Het succes van IVF is in het VK de afgelopen 20 jaar verdrievoudigd

A recent rapport van de Britse toezichthouder, de HFEAtoont aan dat bijna een derde van alle embryotransfers bij 35-plussers tot een baby heeft geleid

Ondanks die bemoedigende informatie, is de financiering voor NHS-vruchtbaarheid in heel Engeland gedaald

Vruchtbaarheidspatiënten in heel Engeland zijn gefrustreerd over hun problemen bij het verkrijgen van NHS-financiering voor hun behandelingen. Een expert noemt dit een "enorm teleurstellende" daling van door NHS gefinancierde cycli. Richtlijnen in het VK stellen dat vrouwen onder de 40 jaar drie volledige IVF-cycli zouden moeten krijgen, maar in werkelijkheid gebeurt dit alleen in Schotland. In 2018 werd 60% van de Schotse behandelingen gefinancierd door de NHS, volgens de Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA).

In Engeland wordt de financiering voor vruchtbaarheid bepaald door klinische opdrachtgevende groepen (CCG's) die op lokaal niveau opereren. Geconfronteerd met bezuinigingen hebben veel CCG's de financiering voor vruchtbaarheidsbehandelingen verlaagd. Dit is het diepst gevoeld in het oosten van Engeland, evenals in Yorkshire en de Humber.

Sinds 1998 zijn de IVF-succespercentages in alle leeftijdsgroepen verbeterd, met jongere vrouwen met hogere geboortecijfers. In 2018 hadden vrouwen onder de 35 een gemiddeld geboortecijfer van 35%, vrouwen boven de 43 hadden een geboortecijfer van minder dan 5%. Dit resulteerde in totaal gemiddeld in 23%.

De toezichthouders ontdekten ook dat ingevroren embryotransfers succesvoller zijn dan verse transfers

Bevroren transfers hebben een slagingspercentage van 24.8%, terwijl nieuwe transfers 22.7% van de tijd leiden tot levendgeborenen. Dit komt waarschijnlijk omdat ingevroren embryotransfers het lichaam van de vrouw wat tijd geven om te herstellen na het stressvolle proces van het triggeren en oogsten van eieren.

BAME (zwarte en etnische minderheden) vrouwen kiezen vaker voor IVF dan het grote publiek. 59% van de IVF-cycli in het VK werd uitgevoerd door blanken, hoewel ze 86% van de Britse bevolking uitmaken.

Prof Adam Balen, de woordvoerder van het Royal College of Obstetricians and Gynecologists over reproductieve geneeskunde, is verheugd over het verhoogde geboortecijfer, maar is gefrustreerd dat vruchtbaarheidsbehandelingen een 'gemakkelijk doelwit' lijken te zijn voor bezuinigingen

“Wat enorm teleurstellend is, is de aanhoudende daling van door NHS gefinancierde cycli. In 2018 was in Schotland 60% van de behandelingen door NHS gefinancierd, vergeleken met 45% in Noord-Ierland, 41% in Wales en 35% in Engeland. ”

Hij vervolgde "terwijl de leiding van Nice [National Institute for Health and Care Excellence] stelt dat alle in aanmerking komende paren recht zouden moeten hebben op drie volledige cycli (inclusief het gebruik van ingevroren embryo's) en we weten met behulp van de nieuwste statistieken dat dit hen een 80-85% kans om een ​​baby te krijgen - en velen zullen inderdaad niet de volledige drie cycli nodig hebben, met gemiddeld 30% zwanger worden met één cyclus (en in het beste geval misschien 40-45%) - IVF wordt als een gemakkelijke beschouwd doelwit.

Prof Balen zegt: 'onvruchtbaarheid is een ernstige medische aandoening, die leidt tot enorme stress en stress en die wordt veroorzaakt door een groot aantal verschillende medische problemen. . . '

'. . . Het is inderdaad de op één na meest voorkomende reden voor vrouwen in de vruchtbare jaren om hun huisarts te bezoeken. IVF is kosteneffectief en heeft bewezen een economisch voordeel voor de samenleving te zijn. ”

In de afgelopen jaren was het aantal geboortecijfers van IVF gedaald tot 8%, van een hoogtepunt in 1991 toen de kans op een tweeling van IVF 29.1% was. Deze afname is het resultaat van studies die aantonen dat het implanteren van meerdere embryo's geen significante invloed heeft op het optreden van een levend geboren kind. Het resulteert echter in een meervoudig geboortecijfer van 32% voor vrouwen jonger dan 35 jaar.

Wat vind je van deze resultaten? Bent u in een CCG-gebied waar u uw volledige 3 IVF-cycli op de NHS kunt ondergaan, of lijdt u in een onvoldoende gefinancierd stadsdeel? Laat ons je ervaringen en gedachten weten op mystory@ivfbabble.com of op social media @ivfbabble

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »