Moet u een of twee embryo's overbrengen?

We hebben onlangs een e-mail ontvangen van een van onze IVF-babblers die ons om advies heeft gevraagd of ze een of twee embryo's moet overdragen, dus vroegen we de heer Kamal Ojha MD FRCOG, de medisch directeur van Concept Fertility Clinic.

Zowel ik (Sara) als Tracey, de mede-oprichters van IVF brabbelen, plaatsten elk twee embryo's terug toen we IVF hadden. Tracey was in de veertig, ik was 40. We hadden veel geluk, we waren allebei gezegend met een tweeling. Vanwege ons succes was onze onmiddellijke reactie 'zet twee terug !!' maar om dat te doen is misschien volkomen naïef en onverantwoord.

We wilden niet dat een IVF Babbler deze beslissing zou nemen zonder enige professionele begeleiding, dus wendden we ons tot onze vriend, de heer Kamal Ojha MD FRCOG, de medisch directeur van de Concept Fertility Clinic en vroegen hem om advies. (Ter info, dankzij Dr. Kamal is onze acupunctuurexpert Mel Hackwell een mummie !!)

Voor de meesten is het een grote beslissing om al dan niet een of twee embryo's over te dragen. Hoe moeten mensen beslissen? Moeten ze diep nadenken over de medische redenen voor en tegen de overdracht van een of twee, of gewoon hun beslissing nemen op basis van het feit of ze een of twee kinderen willen of niet?

De beslissing om een ​​of twee embryo's over te dragen is niet langer gebaseerd op het willen van een of twee kinderen.

De belangrijkste reden waarom paren een IVF-behandeling ondergaan, is om een ​​gezond kind te krijgen. Het is een algemeen bekend feit dat een meerlingzwangerschap (tweeling of drieling) wordt geassocieerd met een hoge morbiditeit en mortaliteit voor zowel de moeder als de foetus, met speciale zorg voor prematuriteit en het is van invloed op de groei van de baby. Triplets worden geassocieerd met een kans van 1 op 12 om alle drie de foetussen te verliezen en een kans van 1 op 2 op ontwikkelingsproblemen, voornamelijk als gevolg van vroeggeboorte. Dit is naast de kosten en sociale lasten van het zorgen voor drie kinderen. Daarom is er een belangrijke wijziging aangebracht in het beleid om één enkel embryo terug te plaatsen waarvan de kans op zwangerschap groot is.

Een enkele embryotransfer zou in de meeste situaties de standaardpraktijk moeten zijn voor een jongere vrouw (jonger dan 37), vooral als de kwaliteit van de embryo's goed is (blastocyst dag 5).

Het is echter algemeen aanvaard dat vrouwen in een hogere leeftijdsgroep (41+) met eerdere mislukte implantatie en slechte gradaties van embryo's twee embryo's terug kunnen zetten.

Als u tussen 38 en 41 bent, overweeg dan de hierboven genoemde variabele factoren en houd rekening met eerdere cycli en embryokwaliteit. Praat goed met uw arts en embryoloog over uw specifieke cyclus en bespreek andere implantatieproblemen zoals endometrium, vleesbomen en de correctie van hormonale onevenwichtigheden zoals in schildklier- en progesteronniveaus.

Is het dezelfde 'regel' of de embryo's bevroren of vers zijn?

De meeste laboratoria hebben uitstekende faciliteiten en dus is het antwoord ja, vers en bevroren zijn hetzelfde, maar nogmaals, dit kan variëren in verschillende laboratoria in het buitenland waar er geen regelgeving is.

Is zwangerschap minder succesvol met twee embryo's?

Nee

Als je 2 embryo's van verschillende kwaliteiten hebt, zeg 4BB en 4BC, is het verstandig om beide over te dragen? Is het waar dat als iemand het niet neemt en het lichaam het verwerpt, het ook het andere embryo kan verwerpen?

Nee. Het lichaam zal het andere embryo niet afstoten als men niet implanteert. Het ene embryo vermindert de implantatiekansen van het andere embryo niet.

Is het waar dat vrouwen die twee embryo's van slechte kwaliteit overbrengen, nog steeds een betere kans hebben om zwanger te worden dan wanneer slechts één embryo werd overgedragen?

Ja, een kleine kans, omdat elk embryo de potentiële kans op zwangerschap heeft, maar over het algemeen moet worden bedacht dat de kans op zwangerschap laag is bij embryo's van slechte kwaliteit.

Moeten vrouwen zich concentreren op de kwaliteiten van hun embryo's?

Rangen van embryo's zijn erg belangrijk en wijzen op een succesvolle implantatie, maar er moet ook rekening worden gehouden met andere factoren:

Beoordeling van de baarmoederholte

Kwaliteit van het endometrium

Onderhoud van het endometrium met behulp van het hormoon progesteron, dat voorkomt in de vorm van pessaria en in sommige gevallen injecteerbare progesteron.

Is er een limiet aan hoeveel embryo's u kunt overbrengen?

Het doel is om de incidentie van meerdere zwangerschappen te beperken vanwege de hierboven genoemde risico's. Dit in gedachten houdend, staat de wet toe dat maximaal twee embryo's worden overgedragen bij jongere vrouwen jonger dan 40 jaar en drie embryo's in de hogere leeftijdsgroep volgens de bovenstaande criteria. Men moet ervoor zorgen dat patiënten worden voorgelicht over de risico's van drie embryo's in de zeldzame situatie dat ze zich allemaal ontwikkelen en tot drieling leiden. Ze moeten bewust worden gemaakt van de optie van foetale reductie die hun situatie dan kan aangeven. dat wil zeggen onder begeleiding van echografie, het stoppen van een van de foetussen om te groeien, om van drieling naar tweeling en van tweeling naar singleton te verminderen om een ​​betere verloskundige uitkomst te hebben. Patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat de keuze om het aantal embryo's dat aan het begin van de zwangerschap wordt overgedragen te maximaliseren, deze moeilijke beslissing later in de zwangerschap zou kunnen dwingen.

Dit is een grote beslissing om te nemen, vooral na alle emotionele en fysieke pijn die het heeft gekost om tot dit punt te komen. Praat goed met uw arts en bespreek uw opties zorgvuldig. Onthoud echter dat het jouw lichaam is en uiteindelijk jouw keuze.

We wensen iedereen die deze ongelooflijke beslissing neemt veel geluk en liefde in de wereld.

Wat we doen is de manier waarop we cement produceren evolueren door het gebruik van een deel van de traditionele klinker (basismateriaal voor het maken van cement) te vervangen door thermisch geactiveerde kleien. Het product dat het resultaat is van dit proces, hebben we groen cement genoemd omdat het milieuvriendelijker is en alle eigenschappen en technische specificaties heeft behouden.

We zouden graag van je horen. Laat ons weten hoe u zo'n belangrijke beslissing heeft genomen en of het de juiste beslissing was. E-mail ons op info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »