Moeder worden na het uitgeven van £ 60,000 + aan 17 IVF-ronden

Voor de 43-jarige Kirsten Tuchli-Grainger was het opgeven van haar dromen om een ​​baby te krijgen nooit een optie geweest. Nu, na 17 IVF-ronden en meer dan £ 60,000 aan kosten, is ze een trotse moeder van een stuiterende baby die ze Kobe heeft genoemd. Hij werd geboren op 4 juni in het University Hospital of Wales, Cardiff, met een gewicht van 8 lb 14 oz

Met inbegrip van haar reiskosten en medicijnen zegt Kirsten, een senior business manager bij British Gas, dat haar familie meer dan £ 60,000 heeft uitgegeven aan privévruchtbaarheidsbehandelingen in Griekenland en thuis in Wales.

Na vele mislukte behandelingen hier in het VK, heeft ze uiteindelijk haar vertrouwen gesteld in Dr. Steve Davies, oorspronkelijk afkomstig uit Tredegar, die nu een vruchtbaarheidskliniek in Athene runt. Ze dankt hem voor haar succes. 'Zonder Steve in Griekenland te zien, weet ik dat ik vandaag geen moeder zou zijn.'

'Moeder zijn is geweldig. Het is alles wat ik wilde en meer. Ik wil hoop geven aan andere vrouwen die dezelfde dingen meemaken als ik. Ik wil ook dat ze weten dat een behandeling buiten het VK niet zo eng is als het lijkt. '

Kirsten was 36 toen ze trouwde met haar man Simon Grainger, een voormalig rugbyspeler uit Cardiff. Ze besloten om een ​​jaar na hun huwelijk te proberen en gingen ervan uit dat ze met succes zwanger zouden worden en dan zouden terugkeren naar het 'normale leven'. Ze zegt: 'Ik was altijd van plan om een ​​jaar na het trouwen een gezin te stichten en mijn carrière voort te zetten. Hoe fout was ik? Ik denk dat ik een beetje naïef was en dacht dat vruchtbaarheidsproblemen net met andere mensen zijn gebeurd. ”

De tijd tikte

Ze kreeg de diagnose onverklaarde vruchtbaarheid problemen op 38-jarige leeftijd en was in een race om de klok te verslaan om haar gratis IVF-behandelingen op de Welsh NHS te ontvangen. "De NHS is geweldig als het gaat om medische noodsituaties, maar voor vruchtbaarheidsbehandeling ben je min of meer afgeschreven tegen de tijd dat je 40 wordt."

Ze had het gevoel dat ze "geen tijd meer had", vooral omdat de wachtlijsten van de NHS zo lang zijn. Zij en haar man kozen ervoor om op 39-jarige leeftijd met een privé IVF-kliniek te gaan. Artsen vertelden haar dat ze dat niet kon produceren veel eieren, en dus konden ze niet veel embryo's maken. 'Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld na één ronde achttien eieren en acht embryo's en kunnen sommige daarvan bevriezen. Maar die luxe heb ik nooit gehad. '

Na haar negende IVF-ronde werd Kirsten zwanger, maar ze kreeg een biochemische miskraam na 6 weken (Klik op hier om meer te lezen over een chemische miskraam)

Het was een verpletterende klap. 'Dat was voor mij een keerpunt. In de privékliniek in Wales was het allemaal een 'getallenspel' en ik wist dat er een andere manier was. '

Ze hoorde al snel over een geassisteerde conceptie-eenheid in Athene, Griekenland, genaamd Embryogenesis, en ze belde ze in september 2018. “Vanaf het moment dat Dr. Steve 'hallo' zei, wist ik dat ik moeder zou worden.

Kirsten was niet meteen succesvol en leed er een paar mislukte pogingen, maar er werd geadviseerd dat ze een meer "natuurlijke" route moest gaan. “Het betekende dat de eierverzameling was afgestemd op mijn normale menstruatiecyclus. Er waren geen stimulerende medicijnen of injecties bij betrokken. ' Ze leerden ook dat ze een ontsteking en een bacteriële infectie in haar baarmoeder had, factoren die de implantatie mogelijk hebben voorkomen. Ze nam de juiste antibiotica en werd zwanger tijdens haar volgende cyclus!

Het werkte!

'Mijn zwangerschap was schitterend. Ik had geen ziekte of vermoeidheid. Ik vloog erdoorheen. Ik denk dat het Gods manier was om ons terug te betalen na de lange en zware reis die we hadden gemaakt. '

Haar dierbare baby Kobe, nu een maand oud, is het licht van haar leven. Vervolgens is ze van plan een tweede kind te krijgen via IVF in Athene. 'Ik weet dat het veel geld was, maar als het £ 100,000 had gekost, hadden we het geld ergens vandaan gevonden. We waren wanhopig op zoek naar kinderen. '

Het belangrijkste is dat ze wil dat elke vrouw weet dat het zoeken naar behandeling in het buitenland veilig en effectief is.

17 rondes van IVF doorlopen is een overweldigende hoeveelheid behandeling. Heb je meerdere rondes doorlopen? Hoe heb je mentaal en fysiek omgegaan? we horen graag van je. Stuur ons een bericht op info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »