De 'babyboom' van het Coronavirus is een ongevoelige mythe

Het leek erop dat zodra de pandemische blokkering werd aangekondigd, de grappen en memes over 'Covid-19'-baby's begonnen. Omdat miljoenen mannen en vrouwen over de hele wereld in de buurt zijn, is het logisch dat er een toename van het aantal zwangerschappen zou optreden.

Maar is de coronavirus-babyboom eigenlijk een realiteit?

DeMontfort University PhD-onderzoeker Sasha Loyal wilde eens kijken wat conceptie tijdens een pandemie eigenlijk betekent voor miljoenen mensen, vooral degenen die vruchtbaarheidsbehandelingen nodig hebben en / of toegang hebben tot diensten voor gezinsplanning.

Sasha ontdekte dat een groot aantal mensen anticonceptie voorkwam of uitstelde vanwege zorgen over het krijgen van kinderen in deze onzekere tijd

De werkloosheidscijfers liggen immers op een absoluut hoogtepunt in het VK, met de verwachting dat de cijfers zullen groeien, en een enorme recessie ligt op de loer. Naast de stress van geldproblemen, ervaren veel mensen nieuwe niveaus van angst terwijl het virus zich over de hele wereld blijft verspreiden.

Volgens onderzoek van SashaDeze factoren hebben ertoe bijgedragen dat veel vrouwen zwanger willen worden

Ze zegt dat 'psychologisch' klaar 'zijn voor het krijgen van kinderen ook een belangrijke overweging was voor vrouwen in mijn studie, maar de diensten voor geestelijke gezondheidszorg hebben een aanzienlijke toename van het aantal oproepen gezien, waarbij de pandemie het gevoel van stabiliteit van individuen beïnvloedde.'

Het is momenteel niet zeker of zwangere vrouwen een groter risico lopen op coronavirus, maar de Britse regering heeft ze als voorzorgsmaatregel aangemerkt als 'kwetsbaar'.

Er is momenteel geen consensus over de vraag of vrouwen de conceptie moeten uitstellen, maar mensen is niet geadviseerd om te stoppen met het proberen voor een baby

Er kan inderdaad sprake zijn van een toename van ongeplande zwangerschappen als gevolg van beperkte beschikbaarheid voor anticonceptie-opties en medische diensten.

Dit is natuurlijk niet prettig voor degenen wier vruchtbaarheidsbehandelingen voor onbepaalde tijd zijn onderbroken

"De schorsing van de vruchtbaarheidsbehandeling heeft een aanzienlijk schrijnende tijd gecreëerd voor degenen die op het punt stonden te beginnen of die halverwege hun reis van zwanger worden waren door geassisteerde voortplantingstechnologieën (ART's)." Hoewel de Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA) toestemming heeft gegeven voor de heropening van klinieken in mei, zijn de door de NHS gefinancierde behandelingen in de meeste gevallen niet hervat. Door dit uitstel is er veel tijdsdruk ontstaan ​​voor oudere ouders.

Deze factoren maken speculatie over een zogenaamde 'babyboom' niet alleen ongevoelig, maar feitelijk onjuist

Veel mensen kiezen ervoor om de conceptie uit te stellen te midden van onzekerheid en angst, en degenen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen kunnen niet vertrouwen op een 'babyboom' om hun gezin te stichten of te laten groeien.

Voor mensen die toegang nodig hebben tot diensten voor gezinsplanning, was dit een babybuste, geen babyboom.

Zijn uw vruchtbaarheidsbehandelingen door Covid-19 opgeschort? Is uw kliniek of lokale NHS transparant en open geweest over uw positie op wachtlijsten, of voelt u zich in het donker? We willen meer weten over uw ervaringen met de Coronavirus 'babyboom' - neem deel aan het gesprek in de commentaarsectie.

Kom op 18 en 19 juli bij ons langs live brabbelen online vruchtbaarheidsexpo waar u toegang heeft tot ongelooflijke experts in de vruchtbaarheidswereld van IVF-klinieken, wellnessbegeleiding, liefdadigheidsinstellingen en nog veel meer. U kunt van tevoren of op de dag vergaderingen organiseren, gesprekken met geweldige experts met Q & A's achteraf bekijken, stands bezoeken waar u 'online' met experts kunt chatten en informatie kunt downloaden, evenals enkele speciale aanbiedingen en kortingen. . . en dat allemaal vanuit het comfort van uw huis. Klik hier om uw plaats vandaag te registreren! Vergeet ook niet om hallo tegen ons te zeggen op de IVFbabble-stand!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »