Het 'taboe' van de miskraam delen

Voor degenen die de onbeschrijfelijke pijn van het verliezen van een baby begrijpen, het is iets dat een vrouw de rest van haar leven kan treffen, en nu heeft een nieuwe studie dit ondersteund

Deze nieuwe studie heeft uitgewezen dat een derde van de vrouwen door het verlies van een baby lijdt aan posttraumatische stressstoornis (PTSD).

Geïnspireerd door deze studie, hebben sommige vrouwen zich opengesteld om hun verhalen te delen en proberen vrouwen die op een vergelijkbare manier lijden te helpen. Statistieken tonen aan dat 1 op de 4 zwangerschappen eindigt in a miskraam in het VK, een verwoestend verlies dat zo velen treft - dus openlijk praten kan zoveel vrouwen helpen die in stilte lijden. Te vaak betekent een miskraam of doodgeboorte dat vrouwen met emotionele effecten te maken krijgen lang nadat de fysieke effecten zijn behandeld.

Jools Oliver, de vrouw van tv-kok Jamie, deelde onlangs haar verhaal op haar eigen sociale media over de stellen 20th huwelijksverjaardag, bericht: "We hebben vijf geweldige kinderen geschapen en onze vijf kleine sterren aan de hemel verloren".

Hartverscheurend babyverlies blijft een taboeonderwerp: 85% van alle miskramen gebeurt in de eerste 12 weken en 1 op de 200 zwangerschappen resulteert in een doodgeboorte

Uit de studie bleek dat van de derde van de vrouwen die last hebben van PTSD, bijna 1 op de 5 een jaar later nog steeds lijdt, terwijl nog eens 35% gevoelens van angst en depressie meldt. Onderzoekers van Imperial College London zeggen dat vrouwen na het verlies van een baby moeten worden beoordeeld op psychische problemen en dat ze, als ze dat nodig hebben, counseling moeten krijgen.

De Daily Mail heeft 13 vrouwen gesproken, die allemaal een miskraam of doodgeboorte hebben gehad, van wie de meesten geen begeleiding hebben gekregen. Ze vertellen hun verhalen prachtig, maar natuurlijk zijn ze allemaal hartverscheurend verdrietig. Sommigen zijn gelukkig geëindigd nadat ze hun regenboogbaby's hadden gebaard, maar zeggen dat de pijn van hun verlies niet volledig wordt weggenomen door nog een baby te krijgen.

Sommige vrouwen geven zichzelf de schuld

Een andere vrouw vertelt over haar verdriet over vijf maanden miskraam, hevig bloeden en een infectie nadat haar zwangerschap met een miskraam aanvankelijk niet allemaal was verdwenen. Sommige vrouwen geven zichzelf de schuld en praten erover zichzelf op te sluiten en daarna niemand meer te kunnen zien. Sommigen zeggen dat de soort hun relaties heeft verbroken en anderen zeggen dat ze niet veel sympathie kregen omdat ze al een moeder waren.

We horen jullie allemaal en ons hart breekt voor iedereen die het verlies van een baby ervaart. Als je emotioneel lijdt na een miskraam of doodgeboorte, dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Praat met dierbaren, zoek steungroepen voor vrouwen die dezelfde emoties ervaren en spreek met uw huisarts als u denkt dat u baat zou kunnen hebben bij counseling.

Bekijk deze aflevering van de Cope Talks. Het ongelooflijke panel van experts biedt zoveel ondersteuning en begeleiding, samen met tools om je te helpen omgaan met het trauma dat je misschien ervaart

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »