Mannen ondersteunen mannen in 'The Man Cave'

Maak kennis met Kevin Button, oprichter van The Man Cave, een website gewijd aan het ondersteunen van mannen bij wie de diagnose onvruchtbaarheid is gesteld. Hier praat Kevin met ons over zijn eigen verhaal en hoe het hem inspireerde om andere mannen te helpen.

Zittend in die wachtkamer 6 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zou zijn waar ik nu ben… ..

Het begon allemaal 8 jaar geleden Ik had een langdurige relatie en na een jaar proberen voor een baby, besloten we om naar de dokter te gaan voor hulp. We hadden allebei de gebruikelijke tests, maar ik kreeg het advies om naar het ziekenhuis te gaan om een ​​spermastaal te geven.

Ik dacht er toen niets van - ik ging naar binnen "deed de daad" en ging naar huis. Een paar dagen later werd ik gevraagd om opnieuw naar beneden te gaan om een ​​nieuwe test te doen, en de receptioniste verzekerde me dat deze dingen gebeuren, niets om me zorgen over te maken.

Raad eens, een paar dagen later was het monster hetzelfde als het eerste, een laag aantal!

Pas nu begon ik te beseffen dat dit misschien serieus was. Ik werd doorverwezen naar een uroloog waar ik een sperma-ophaaloperatie onderging om erachter te komen wat het probleem was. De uroloog zei meer dan waarschijnlijk dat het een soort blokkade is.

Ik herinner me dat ik uit de verdoving kwam en de uroloog kwam binnen en zei dat de operatie een succes was, maar hij kon geen sperma terughalen !! Hij had het beter kunnen verwoorden !!

Een paar dagen later had ik een afspraak met de uroloog. Ik moet niet meer dan twee minuten in die kamer zijn geweest. Hij vertelde me eigenlijk dat ik twee opties had: spermadonatie of adoptie en daar is de deur !!!

Ik verliet die kamer in een roes, ik herinner me dat ik zei: "hoe is dit mogelijk? Ik kom uit een grote familie zonder iets als dit? ' Hij zei dat het genetisch was en bij mij werd het Sertoli cell only syndroom vastgesteld.

De volgende 12 maanden bleken de ergste van mijn leven te zijn

Mijn relatie met mijn vriendin ging stuk, ik verloor mijn flat en moest weer bij mijn vader intrekken, en als klap op de vuurpijl werd ik ontslagen !!! Triple whammy, en ik gaf het allemaal de schuld van die vreselijke ziekte genaamd onvruchtbaarheid.

Het was moeilijk om weer op de been te komen. Ik vroeg me steeds af "welke vrouw zou nu bij mij willen zijn?" Ik begon zwaar te drinken, ik sliep rond en ik schaam me om te zeggen dat ik drugs gebruikte. Ik ging op dates, maar toen het onderwerp kinderen ter sprake kwam, veranderde ik het onderwerp en blaasde ik de vrouw een paar dagen later uit, waarbij ik excuses verzon dat ik liever gewoon vrienden zou zijn.

Mijn leven veranderde ten goede toen mijn geweldige vrouw Nicci mijn leven binnenkwam!

Hetzelfde gebeurde echter - we hadden een mooie eerste date, maar het onderwerp voor kinderen kwam ter sprake en een dag of wat later vertelde ik haar dat ik liever vrienden zou zijn. Er ging een maand voorbij en ik realiseerde me dat genoeg genoeg is. Ik dacht bij mezelf "wat moet ik verliezen?" Ik vind deze meid leuk! Dus reikte ik uit en vertelde haar alles, en de rest is geschiedenis zoals ze zeggen ...

Na een jaar met Nicci (ook bekend als The Boss) besloten we om op onze vruchtbaarheidsreis te gaan

We hadden twee pogingen op de NHS die beide mislukten. De ene was IVF en de andere was ICSI. Het was een hartverscheurende tijd, maar we hebben elkaar en dat is wat telt. We besloten een pauze in te lassen en op vakantie te gaan. Toen zijn we getrouwd! We zijn nu mentaal op een goede plek en klaar om het nog een keer te proberen, en hopelijk vertrekken we volgend jaar naar Californië voor een nieuwe poging.

Het was afgelopen november (2019) toen ik besloot om een ​​pagina op Instagram op te zetten met de naam "them_ancave"

Het draait allemaal om het verspreiden van bewustzijn over mannelijke onvruchtbaarheid en geestelijke gezondheid, omdat ik geloof dat ze hand in hand gaan. Na mijn diagnose kreeg ik helemaal geen counseling en het is al zoveel jaren zo en daarom ben ik zo gepassioneerd over het krijgen van nazorg voor deze mannen!

Ik verloor mijn neef aan zelfmoord in december 2019 en daardoor realiseerde ik me dat het leven te kort is. Dit maakte me vastbeslotener om het verschil te maken en zo veel mogelijk mannen te bereiken.
Mijn belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat mannen de nazorg krijgen die ze echt verdienen na het krijgen van hun diagnose, want geloof me, ik ben er geweest en ik had niets. Als ik de steun en zorg had gehad toen ik voor het eerst werd gediagnosticeerd, zou het een enorme hulp zijn geweest en zeker alleen wat ik verdiende ?!
Wanneer u de diagnose krijgt van een andere levensveranderende ziekte of gezondheidstoestand, wordt u aangegeven en krijgt u ondersteuning, maar geen mannelijke onvruchtbaarheid !!
Ik heb onlangs mijn eigen website opgezet https://them-ancave.co.uk met veel informatie voor jongens over wat te doen, waar ze terecht kunnen, advies en begeleiding over dit onderwerp, evenals details over mijn pogingen om geld in te zamelen. Elk jaar ben ik van plan om een ​​soort uitdaging aan te gaan om geld in te zamelen voor het Fertility Network UK. Dit jaar ga ik de uitdaging van 3 Welsh Peaks proberen.
Als je een man bent die worstelt met je onvruchtbaarheidsdiagnose, neem dan alsjeblieft contact met me op. Je kunt mij ook volgen op social media. (Twitter- @them_ancave en Instagram- @them_ancave)
We raden je echt aan om deze Cope Talks-aflevering met uroloog Jonathan Ramsey over mannelijke vruchtbaarheid te bekijken.
https://www.ivfbabble.com/2020/06/cope-talks-episode-seven-male-infertility/

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »