Onze lezer Ellen vraagt ​​Dr. Faesen van Hart Fertility om begeleiding

Beste Dr. Faesen

Ik hoop dat u me kunt helpen. Ik weet dat het moeilijk voor je is om me een exact actieplan te geven, aangezien ik geen patiënt van je ben, maar ik zou het geweldig vinden als je me een soort begeleiding zou kunnen geven over wat ik nu moet doen.

Ik en mijn partner proberen al 5 jaar zwanger te worden, maar zonder succes er is ons verteld dat hij een hoog gehalte aan sperma-antilichamen heeft. Ik heb polycysteuze eierstokken, maar ik ovuleer regelmatig, zodat ze niet al te bezorgd lijken. We hadden ICSI in 2018, maar helaas hebben onze embryo's de transfer niet gehaald.

Ik vroeg me af of je zou kunnen voorstellen wat ik vervolgens zou moeten doen en enkele van mijn vragen zou beantwoorden.

Om te beginnen is dit mijn diagnose:

Er werden 15 eieren verzameld, waarvan er 9 geschikt werden geacht voor behandeling.

De initiële spermaparameter was als volgt: dichtheid van 66.00 miljoen / ml, progressieve motiliteit 60.0% en normale morfologie 3.00% van het totaal.

9 eieren werden geïnsemineerd op de dag van het verzamelen van eieren.

Er werd waargenomen dat in totaal één ei normaal bevrucht was. Op dag drie werd het embryo geclassificeerd als een klasse 6 van 4 cellen.

Helaas werd het embryo na 6 dagen kweken niet geschikt geacht voor cryoconservering of embryotransfer. Daarom konden ze niet doorgaan.

Dank je!

Ellen

Beste Ellen

Er is zeer weinig wetenschappelijk bewijs over het daadwerkelijke effect van sperma-antilichamen en de daaropvolgende behandeling, maar ik zou u aanraden om het opnieuw te proberen, met prednisonsuppressie in de 4 maanden voor de IVF. Dit medicijn vermindert ontstekingen in een poging om sperma-antilichamen te verminderen en onderdrukt het immuunsysteem.

Een voldoende dagelijkse dosis anti-oxidanten kan ook helpen. Kijk eens bij dit artikel die u door de verschillende supplementen leidt.

Dus laat me je vragen beantwoorden:

Wat bepaalt of een ei al dan niet geschikt wordt geacht voor behandeling? 

Zodra het ophalen van de eieren is voltooid, beoordeelt de embryoloog of deze geschikt is voor gebruik in het behandelingsproces. Dit is hier vrij medisch zwaar, maar dit zijn de dingen waar ze naar uitkijken: de rijpheid van de eicel, integriteit van de eicel, kleur van de eicel, zona pellucida-score, peri-vitelline ruimte, cytoplasma-score, vacuolisatie, aanwezigheid van een poollichaam (een poollichaam is een kleine haploïde cel die tijdens de oögenese gelijktijdig als een eicel wordt gevormd, maar over het algemeen niet het vermogen heeft om bevrucht te worden.) en het scoren van het Cumulus-oöcytcomplex  (Graad A: eicellen die volledig zijn omgeven door cumuluscellen. Graad B: eicellen gedeeltelijk omgeven door cumuluscellen. Graad C: eicellen niet omgeven door cumuluscellen. Graad D: gedegenereerde eicellen en cumuluscellen)

Wat betekent 'sperma-antilichamen'? 

Antisperma-antilichamen zijn antilichamen die worden geproduceerd tegen sperma-antigenen. Dit kan een aantal redenen hebben, zoals het doorbreken van de bloedtestisbarrière, trauma en chirurgie (zoals een vasectomie), orchitis, varicocèle, infecties, prostatitis of zaadbalkanker.

Als deze antilichamen eenmaal aanwezig zijn, kan het proces helaas niet typisch worden teruggedraaid. Het kan de beweeglijkheid van het sperma en het transport door het vrouwelijke voortplantingsstelsel verstoren en de bevruchting van het ei remmen.

ICSI sluit de effecten van sperma-antilichamen helemaal uit omdat de spermacellen tijdens het sperma-wasproces uit de vloeistof worden geïsoleerd met antilichamen, waardoor de selectie van individueel sperma voor ICSI mogelijk wordt.

Denk je dat dit de reden is dat mijn embryo niet geschikt was voor terugplaatsing?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van embryo's wanneer ze in een laboratorium worden gedaan.

Hoe verhoudt de sperma-analyse van mijn partner zich tot een uitstekende sperma-analyse? 

Zijn aantal en beweeglijkheid zijn redelijk, maar zijn morfologie zit aan de onderkant van het normale bereik van 4% - 14%.

Wat betekent dit? "6 cellen met cijfer -4." 

Op dag 3 zou je idealiter 8 cellen met een graad van 1 willen observeren.

Waarom is het embryo niet geschikt voor terugplaatsing? 

Het is mogelijk niet overleefd tot dag 5 of 6. Op dag 3 van ontwikkeling vertoonde het embryo een langzame groei en ontwikkelde zich mogelijk niet verder. Als het op 4 werd beoordeeld, had het mogelijk meerdere slechte eigenschappen die verdere groei en ontwikkeling zouden hebben belemmerd.

Ik hoop echt dat dit helpt. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met het team hier Hart vruchtbaarheid

vriendelijke groeten

Dr. Faesen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »