Achteraf uw vruchtbaarheid doorgeven

We hebben onze geweldige TTC-gemeenschap gevraagd om hun 'vruchtbaarheid achteraf' met ons te delen. We wilden weten wat ze wilden dat ze hadden geweten voordat ze op de IVF-achtbaan sprongen. Hier zijn slechts enkele van de ongelooflijke woorden van wijsheid

(Ga naar onze Instagram-pagina om de rest van de ongelooflijke reacties te lezen.)

Ik heb tijd en geld verspild aan ineffectieve IVF

“Achteraf is zoiets geweldigs, maar het leven is ook een realiteit. Ik kwam pas samen met mijn 'persoon' toen ik 30 was (en verhuisde halverwege de wereld om dit te doen), trouwde op 32-jarige leeftijd en probeerde kinderen te krijgen op 33-jarige leeftijd, uiteindelijk, na veel verdriet, hadden we onze dochter op 36-jarige leeftijd. Het enige dat ik aan dit alles zou veranderen, is kostbare tijd en geld verspillen aan ineffectieve IUI. Persoonlijk beschouw ik het als een oplichterij en als je zover bent als een vruchtbaarheidskliniek en je gaat ouder worden, moet alles meteen worden geïnvesteerd in een succesvol resultaat. Het is allemaal goed en wel om terug te kijken en te zeggen dat je eerder kinderen had moeten krijgen, maar als de tijd of de persoon niet klopt, dan is dat belangrijker. '

Hadden we maar een spermacontrole gehad toen we begonnen ... ..

“We doen allemaal ons best met de informatie die we op dat moment hebben. Er is zoveel schuld aan onvruchtbaarheid en IVF en verlies als het niemands schuld is. We begonnen begin dertig toen we elkaar ontmoetten en besloten ermee door te gaan. We hadden het geluk dat we 30 maanden later naar een zeer ondersteunende huisarts gingen, maar echt betere vruchtbaarheidseducatie op scholen en meer NHS-middelen kunnen betekenen dat koppels niet worden ontslagen, meer tijd verspillen en in plaats daarvan een APK krijgen wanneer ze beginnen met TTC waar ze krijgen ook ondersteuning en advies. Onze diagnose was MFI en we hadden het nooit geweten als we niet naar de huisarts waren gegaan. Hadden we maar een spermacontrole gehad toen we begonnen ... TTC voor koppels en degenen met de diagnose onvruchtbaarheid verdienen veel beter. Vooral ondersteuning, zorgstandaarden en eerlijke toegang tot behandeling. ”

We hebben te maken met taboe-onderwerpen zoals frontale onvruchtbaarheid

“Ik denk dat we jongeren zoveel leren over hoe ze NIET zwanger kunnen worden, dat we hen falen door de problemen die TTC met zich meebrengt niet aan te pakken. Als we taboe-onderwerpen frontaal aanpakken, zoals onvruchtbaarheid en miskraam op eerdere leeftijd, zijn we misschien allemaal net iets meer voorbereid om met hun hartzeer om te gaan. Ik heb geen spijt van mijn keuzes, maar ik zet nu vraagtekens bij het sec-onderwijs van onze kinderen. ”

Ik wou dat ik meer onderzoek had gedaan

“Ik herinner me dat ik 15 was en bij mijn gynaecoloog zat nadat ik zoveel gewicht had opgedaan zonder reden - PCOS was het resultaat .. Ik vroeg haar over zwanger worden toen ik ouder was (ik heb altijd al moeder willen zijn) en haar exacte woorden voor mij waren "als je met iemand bent met wie je kinderen wilt, maak je daar dan zorgen over" - ik ben 13 jaar bij mijn man geweest, nu 37 en ben 8 jaar TTC geweest. Als ik het advies had gehad om te lezen en te begrijpen waar ik mee te maken had, in plaats van dat het onder het tapijt werd geborsteld, zou ik misschien in een betere positie zijn. ”

Ik wou dat ik geen tijd had verspild aan obsessie

"Helaas wist ik vanaf mijn 18e dat ik onvruchtbaar was, maar ik heb er spijt van dat ik mijn hele leven geobsedeerd ben geweest omdat ik geen kind kon krijgen ... .. (ik had mijn dochter via IVF op 30-jarige leeftijd) maar heb letterlijk mijn hele leven geprobeerd om een baby, zou ik zo geobsedeerd zijn geweest als ik niet wist dat ik van jongs af aan 'onvruchtbaar' was. Ik weet het niet."

Ik wou dat ik eerder geld had gespaard voor een vruchtbaarheidsbehandeling

'Ik zou veel anders hebben gedaan. Voornamelijk in plaats van veel geld uit te geven in Nandos, Topshop en Zara ... Ik had dat geld gespaard en had mijn eerste vruchtbaarheidsafspraken privé gehad. Ik herinner me dat het wachten tussen elke afspraak (tot 5 maanden) echt moeilijk was en een verspilling van kostbare tijd. Ik wou dat iemand me had verteld dat ik meer dan één IVF-cyclus nodig heb om een ​​baby te krijgen. Ik denk dat als ik die mentaliteit inging ... de mislukkingen misschien een heel klein beetje minder verwoestend waren ... misschien. Maar geen spijt, slechts een paar 'wat als?' '

Ik wou dat ik de steun van anderen had gehad

“Ik begon mijn IVF-avontuur 6 maanden voor mijn 30e, en na 3 mislukte pogingen op mijn 4e die op mijn 31e verjaardag werd“ teruggezet ”, was ik succesvol. Ik voelde me zo eenzaam door dit alles te gaan, vooral met de verliezen. Mijn zoontje is nu bijna 4 jaar oud en aangezien ik verschillende vrienden heb meegemaakt, heb ik genoten om hen te helpen met wat ze konden verwachten en ze hebben allemaal gezegd dat het fijn is om met iemand te kunnen praten die het begrijpt. Ik denk dat ik het een gekke achtbaan noem, het is geweldig! '

Ik wou dat ik meer had geweten over IVF en oorzaken van onvruchtbaarheid

'Ik wou dat ik had geweten wat endometriose was en hoe vaak onvruchtbaarheid voorkomt. Ik wou dat ik had geweten dat je te mager kunt zijn om in aanmerking te komen voor NHS IVF en dat als je IVF hebt, je misschien maar één kind wilt, maar uiteindelijk meer embryo's krijgt en een moeilijke beslissing moet nemen. '

Ik wou dat ik was uitgerust met comebacks voor ongevoelige vragen over vruchtbaarheid
“Ik ben het met iedereen eens, meer weten over het opgroeien van vruchtbaarheid zou veel verdriet hebben bespaard. Ik denk ook meer informatie over endo. We begonnen om 26 te proberen, maar hadden geen IVF tot ik 32 was, het was een heel zware reis. Achteraf gewoon meer info, de kosten niet alleen als je privé gaat maar ook om te reizen! Ik heb gedurende 500 weken £ 8 uitgegeven voor mijn IVF-cyclus alleen op reis. Dat is veel verdomd geld !! Ook uitgerust zijn met comebacks voor ongevoelige vragen over vruchtbaarheid zou een bonus zijn geweest. ”

Ik wou dat ik het leven niet in de wacht had gezet

'Er zijn drie dingen die ik wou dat iemand me had verteld. Ik wou dat iemand me vertelde dat zelfs als je een groot aantal eieren krijgt bij het ophalen, het misschien is dat geen van hen bevrucht. Ik was ongelooflijk naïef en dacht dat met 13 teruggehaalde eieren minstens de helft bevrucht zou worden. Helaas deed geen van hen het en ik was er meer kapot van na zoveel jaren natuurlijk te hebben geprobeerd en eindelijk door IVF te kunnen gaan. Ik wou dat iemand me had gezegd het leven niet in de wacht te zetten. Vijf jaar lang had ik het gevoel dat ik was, wat ik noem, 'niet-levend', en gewoon door de bewegingen van het leven ging en een gezicht opdroeg. Ik heb zoveel ervaringen en vakanties gemist omdat ik de mogelijkheid om zwanger te zijn en vervolgens IVF de weg laat gaan. Ten slotte zou ik willen dat iemand me had verteld dat het oké was dat ik besloot om te beginnen met proberen als ik begin dertig was, omdat ik er van tevoren niet klaar voor was. Dit zou veel verdriet, schuld en schaamte hebben voorkomen. '

Enorme liefde voor iedereen die probeert zwanger te worden. Onthoud dat we allemaal hier voor u zijn.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »