Tuinieren is een favoriete coping-techniek

We hebben een leuk bericht ontvangen van een lezer die ons vroeg om een ​​van haar coping-tools met je te delen

Na 2 mislukte ivf-rondes te hebben doorgemaakt en op het punt staat een nieuwe te beginnen, vertelde Lucy ons dat haar leven niet meer is wat het was. Ze hield ervan om uit eten te gaan en veel heerlijke wijn te drinken, ze hield van een cafétuin op zaterdag met vrienden. Eigenlijk was het meeste van wat Lucy deed rond drank, zei ze!

Maar ze moest haar focus verleggen en iets anders vinden om met haar vrije tijd te doen - iets om haar af te leiden van de constante angst dat weer een ronde ivf zou mislukken. Dus ging ze op een middag naar haar plaatselijke tuincentrum en kocht een paar mooie kamerplanten.

Haar planten verzorgen werd haar focus

In plaats van naar de kroeg te gaan, ging ze met haar vriendinnen naar het tuincentrum, pakte daar een kopje thee in het café en kwam thuis met meer planten. Haar vriendinnen begonnen ook van de nieuwe plantengekte te houden!

Haar huis was gevuld met prachtige, levendige groene planten die er fantastisch uitzagen, maar ze hingen allemaal van haar af, en dat gaf haar het gevoel dat ze nodig en speciaal was, zegt ze. Ze heeft zelfs een app gedownload die belooft je planten in leven te houden! Het waarschuwt u wanneer u ze moet voeren, hoeveel u ze moet voeren enz.

Lucy vroeg ons dit met jullie te delen, aangezien ze zegt dat het verzorgen van haar planten haar een hobby, een focus, een rol, een afleiding en vooral een gevoel van licht heeft gegeven in een zeer donkere tijd in haar leven. .

We wilden ook van onze Instagram-volgers horen, dus vroegen we hen hoe ook zij ermee omgingen

Mijn kat leidt me af

Hij is heerlijk verwend en verwend, maar het geeft me troost in de wetenschap dat ik verantwoordelijk ben voor zijn gelukkige leven. Ik vroeg mijn man ooit in mijn slaap waar mijn baby was en hij passeerde me de kat!

Tuinieren voor mij heeft me zeker de focus gegeven die ik nodig had boven lockdown.

We hebben echt alles uit de kast kunnen halen om onze tuin opnieuw in te richten tot een geweldige groene ruimte om tijd door te brengen. Dit is nu mijn 3e cyclus en we zijn bezig met het aanmaken van embryo's. We hadden afgelopen weekend weer een nieuwe focus in ons leven in de vorm van 2 kittens, ons huis is weer een thuis en ik heb iets anders om op te focussen in plaats van waar we nu doorheen gaan.

Mijn hond Lady Buttercup (LB)

Ik ben 6 jaar op deze reis geweest. De eerste 3 waren vreselijk. Ik sloot mezelf op in mijn kast en huilde zodat niemand me zou horen huilen. Tegenwoordig houd ik mezelf bezig om een ​​echtgenote voor mijn man te zijn, druk bezig met het helpen van collega's en klanten en mijn hond Lady Buttercup (LB). Ik heb LB voor 5 jaar en ze brengt me vreugde. Elke ochtend worden mijn man en ik wakker en lopen met haar in het park. Ze vindt het heerlijk om met me te knuffelen, te kussen en vooral naar me te luisteren zingen. Ik hoop op een dag die dingen met mijn eigen kind te delen, maar tot die tijd zal ik mijn liefde geven aan mijn LB die onvoorwaardelijk van me houdt.

Ik weet dat het een cliché is, maar het krijgen van een hond heeft me gered na onze miskraam (ronde 2). We bereiden ons nu voor op onze 6e en laatste ronde.

Tuinieren is absoluut een van mijn hobby's en copingvaardigheden

Ik heb grote therapieproblemen met planten. Ik denk niet dat mijn tuin zo mooi zou zijn als ik niet zoveel verlies en pijn had meegemaakt. Het was leuk om schoonheid te creëren van zoiets moeilijks.

Bakken heeft me gered

Ik bak! Mijn bakverslaving gebeurde letterlijk de dag nadat mijn eerste IVF was mislukt. Ik was buiten mezelf van wanhoop en had gewoon iets met mijn handen nodig, dus maakte ik een Victoria-biscuitgebak. Ik vocht tegen de tranen toen ik de jam op de spons smeerde, maar eerlijk gezegd is bakken nu mijn "go to" geworden. Het kalmeert me, het geeft me een doel en een afleiding

We horen graag meer van je verhalen en coping-technieken. Stuur ons een bericht via mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »