Zijn immunosuppressieve behandelingen veilig als onderdeel van IVF tijdens Covid-19?

Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen, is dit een steeds vaker voorkomende vraag, aangezien de pandemie van Covid-19 in de nabije toekomst dreigt door te gaan

Wat zijn IVF's, wat zijn immunosuppressieve behandelingen, en moet u overwegen deze te gebruiken tijdens de pandemie?

Dus wat zijn immunosuppressieve behandelingen precies?

Immunosuppressieve behandelingen worden gebruikt bij verschillende inflammatoire en auto-immuunziekten waarbij het eigen immuunsysteem van het lichaam zichzelf aanvalt en schaadt. In de meeste gevallen kunnen immunosuppressieve behandelingen af ​​en toe schadelijke effecten hebben op de vruchtbaarheid, zwangerschapsuitkomsten en het ongeboren kind.

In zeldzame gevallen het lichaam van een vrouw valt het embryo aan en voorkomt dat het wordt geïmplanteerd, of veroorzaakt vroeg in de zwangerschap een miskraam. Om deze redenen zijn er bij sommige IVF-protocollen een zorgvuldig bewaakte kuur van immunosuppressiva (anti-TNF-alfa en mTOR-remmers). Uw kliniek biedt deze behandelingen mogelijk aan als een add-on en wordt soms de naam reproductieve immunologie genoemd.

Moet u tijdens Covid-19 immunosuppressieve behandelingen gebruiken als onderdeel van IVF?

De HFEA (Human Fertilization and Embryology Authority) heeft strikte richtlijnen gegeven tegen het gebruik van empirische immunosuppressieve behandelingen tijdens de COVID-19-pandemie.

Dit is duidelijk uiteengezet in hun Covid-19 Beginnende zelfevaluatie van de behandeling, dat alle klinieken moesten worden voltooid voordat ze de behandelingen in mei konden heropenen en hervatten.

Naast het verhoogde risico tijdens de pandemie, stellen veel experts het gebruik van immunosuppressiva in de eerste plaats ter discussie

Volgens Dr. Sarah Robertson, Hoogleraar en directeur van het Robinson Research Institute, University of Adelaide, “De vraag van mensen met vruchtbaarheidsproblemen naar corticosteroïden en andere immuunonderdrukkers die soms worden aangeboden in IVF-klinieken, wordt voor een groot deel gedreven door medisch en consumenten verkeerd begrip van hoe de immuunrespons werkt . '

Als uw kliniek deze controversiële behandelingen op dit moment aanbiedt, is dit een teken dat u naar een andere kliniek moet zoeken. U kunt ook overwegen om de arts en kliniek aan de HFEA te melden, omdat zij deze inbreuk op de ethiek zouden moeten onderzoeken.

Als u immunosuppressiva gebruikt, moet u uiterst voorzichtig zijn

In het zeldzame geval dat u en uw medisch team besluiten dat u immunosuppressieve behandelingen moet gebruiken als onderdeel van uw IVF-protocol, moet u uiterst voorzichtig zijn.

U bent niet alleen vatbaarder voor verkoudheid, bacteriële infecties en andere ziekten, u loopt ook een verhoogd risico om Covid-19 op te lopen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor u (en uw embryo, indien succesvol), maar u kunt de ziekte dan doorgeven aan andere kwetsbare mensen.

U en uw partner moeten ten minste 14 dagen na aanvang van uw behandelingen strikt in quarantaine blijven

Laat een vriend voorraden en boodschappen voor je deur afgeven en in je huis en tuin blijven. U beschermt uzelf niet alleen, u beschermt ook uw gemeenschap.

Ondergaat u IVF tijdens de pandemie? Heeft u nagedacht over het gebruik van immunosuppressieve behandelingen en bent u van gedachten veranderd door de HFEA-waarschuwing? Laat ons uw mening weten op mystory@ivfbabble.com of op sociale media @ivfbabble

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »