maar een paaskonijnkostuum laten dragen, toch? Nee? Alleen ik? OK

Wanneer u zich in de "onvruchtbaarheidswereld" bevindt, merkt u dat er trends zijn in wat u wordt gevraagd. Een van de belangrijkste vragen die ik krijg, is of het pijn doet om je eieren te laten ophalen? Let wel - ik zou het niet aanraden tijdens een massage, maar het is draaglijk. Ik realiseer me dat dit geen klinkende goedkeuring is, maar het is een noodzakelijk onderdeel van het eiervriesproces of in-vitrofertilisatie (IVF). Ik hou er ook van om een ​​korte tijd licht verdoofd te worden. Niet alleen omdat ik de rest kan gebruiken, maar als iemand een dunne naald in mijn vagina gaat steken om wat eitjes eruit te zuigen, dan ben ik er liever niet voor. Hieronder zal ik het proces delen, zodat je voorbereid en hopelijk geamuseerd bent.

In de aanloop naar het herstel na het ophalen van eieren

Laten we eerst bespreken wat er moet gebeuren om de eieren te produceren die zullen worden opgehaald. Een reproductieve endocrinoloog zal het voorschrijven hormoonmedicijnen. Yaaay hormonen! Deze hormonen zullen uw eierstokken stimuleren, wat erop gericht is het aantal eicellen dat u produceert te verhogen. Ter herinnering: als je ovuleert zonder hormonen, laat je meestal één ei per cyclus los. Omdat je een aardig stuk geld uitgeeft, willen ze dat je meer eieren maakt om de mogelijkheid van meer embryo's te helpen creëren.

Je zult dichtbij zijn gecontroleerd om de grootte van uw follikels te controleren op uw eierstokken (elke follikel bevat een ei. Zie? Het is een eierenjacht!). Wanneer uw endocrinoloog vindt dat uw eicellen het meest volgroeid zijn om te worden teruggehaald, zullen zij (of uw partner, echtgenoot of uitstekende vriend) u een "trigger schot.”Het ophalen van de eieren vindt doorgaans plaats 36 uur nadat de injectie is gegeven. Vervolgens wordt een dunne naald (au!) In elk van uw follikels gestoken om het ei op te halen.

Herstel na het ophalen van eieren

Hoewel dit een poliklinische procedure is, is herstel na het ophalen van de eieren nog steeds essentieel. Je wordt naar een verkoeverkamer gebracht en krijgt wat sap en snacks (vraag om koekjes… waarom niet !?). Het is volkomen normaal om ongemak en mogelijk zelfs krampen te voelen die lijken op die u tijdens uw menstruatie krijgt. Zorg ervoor dat u uw team iets vertelt, als er iets ongewoons aanvoelt. Over het algemeen, aangezien het ophalen zelf een relatief korte procedure is, en het herstel na het ophalen van de eieren ook niet erg lang is.

Herstel na het ophalen van de eieren in termen van weer aan het werk gaan, is eerlijk gezegd tussen u, uw arts en uw vagina. Sommige patiënten gaan liever naar huis sinds ze onder narcose zijn gebracht, terwijl anderen zich goed genoeg voelen om weer aan het werk te gaan. Luister naar je lichaam en waar het zich prettig bij voelt, aangezien iedereen anders reageert op het ophalen van eieren. Na een van mijn retrievals ging ik weer aan het werk en was zowel krampachtig als chagrijnig. Ik heb geleerd dat ik voor het welzijn en de veiligheid voor iedereen naar huis moet gaan. Kort gezegd: zorg dat u een vrij verkrijgbare pijnstiller bij de hand hebt als u die nodig heeft!

Wat gebeurt er met uw eieren als u eitjes of IVF doet

Terwijl u herstelt na het ophalen van de eieren, worden er verschillende stappen ondernomen met uw eieren, afhankelijk van of u eicel invriezen of IVF doet. Als u om medische of electieve redenen eicellen wilt invriezen, worden uw eieren onderzocht door een embryoloog. Met behulp van een snelvriestechnologie, vitrificatie genaamd, worden uw eieren bewaard om ze veilig te bewaren. Deze methode zorgt ervoor dat er geen ijskristallen op uw eieren worden gevormd, zodat ze sneller ontdooien. Ze worden dan opgeslagen voor wanneer (en of) u ze wilt gebruiken.

Als u IVF nastreeft, hangt het ervan af of u een "nieuwe" IVF-cyclus of een "bevroren" IVF-cyclus doet. Als je een "verse" doet, is het protocol om je eicellen op te halen, ze te bevruchten en de embryo ('s) binnen drie dagen of vijf dagen over te brengen, afhankelijk van wat je RE aanbeveelt.

Tegenwoordig zijn de enige eieren waarmee ik te maken heb, sinds mijn reis naar het gezin is opgelost, de eieren die ik met Pasen verven of 's ochtends klauteren. Ik begrijp echter dat het onbekende eng is en je weet niet hoe je je gaat voelen of hoe je lichaam op deze procedure zal reageren.

Wat ik je echter wil verzekeren, is dat het een heel routinematige procedure is, een uitstekend excuus om naar huis te gaan, jammies op te doen en een middag tv te kijken en, hopelijk, een stap dichter bij het hebben van een gezin

Voor meer informatie over het IVF-proces, Klik hier

Om meer te lezen door de briljante Jay Palumbo, Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »