AI-vruchtbaarheidsproduct wordt gelanceerd in Europa en het VK

Heb je gehoord van de nieuwste vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) in vruchtbaarheidsbehandelingen? Life Whisperer, een product uit de vruchtbaarheidsarm van AI-zorgbedrijf Presagen, is een nieuw product dat tot doel heeft de gezondste embryo's voor IVF te identificeren

Het is bedoeld om het resultaat te verbeteren van koppels die wanhopig proberen een gezonde baby te verwekken en te baren. Het werd vorige week goedgekeurd voor gebruik in het VK en in heel Europa.

Life Whisperer werd eind januari voor het eerst uitgebracht in Australië en werd onlangs (via een distributeur) uitgebracht in heel India, Sri Lanka en Bangladesh. Het Zuid-Australische bedrijf achter deze AI-tool is nu op zoek naar goedkeuring om zijn product te verkopen in de VS, Japan en Zuidoost-Azië.

De reis van drie en een half jaar van het product verliep niet altijd even soepel. Tussen maart en mei 2020 werden ze gedwongen een onderbreking te nemen omdat de meeste vruchtbaarheidsklinieken ter wereld hun activiteiten staakten.

Presagen, gevestigd in Adelaide, heeft nu 15 medewerkers in kleine kantoren in Londen en San Francisco. Ze zijn van plan hun wereldwijde expansie vanuit dit hoofdkantoor te stimuleren en het komende jaar meer kantoren te vestigen.

Klinieken op het continent en in het VK zijn al begonnen met het testen van hun product

Dr. Michelle Perugini, CEO van Presagen en oprichter heeft vertrouwen in de sterke connecties van het bedrijf in Europa. Ze is verheugd dat klinieken op het continent en in het VK al begonnen zijn met het testen van hun product. Ze hoopt binnenkort Life Whisperer commercieel te gaan verkopen. "Wettelijke goedkeuring in het VK en Europa betekent een belangrijke kans voor Life Whisperer om zijn wereldwijde aanwezigheid uit te breiden, en we kijken er erg naar uit om samen te werken met klinieken en patiënten in de hele regio, ondersteund door onze Londense kantoren."

Dr. Perugini vervolgde: "Het is een veilige webgebaseerde applicatie die volledig schaalbaar is, zodat we binnen enkele minuten overal ter wereld nieuwe klinieken kunnen opzetten."

Life Whisperer streeft ernaar om het meest levensvatbare embryo voor zwangerschap te kiezen, het UVF-proces te verkorten en de resultaten voor paren van alle leeftijden te verbeteren

Het product was onlangs het onderwerp van een internationale studie die onlangs is gepubliceerd in het tijdschrift Human Reproduction. In een test die blinde evaluatie van 1600 IVF-embryo's omvatte, bleken die gekozen door Life Whisperer 25% beter te presteren dan degene die geselecteerd waren met traditionele handmatige methoden voor embryotaxatie door getrainde embryologen. Dit kan een enorme ontwikkeling in het veld zijn!

Life Whisperer werd op 7 juli online getoondth op de 36e jaarlijkse bijeenkomst van de European Society of Human Reproduction and Embryology. Presagen plant nu een aanzienlijke kapitaalverhoging om de groei de komende jaren te stimuleren. Het bedrijf hoopt met IVF-klinieken over de hele wereld samen te werken om Life Whisperer tegen gesubsidieerde tarieven aan gekwalificeerde patiënten aan te bieden.

Dr. Perugini is optimistisch over de toekomst van haar bedrijf en haar AI-technologie. "Life Whisperer staat klaar om de wereldwijde gouden standaard pre-screening tool voor embryo's in IVF te worden, die de klinische beslissing ondersteunt over welk embryo het meest levensvatbaar is."

Wat vind je van het gebruik van AI in IVF? Laat ons uw mening weten. Stuur ons een bericht op info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »