Komend uit de vruchtbaarheidskast, door Michelle Smith, TTC-krijger

Michelle Smith vertelt ons hoe ze uiteindelijk over haar onvruchtbaarheid kwam

Iedereen vertelt me ​​dat ik "dapper" ben om mijn verhaal te delen. Dat vind ik altijd ironisch. Het was zoveel moeilijker om alleen in stilte te lijden.

Ik heb het gevoel dat dat echt serieus moed vergde, zwijgen terwijl het hard leed van binnen. Ik heb de eerste 3 jaar niet over onze onvruchtbaarheid gesproken, dus ik snap het. Ik wilde niet dat mensen wisten dat we werkten aan het stichten van een gezin omdat ik niet elke maand gevraagd wilde worden of ik nog zwanger was. Nee zeggen, ik ben nog steeds niet zwanger, zou een andere herinnering zijn aan de vele negatieve zwangerschapstestresultaten die ik ervoer. Ik wilde hun gezicht niet zien als ze proberen een snelle reactie te bedenken om me op te peppen. Die reacties maakten de zaken meestal toch erger. "Gewoon ontspannen, het zal gebeuren" of "probeer er niet aan te denken" ... ja klopt.

Ik wilde geen honderden suggesties, ongewenst advies horen. Ik wilde niet het gevoel hebben dat mijn lichaam mij in de steek liet en zij waren het publiek van die maandelijkse mislukkingen.

Maar toen besefte ik dat we, door onze worstelingen niet te delen, ons alleen op een donkere plaats hielden.

Vreemd genoeg zouden we niet in staat zijn om licht voor anderen te laten schijnen door in onze eigen duisternis te blijven, noch konden we ook geen licht binnenlaten. Ik had ook geen excuses meer om mensen te vertellen, leugens echt ... waarom we nog geen kinderen hadden. Er is maar zo vaak dat je kunt zeggen: "Het is nog niet onze tijd" of "Daar zullen we uiteindelijk op uitkomen" voordat mensen je in een hoek gaan pinnen voor meer antwoorden, of liever eerlijkere antwoorden.

In het begin stelde ik me open voor familie en goede vrienden erover. Ik heb het waarschijnlijk ook niet op de beste manier gedaan. Het was zeker niet mijn geplande aankondiging. Dit is wat er gebeurde. We hadden een poolfeest voor de verjaardag van mijn man. Onze nichtjes zwommen heen en weer in het zwembad tussen mijn man en ik. Ze konden niet gelukkiger zijn, giechelen en onze namen roepen. Een familielid riep: "Jullie zijn zo goed met kinderen, wanneer gaan jullie eindelijk je eigen hebben?" Zonder een beat over te slaan, schreeuwde ik terug naar haar voor iedereen: "Wanneer mijn lichaam samenwerkt en mijn eileider buizen worden niet meer geblokkeerd, ok !? We proberen het JAAR! "

Yep. Dat is het moment dat we uit de kast voor onvruchtbaarheid kwamen.

Ze keek me aan met een zeer geschokte uitdrukking en op dat moment besefte ik dat het niet langer een geheim was. Het hele feest hoorde zojuist en er was geen terugspoelknop op echte momenten. Weet je wat? Ik zou dat moment niet terugspoelen, zelfs als ik kon. Mensen moeten stoppen om zulke diepe vragen op de meest oppervlakkige manier te stellen. Op dat moment zat ze letterlijk in het diepe. We waren in het zwembad, dus ja, woordspeling bedoeld. Ik denk dat ik niet boos op haar had moeten zijn, ze stelde een meestal onschuldige vraag en realiseerde zich niet de emoties die het zou uitlokken.

Daarna kwamen mijn angsten voor mensen die me elke maand vroegen of ik zwanger was maar uitkwamen. Ik legde hen eenvoudig uit dat ik het hen zou laten weten als ik dat ben en het mij niet zou vragen omdat het pijnlijk is. Dus stopten ze met vragen, en in plaats daarvan stuurden ze me kleine berichten die gewoon dingen zeiden zoals: 'aan jou denken' of 'je liefde en gebeden sturen' die ik echt graag ontving. Nog steeds. Het is als een hersenknuffel.

Ik kreeg ook honderden suggesties. Ik weet zeker dat je weet waar ik het hier over heb.

De neef van mijn zuster's vriend ging naar deze vrouw uit Mexico voor Maya-massage en ze werd de volgende maand zwanger. Je zou naar haar moeten gaan.

De buurvrouw van mijn tante zag deze arts die dit medicijn voorschreef en ze was zwanger zoals 2 weken later. Je zou dat medicijn moeten nemen.

Mijn collega-dochter zei dat ze zwanger werd direct nadat ze op vakantie ging. Je zou een reis moeten maken.

Mijn schoonzus van vrienden werd zwanger toen ze vegan werd, dat moet je proberen.

Ik moest mezelf eraan herinneren dat ze het goed bedoelen. Ze geven erom. Ze zijn vervelend, maar ze proberen eigenlijk te helpen. Dat alleen werpt meer licht in de duisternis die onvruchtbaarheid is.

Ik wil je hiermee verlaten, je bent niet alleen. Het delen van mijn strijd is ongelooflijk behulpzaam geweest bij het genezen en omgaan. Ik daag je uit om uit je onvruchtbaarheidskast te stappen en het licht binnen te laten. Je zult versteld staan ​​hoeveel mensen die je kent ook in hun eigen onvruchtbaarheidskast zitten. Ze zullen waarschijnlijk de deur openbreken en voor het eerst naar buiten stappen, dankzij uw steun.

We horen graag hoe je 'uit de vruchtbaarheidskast kwam'. Stuur ons een regel een regel naar sara@ivfbabble.com en laat ons weten of je je verhaal wilt delen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »